Opptaksstudioer for lyd og video
Ønsker du å utforske mulighetene for å ta opp lyd og video? På denne siden har vi samlet informasjon over de ulike stedene på NTNU hvor du kan ta opp lyd og/eller video. Det kommer fortløpende flere lyd- og videoopptaksbuer på NTNU.
Temaside om læringsstøtte for undervisere
English version - Recording Studios for Sound and Video
Det er mange måter å ta i bruk lyd og video i undervisning på. Det kan også lett integreres i Blackboard. Du kan lese mer på Læringssenterets wikiside om hvordan undervisere kan bruke video til undervisning og læring. Mer opplæringsmateriell kommer etter hvert!
Gjøvik #
Videostudio B108 #
Campus Gjøvik har et studio hvor man kan spille inn filmsnutter. På videostudioet B108 kan underviserne enkelt lage videoopptak til bruk både før, under og etter timene. Videostudioet kan bookes i NTNUs rombookingsystem Timeplan. For annen hjelp med videostudioet på NTNU Gjøvik kan du kontakte Paul Ole Hegstad på NTNU Læringssenteret.
Bilde 1: Paul Ole Hegstad fra NTNU Læringssenteret viser frem utstyr på Gjøviks videostudio.
Trondheim #
Dragvoll #
PodcastBoks #
PodcastBoks er et podkast-studio med utstyr til lydopptak og produksjon av podkast på Dragvoll rom 1333. PodcastBoks bookes via timeplansystemet TP. PodcastBoksen støttes i det daglige av Blink Læringshub.
Virtuell omvisning i PodcastBoks
Bilde 2: Oppsett av PodcastBoks på Dragvoll.
VideoWebinarBoks #
På Dragvoll rom 1333, sammen med podkastBoksen, kommer det snart en egen boks tilrettelagt for filming. Boksen vil bli tilrettelagt slik at det blir enkelt og intuitivt å komme i gang med filming. Denne skal også driftes av og bookes gjennom Blink Læringshub.
Selvbetjent videostudio i Sandkassa #
På Dragvoll på rom 7322 nivå 3 i bygg 7, i Sandkassa, finnes et lite selvbetjent videostudio hvor man kan komme i gang med filming selv. Rommet er hovedsaklig tiltenkt bruk i forbindelse med undervisning i Sandkassa.
Virtuell omvisning i selvbetjent videostudio, Sandkassa
Bilde 3: Oppsett av Dragvoll Selvstudio.
Gløshaugen #
Videostudio på Multimediesenteret #
NTNU Multimediesenteret har to studioer som kan brukes til videoproduksjon av høy kvalitet, som også kan inkludere opptak og å redigere inn visuelt/grafisk materiale. Multimediesenteret står for alt det tekniske, så den som eventuelt skal foran kamera, har bare seg selv og sitt manus å ta hensyn til.
I studioproduksjonene kan det meste av relevant teknologi, for eksempel digitale tavler, touch-enheter, ulike bakgrunner, dokumentkamera med mer kobles til i filmen. Studioet er lokalisert på Multimediesenteret, i rom E4-121 på Realfagbygget. For å booke studiotid med produksjon, kontakt Multimediesenteret.
Virtuell omvisning i videostudio i Realfagbygget
Bilde 4: Oppsett av Realfagbygget Proffstudio.
Selvbetjent videostudio på Multimediesenteret #
Hos NTNU Multimediesenteret finnes det et selvbetjent videostudio i rom E4-123 på Realfagbygget. For å booke tid på selvkjørstudioet, kontakt Multimediesenteret.
Virtuell omvisning i Selvbetjent videostudio på Multimediesenteret
Bilde 5: Oppsett av Realfagbygget Selvkjørstudio.
Kalvskinnet #
Lavterskel flerbruksstudio #
NTNU Drive sitt lavterskel videostudio er et rom med forskjellige bruksmuligheter. Her er det mulig å lage podkast, prøve ut VR-utstyr og å filme inn video med manus på rommets teleprompter. Det er også utstyrt med dokumentkamera for folk som vil ta opp sanntids tegning eller skriving. Studioet er lokalisert i rom G254 i Akrinn Vest på Kalvskinnet. For å reservere studioet, kontakt Gunnar Orn Thordarson ved NTNU Drive
Virtuell omvisning i flerbruksstudio
Bilde 6:Oppsett av NTNU Drive Lavterskelstudio.
Ålesund #
Studio Ankeret #
Det er et selvbetjent studio på F410m. Her kan man ta opptak av presentasjoner, undervisning og lage bilde-i-bilde film. Her er det også mulighet for greenscreen. Man kan booke rommet gjennom Timeplan-systemet. For førstegangsbruk, hjelp eller opplæring kan man ta kontakt med Audun Andreassen på NTNU Læringssenteret i Ålesund.
Bilde 6 og 7: Oppsett av Studio Ankeret i Ålesund
Swivl #
Campus Gjøvik og Ålesund har begge Swivl-kofferter som kan lånes ut etter avtale. Med Swivl utstyr kan man ta opp undervisning uten at undervisningsrommet har noe ekstra utstyr. Det er imidlertid GDPR-utfordringer (personvern) ved bruk av Swivl når studenter er tilstede, da det er vanskelig å ta opptak uten at de er med på film. Vi anbefaler det kun som en nødløsning, for eksempel ved gjesteforelesninger. For å lån Swivl-utstyr kan du ta kontakt med Paul Ole Hegstad i Gjøvik eller Audun Andreassen i Ålesund.
Kontakt #
Har du spørsmål om innholdet på denne siden, eller vet av et opptaksstudio som mangler i denne listen, ta kontakt med Læringssenteret og Multimediesenteret. Alle 360° bilder er tatt av Kim Levy Arntzen.