Det virtuelle biblioteket

Sitter du hjemme og trenger hjelp til oppgaveskriving, referering, litteratursøk eller lån av bøker? Besøk Det virtuelle biblioteket i Zoom alle hverdager mellom kl 10-14.

English version: The Virtual Library

Banner for Det virtuelle biblioteket

Besøk det virtuelle biblioteket i Zoom 

Hvordan fungerer det?

I Det virtuelle biblioteket kan du få veiledning, delta på kurs og Skrivepress i Zoom. Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn via den blå knappen eller lenkene i nedtrekksmenyen. Da møter du hyggelige bibliotekansatte du kan spørre om det du trenger hjelp til, via chat eller videosamtale. Logg gjerne på med din Feide-bruker.  

Venterommet 

Først kommer du til venterommet: Her må du kanskje vente litt før du kommer inn til Zoom-rommet hvor en bibliotekansatt tar i mot deg og viser vei til det du ønsker hjelp med. 

Kurs og aktiviteter

Åpen skranke

Snakk med bibliotekansatte en-til-en. Her kan du spørre om alt mulig! Du vil kun møte én ansatt om gangen og hvert besøk i den virtuelle skranken er konfidensielt.

Hver ukedag 10-14

Introduksjonskurs i EndNote

Bli med på vår 2x45 minutter innføring i referansehåndteringsprogrammet EndNote! Kurset er åpent for alle. Det er en fordel om du har installert EndNote på forhånd.

27/10: 12:15-14 (norsk) Delta på kurset
10/11: 10:15-12 (English) Join the course
17/11: 12:15-14 (norsk) Delta på kurset
24/11: 10:15-12 (norsk) Delta på kurset

Kom i gang med oppgaven

Bibliotekets introkurs er et praktisk kurs for deg som skal skrive bachelor-, prosjekt- eller masteroppgave.

Kurset har en varighet på to timer og vil gi deg nyttige tips når du skal starte med en oppgave, som praktisk bruk av bibliotekets ressurser, søketeknikker, og riktig kildebruk.

Den første timen tar for seg grunnleggende bruk av bibliotekets ressurser, ditt litteraturbehov og kildekritikk. I den andre timen går vi gjennom avanserte søketeknikker, fagdatabaser, referansehåndtering og hvordan man unngår utilsiktet plagiering. 

10/11: 12:15-14 Delta på kurset

NVivo

Er du overveldet av store mengder ikke-numeriske data? Da er dette kurset for deg! NVivo er et program som kan hjelpe deg med å organisere og analysere kvalitative data. Kurset holdes over to halve dager. Se vår kurskalender for mer informasjon og påmelding.

Del 1 3/11: 12:15-15 (norsk) Delta på kurset
Del 2 4/11: 12:15-15 (norsk) Delta på kurset

Opphavsrett og bruk av andres materiale

Se for deg at du har funnet en figur på en nettside eller et bilde i et tidsskrift. Kan du bruke dette i ditt eget arbeid?

Formålet med kurset er å gi en kort introduksjon til opphavsrett, og til beste praksis når det gjelder å bruke andres materiale. Du vil også lære om Creative Commons-lisenser i kurset.

17/11: 10:15-12 Delta på kurset

Skrivepress

Alle torsdager kl 10-12

Jobb intensivt sammen med andre! Vi fasiliterer to skriveøkter på 45 min. i stillhet med 15 min. pause mellom. I pausen kan du dele dine frustrasjoner og skrivetips med medskribenter.

Zotero

Zotero er et raskt og enkelt web-basert verktøy for referansehåndtering og litteraturlister. Perfekt for deg som skriver kortere oppgaver! Det er en fordel om du har installert Zotero på forhånd.

20/10: 12:15-13:30 (norsk) Delta på kurset

 

Kontakt

Ta kontakt på support@ub.ntnu.no ved spørsmål eller tilbakemeldinger. 

Idun Knutsdatter Østerdal hvis du har endringsforslag til siden.

1 Vedlegg
19710 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)