Digital...

Opptaksstudioer for lyd og video

Ønsker du å utforske mulighetene for å ta opp lyd og video? På denne siden har vi samlet informasjon over de ulike stedene på NTNU hvor du kan ta opp lyd og/eller video. Det kommer fortløpende flere lyd- og videoopptaksbuer på NTNU.

Temaside om læringsstøtte for undervisere 

English version - Recording Studios for Sound and Video

Det er mange måter å ta i bruk lyd og video i undervisning på. Det kan også lett integreres i Blackboard. Du kan lese mer på Læringssenterets wikiside om hvordan undervisere kan bruke video til undervisning og læring. Mer opplæringsmateriell kommer etter hvert!

Gjøvik #

Videostudio B108 #

Campus Gjøvik har et studio hvor man kan spille inn filmsnutter. På videostudioet B108 kan underviserne enkelt lage videoopptak til bruk både før, under og etter timene. Videostudioet kan bookes i NTNUs rombookingsystem Timeplan. For annen hjelp med videostudioet på NTNU Gjøvik kan du kontakte Paul Ole Hegstad på NTNU Læringssenteret.

Paul Ole Hegstad fra NTNU Læringssenteret viser frem utstyr på Gjøviks videostudio.

Bilde 1: Paul Ole Hegstad fra NTNU Læringssenteret viser frem utstyr på Gjøviks videostudio.

Trondheim #

Dragvoll #

PodcastBoks #

PodcastBoks er et podkast-studio med utstyr til lydopptak og produksjon av podkast på Dragvoll rom 1333. PodcastBoks bookes via timeplansystemet TP. PodcastBoksen støttes i det daglige av Blink Læringshub.

 Virtuell omvisning i PodcastBoks

Oppsett av CastPod Lyd

Bilde 2: Oppsett av PodcastBoks på Dragvoll.

VideoWebinarBoks #

På Dragvoll rom 1333, sammen med podkastBoksen, kommer det snart en egen boks tilrettelagt for filming. Boksen vil bli tilrettelagt slik at det blir enkelt og intuitivt å komme i gang med filming. Denne skal også driftes av og bookes gjennom Blink Læringshub.

Selvbetjent videostudio i Sandkassa #

På Dragvoll på rom 7322 nivå 3 i bygg 7, i Sandkassa, finnes et lite selvbetjent videostudio hvor man kan komme i gang med filming selv. Rommet er hovedsaklig tiltenkt bruk i forbindelse med undervisning i Sandkassa.

 Virtuell omvisning i selvbetjent videostudio, Sandkassa

Oppsett av Dragvoll Selvstudio.

Bilde 3: Oppsett av Dragvoll Selvstudio.

Gløshaugen #

Videostudio på Multimediesenteret #

NTNU Multimediesenteret har to studioer som kan brukes til videoproduksjon av høy kvalitet, som også kan inkludere opptak og å redigere inn visuelt/grafisk materiale. Multimediesenteret står for alt det tekniske, så den som eventuelt skal foran kamera, har bare seg selv og sitt manus å ta hensyn til.

I studioproduksjonene kan det meste av relevant teknologi, for eksempel digitale tavler, touch-enheter, ulike bakgrunner, dokumentkamera med mer kobles til i filmen. Studioet er lokalisert på Multimediesenteret, i rom E4-121 på Realfagbygget. For å booke studiotid med produksjon, kontakt Multimediesenteret.

 Virtuell omvisning i videostudio i Realfagbygget

Oppsett av Realfagbygget Proffstudio

Bilde 4: Oppsett av Realfagbygget Proffstudio. 

Selvbetjent videostudio på Multimediesenteret #

Hos NTNU Multimediesenteret finnes det et selvbetjent videostudio i rom E4-123 på Realfagbygget. For å booke tid på selvkjørstudioet, kontakt Multimediesenteret.

 Virtuell omvisning i Selvbetjent videostudio på Multimediesenteret

Oppsett av Realfagbygget Selvkjørstudio.

Bilde 5: Oppsett av Realfagbygget Selvkjørstudio.

Kalvskinnet #

Lavterskel flerbruksstudio #

NTNU Drive sitt lavterskel videostudio er et rom med forskjellige bruksmuligheter. Her er det mulig å lage podkast, prøve ut VR-utstyr og å filme inn video med manus på rommets teleprompter. Det er også utstyrt med dokumentkamera for folk som vil ta opp sanntids tegning eller skriving. Studioet er lokalisert i rom G254 i Akrinn Vest på Kalvskinnet. For å reservere studioet, kontakt Gunnar Orn Thordarson ved NTNU Drive

 Virtuell omvisning i flerbruksstudio

Oppsett av Gunnerus Lavterskelstudio

Bilde 6:Oppsett av NTNU Drive Lavterskelstudio.

Ålesund #

Studio Ankeret #

Det er et selvbetjent studio på F410m. Her kan man ta opptak av presentasjoner, undervisning og lage bilde-i-bilde film. Her er det også mulighet for greenscreen. Man kan booke rommet gjennom Timeplan-systemet. For førstegangsbruk, hjelp eller opplæring kan man ta kontakt med Audun Andreassen på NTNU Læringssenteret i Ålesund.

Oppsett av Studio Ankeret i Ålesund Bilde 2 av studio Ankeret

Bilde 6 og 7: Oppsett av Studio Ankeret i Ålesund

Swivl #

Campus Gjøvik og Ålesund har begge Swivl-kofferter som kan lånes ut etter avtale. Med Swivl utstyr kan man ta opp undervisning uten at undervisningsrommet har noe ekstra utstyr. Det er imidlertid GDPR-utfordringer (personvern) ved bruk av Swivl når studenter er tilstede, da det er vanskelig å ta opptak uten at de er med på film. Vi anbefaler det kun som en nødløsning, for eksempel ved gjesteforelesninger. For å lån Swivl-utstyr kan du ta kontakt med Paul Ole Hegstad i Gjøvik eller Audun Andreassen i Ålesund.

Kontakt #

Har du spørsmål om innholdet på denne siden, eller vet av et opptaksstudio som mangler i denne listen, ta kontakt med Læringssenteret og Multimediesenteret. Alle 360° bilder er tatt av Kim Levy Arntzen.

9 Vedlegg
3346 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)