Skype for Business Web App

På denne siden lærer du å ta i bruk Skype for Business Web App. Gjennom denne appen er det mulig å delta i et Skype for Business-møte fra en maskin som ikke har Skype for Business installert. Dette kan være relevant for eksterne som skal delta i møter i regi av NTNU.

English version - Skype for Business Web App

Temaside om IT-hjelp | Sider merket med Skype for Business

Bruksområde #

Skype for Business Web App er en nettleserbasert møteapp som kan brukes til å bli med i Skype for Business-møter. Dette kan være nyttig for deltakere i et møte som ikke har Skype for Business installert på maskinen. Merk at man ikke kan planlegge et møte fra Skype for Business Web App, men man kan delta i et møte som man er kalt inn til.

Delta i et møte #

Påse at et USB-basert "Skype for Business sertifisert" hodesett og et kamera er tilkoblet maskinen som skal brukes. Dette er veldig viktig for å få en god møteopplevelse. Intern mikrofon/høyttaler i maskinen eller analogt hodesett skal ikke benyttes, da disse tar opp for mye støy. Man må også ha administrator-rettigheter på maskinen for å kunne åpne nødvendige tilganger i brannmuren på maskinen som benyttes.

I beskrivelsen under er nettleseren Microsoft Edge brukt som eksempel, men andre nettlesere kan også benyttes.

  1. Fra møteinnkallingen velger man Prøv Skype Web App
  2. Første gangen må appen lastes ned og installeres
  3. Velg Kjør for å installere appen
  4. Velg Ja for å åpne appen
  5. Skriv inn navnet ditt og velg deretter Bli med i møtet
  6. Velg Tillat
  7. Kryss av for Domenenettverk og Private nettverk, og velg deretter Tillat tilgang (her må man ha administrator-rettigheter på maskina)
  8. Du er nå inne som deltaker i møtet.

Merk at når man deltar i et møte gjennom bruk av Skype for Business Web App får man status som gjestedeltaker. Gjester har ikke rettigheter til å presentere noe i møtet som standard. Dersom gjester skal være presentatører må det åpnes for dette. En slik tillatelse kan gis enten i møteinnkallingen (alle gis presentatør-rettigheter) eller direkte til en av møtedeltakerne underveis i møtet.

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg om du har spørsmål eller opplever problemer.

8 Vedlegg
3081 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)