Utskrift ved biblioteket

Informasjon om de ulike utskriftsmulighetene ved NTNU Universitetsbiblioteket. Våre skrivere driftes av Orakeltjenesten.

English version - Printing in the library


Bibliotektjenester for studenter | Bibliotektjenester for ansatte


Skrive ut, skanne og kopiere #

Du må være pålogget en av bibliotekets PCer med ditt NTNU-brukernavn og passord for å skrive ut. For å aktivere utskrift må du bruke student- eller ansattkortet ditt.

Du kan også koble til en NTNU-skriver på din bærbare PC for å skrive ut. Les mer om hvordan installere skriver på din maskin.

Finn adressen til skriveren du vil bruke under “Kø”

Det er ikke mulig å skrive ut fra våre gjestemaskiner.

Alle studenter får 400 sort-hvitt ark overført til sin utskriftskonto hvert semester - se priser for utskrift eller mer om utskriftskvoter for studenter.

Noen bibliotek har en skanner der du kan sende dokumenter til en minnepinne eller epost-adresse. Epost-adressen må være en NTNU-adresse. Ved noen bibliotek kan du også kopiere.

Dersom du har problemer med å få installert printer kan du kontakte Orakeltjenesten på orakel@ntnu.no eller telefon 73 59 15 00 (tilgjengelig 08:00 - 16:00). 


Arkitektur- og byggbiblioteket #

Biblioteket har 2 skrivere i rom 222H. Skriverene kan også brukes til skanning og kopiering. I tillegg finnes en separat skanner i samme rom, på denne må du skanne til minnepinne. Dette finnes også til utlån.


Bibliotek for medisin og helse #

Biblioteket har en skriver med kopi- og skannefunksjon for NTNU-studenter og -ansatte i 3. etasje.


Biblioteket Dragvoll #

Biblioteket har en skriver i bygg 8, rom 8585. Vi har ikke kopimaskin, men en skanner på samme rom som skriveren.


Biblioteket Gjøvik #

Biblioteket har eget kopirom hvor det står to kopimaskiner som også kan benyttes som skrivere og skannere med mulighet for fargeutskrift  i både A4/A3 format. For å skrive ut, logg på en maskin eller bruk egen laptop, og bruk en av bibliotekets skrivere [”Pullprint”/safecom2]. Trekk studentkortet ditt på hvilken som helst skriver på campus og hent ut utskriften din.


Biblioteket ILU Moholt #

Kun gjeste-PC uten utskriftsmulighet.


Biblioteket Kalvskinnet #

Du finner en skriver som står i biblioteket. Det er en fargeskriver som også fungerer som skanner og kopimaskin i papirstørrelse A4/A3.


Biblioteket Kunstakademiet #

Biblioteket har en skriver i rom 615. skriveren kan også brukes til skanning og kopiering. Hvis du bruker Mac trenger du ikke logge inn, men må oppgi brukernavn og passord for å få skrevet ut.


Biblioteket Rotvoll #

Kun gjeste-PCer uten utskriftsmuligheter.


Biblioteket Tungasletta #

Du finner to skrivere som står rett utenfor biblioteket. De er fargeskrivere som også fungerer som skanner og kopimaskin og tar papirstørrelse A4/A3


Biblioteket Ålesund #

Biblioteket har en skriver. Det er fargeskriver som også kan  brukes til skanning og kopiering og tar papirstørrelse A4/A3. 


Dorabiblioteket #

Det finnes ingen mulighet ved Dorabiblioteket for å skrive ut, kopiere eller skanne på Arkivsenterets lesesal. Dorabiblioteket er derfor behjelpelig med kopiering og skanning ved henvendelse.


Gunnerusbiblioteket #

Biblioteket har en skriver i andre etasje, rom 212E. Ved siden av skriveren står det en kopimaskin med skannemuligheter.


Marinbiblioteket #

Det er mulig å skrive, skanne og kopiere fra skriveren som står i andre etasje i rom A2.032.


Musikkbiblioteket #

Biblioteket har en skriver i rom kj301 hvor det er mulig å skrive ut, skanne og kopiere.


Realfagbiblioteket #

Biblioteket har en skriver, og en skanner i rom C1-104.


Teknologibiblioteket #

Biblioteket har en skriver.


Økonomibiblioteket #

Du finner en skriver i hjørnet på utsiden av biblioteket. Det er en fargeskriver som også fungerer som skanner og kopimaskin og tar papirstørrelse A4/A3.


Løsninger på utskriftsproblemer ved biblioteket #

  • Vent et par minutter. Alt etter arbeidsmengden kan skriveren bruke 2-3 minutter på å være klar til å skrive ut. Prøv å dra kortet en gang til.
  • Hvis navnet ditt ikke kommer opp i displayet, sjekk at kortet leses riktig. Det skal holdes inntil høyre flatende av kortleseren.
  • Hvis navnet ditt kommer opp i displayet, men ingen utskrifter blir funnet: Sjekk at du har sendt utskriften til riktig skriver.
  • Er kortet ditt gammelt kan det hende du ikke får skrevet ut. Kontakt Orakeltjenesten

Kontakt #

0 Vedlegg
9405 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)