Digital...

Opptaksstudioer for lyd og video

Ønsker du å utforske mulighetene for å ta opp lyd og video? På denne siden har vi samlet informasjon over de ulike stedene på NTNU hvor du kan ta opp lyd og/eller video. Det kommer fortløpende flere lyd- og videoopptaksbuer på NTNU.

Temaside om læringsstøtte for undervisere 

English version - Recording Studios for Sound and Video

Det er mange måter å ta i bruk lyd og video i undervisning på. Det kan også lett integreres i Blackboard. Du kan lese mer på Læringssenterets wikiside om hvordan undervisere kan bruke video til undervisning og læring. Mer opplæringsmateriell kommer etter hvert!

Gjøvik #

Videostudio B108 #

Campus Gjøvik har et studio hvor man kan spille inn filmsnutter. På videostudioet B108 kan underviserne enkelt lage videoopptak til bruk både før, under og etter timene. Videostudioet kan bookes i NTNUs rombookingsystem Timeplan. For annen hjelp med videostudioet på NTNU Gjøvik kan du kontakte Paul Ole Hegstad på NTNU Læringssenteret.

Paul Ole Hegstad fra NTNU Læringssenteret viser frem utstyr på Gjøviks videostudio.

Bilde 1: Paul Ole Hegstad fra NTNU Læringssenteret viser frem utstyr på Gjøviks videostudio.

Trondheim #

Dragvoll #

PodcastBoks #

Det er et podkast-studio med utstyr til lydopptak og produksjon av podkast på Dragvoll rom 1333. PodcastBoks bookes via timeplansystemet TP. PodcastBoksen støttes i det daglige av Blink Læringshub. Blink er et partnerskap mellom Det humanistiske fakultet, Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, UniPed, IT og Universitetsbiblioteket. Det er et knutepunkt for forskning, undervisning og læring, der studenter, undervisere, forskere og utviklere kan jobbe sammen for å utvikle utdanningen videre.

For å se et 360° bilde av CastPod Lyd klikk her.

Oppsett av CastPod Lyd

Bilde 2: Oppsett av PodcastBoks på Dragvoll.

CastPod Video #

På Dragvoll rom 1333, sammen med podkast-studioet, kommer det snart ei egen bu tilrettelagt for filming. Bua kommer til å bli tilrettelagt slik at det blir enkelt og intuitivt å komme i gang med filming. Denne skal også drives av og bookes gjennom Blink Læringshub.

Dragvoll Selvstudio #

På Dragvoll på rom 7322 nivå 3 i bygg 7, bak Sandkassa, er det et lite selvkjørstudio hvor man kan komme i gang med filming selv.

For å se et 360° bilde av Dragvoll Selvstudio klikk her.

Oppsett av Dragvoll Selvstudio.

Bilde 3: Oppsett av Dragvoll Selvstudio.

Gløshaugen #

Realfagbygget Proffstudio #

NTNU Multimediesenteret har to studioer som kan brukes til videoproduksjon av høy kvalitet, som også kan inkludere opptak og å redigere inn visuelt/grafisk materiale. Multimediesenteret står for alt det tekniske, så den som eventuelt skal foran kamera, har bare seg selv og sitt manus å ta hensyn til.

I studioproduksjonene kan det meste av relevant teknologi, for eksempel digitale tavler, touch-enheter, ulike bakgrunner, dokumentkamera med mer kobles til i filmen. Studioet er på E4-121 på Realfagbygget. For å booke studiotid med produksjon kan du ta kontakt med Morten Nyutstumo.

For å se et 360° bilde av Realfagbygget Proffstudio klikk her.

Oppsett av Realfagbygget Proffstudio

Bilde 4: Oppsett av Realfagbygget Proffstudio. 

Selvkjørstudio #

Hos NTNU Multimediesenteret er det et selvkjørstudio. Studioet er i Realbygget på rom E4-123. For å booke tid på selvkjørstudioet kan du ta kontakt med Morten Nyutstumo.

For å se et 360° bilde av Selvkjørstudio klikk her.

Oppsett av Realfagbygget Selvkjørstudio.

Bilde 5: Oppsett av Realfagbygget Selvkjørstudio.

Kalvskinnet #

NTNU Drive Lavterskelstudio #

NTNU Drive lavterskelstudio er et rom med forskjellige bruksmuligheter. Her er det mulig å lage podkast, prøve ut VR-utstyr og å filme inn video med manus på rommets teleprompter. Det er også utstyrt med dokumentkamera for folk som vil ta opp sanntids tegning eller skriving. Studioet er på rom G254 på Kalvskinnet.  For å reservere lavterskelstudioet kan du kontakte Gunnar Orn Thordarson ved NTNU Drive

For å se et 360° bilde av NTNU Drive Lavterskelstudio klikk her.

Oppsett av Gunnerus Lavterskelstudio

Bilde 6:Oppsett av NTNU Drive Lavterskelstudio.

Ålesund #

Studio Ankeret #

Det er et selvbetjent studio på F410m. Her kan man ta opptak av presentasjoner, undervisning og lage bilde-i-bilde film. Her er det også mulighet for greenscreen. Man kan booke rommet gjennom Timeplan-systemet. For førstegangsbruk, hjelp eller opplæring kan man ta kontakt med Audun Andreassen på NTNU Læringssenteret i Ålesund.

Oppsett av Studio Ankeret i Ålesund Bilde 2 av studio Ankeret

Bilde 6 og 7: Oppsett av Studio Ankeret i Ålesund

Swivl #

Campus Gjøvik og Ålesund har begge Swivl-kofferter som kan lånes ut etter avtale. Med Swivl utstyr kan man ta opp undervisning uten at undervisningsrommet har noe ekstra utstyr. Det er imidlertid GDPR-utfordringer (personvern) ved bruk av Swivl når studenter er tilstede, da det er vanskelig å ta opptak uten at de er med på film. Vi anbefaler det kun som en nødløsning, for eksempel ved gjesteforelesninger. For å lån Swivl-utstyr kan du ta kontakt med Paul Ole Hegstad i Gjøvik eller Audun Andreassen i Ålesund.

Kontakt #

Har du spørsmål om innholdet på denne siden eller om du vet om et opptaksstudio som ikke er tatt med, ta gjerne kontakt med Læringssenteret eller Multimediasenteret eller med artikkelforfatter Dixie Matre. Alle 360° bilder er tatt av Kim Arntzen.

8 Vedlegg
2365 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)