Digital hjemmeeksamen - for studenter

På denne siden finner du som student informasjon om hjemmeeksamen og andre karaktergivende innleveringer. NTNU bruker eksamensplattformen Inspera Assessment for innlevering av alle former for karaktergivende arbeider.

English version - Digital home exam - for students

Temaside om eksamenSider merket med eksamen

 

Logg inn Inspera Assessment  

 

1. Forberedelse til hjemmeeksamen

Grunnet koronasituasjonen, vil det være utvidet bruk av håndtegninger og programvare ved hjemmeeksamener framover. Følg derfor godt med på informasjon fra faglærer. Det forventes alle studenter har gjort seg kjent med verktøyene som skal benyttes før eksamensdagen. Les relevante veiledninger for din eksamen i god tid før eksamensdagen. 

Andre viktige forberedelser er:
 

 1. Internett:
  Vi anbefaler at du bruker kablet internettilgang under eksamen der det er praktisk mulig. Om du ikke har mulighet for å bruke kablet internettilgang, vil vi anbefale å plassere seg så nærme trådløs-ruteren som mulig. Det kan være lurt å tipse andre brukere av nettverket du sitter på om at det foregår eksamen, slik at de kan tilpasse bruken av nettet om det er nødvendig.
  Om du mister internetttilgang hjemme, finnes det andre alternative måter å komme seg på nett igjen som f.eks ved å bruke internettdeling via en mobil enhet.

  Oppdatert maskin:
  Oppdater maskinen din en dag eller to før eksamen for å redusere risikoen for automatisk oppdatering mens eksamen pågår.

  Låne datamaskin:
  Om du har en ikke-fungerende PC ber vi deg først kontakte Orakeltjenesten. De kan bistå med god hjelp, og har kjennskap til eksamenssystemet Inspera Assessment. Dersom det viser seg at du ikke kan benytte egen PC under eksamen, kan du søke om låne-pc her. Antall låne-PC-er er begrenset. Søk derfor så tidlig som mulig. Skjemaet sender ut et automatisk svar på søknaden med informasjon. Dette er et midlertidig tilbud for hjemmeeksamen grunnet koronasituasjonen.
   
 2. Logg inn i Inspera Assessment. Vi anbefaler nettleserne Mozilla Firefox og Google Chrome. Logg på med Feide-brukernavn og passord.

   
 3. Gå til demoprøver og velg en demoprøve som er relevant for din hjemmeeksamen.


   
 4. Hjemmeeksamen i Inspera Assessment kan inneholde både oppgaver hvor man svarer direkte i eksamensverktøyet, og som filopplastinger. De fleste hjemmeeksamener vil ha funksjon for automatisk levering aktivert. Det betyr at det du har gjort og/eller lastet opp automatisk leveres når tiden går ut. Dette skiller seg ut fra skoleeksamen og bachelor/master, hvor du manuelt må levere. Det du gjør i verktøyet lagres automatisk fortløpende.


  Filopplastingsoppgaver skal gi tydelig bekreftelse på at fil er lastet opp. Man kan fjerne eller erstatte eksisterende filer. Kun siste versjon vil bli tilgjengelig for sensor.


   
 5. Din eksamen vil bli synlig i Inspera Assessment under "Mine prøver" noen dager før eksamensdagen. Finner du ikke prøven for emnet du skal ta eksamen i dagen før eksamen, kontakt instituttet ditt.

   
 6. Tar du eksamen i utlandet? Pass på eventuelle tidssoneforskjeller.

2. Under eksamen

 1. Logg inn i Inspera Assessment og finn din eksamen under «Mine prøver».

 2. Les både informasjonen på forsida og oppgaveteksten nøye.

 3. Hvis innleveringen skal være anonym må du huske å fjerne forfatterinformasjon fra dokumentet ditt.
   
 4. Gjenstående tid på din eksamen vil til enhver tid vises oppe i venstre hjørne i form av en nedtelling.

 5. Sørg for å laste opp eventuelle filer før eksamenstiden går ut. Ikke vent til siste sekund. Besvarelsen din låses når eksamenstiden er ute.

 6. Kontroller at du har levert korrekte filer. Det er ditt eget ansvar å påse at du har lastet opp alle filer før eksamenstida går ut.

 7. Dersom du skulle få tekniske problemer underveis eller rundt innlevering, ta kontakt for teknisk hjelp umiddelbart. Kontaktinformasjon står på forsida på eksamensoppgaven og/eller i informasjonsfeltet til prøven når du står i "Mine prøver" i dashboard i Inspera. 

3. Etter eksamen

Du forventes å verifisere at det du har levert er det du har hatt til hensikt å levere. Om du leverer før tiden er ute, går du inn i oppgavesettet og ser over oppgavene. Last ned eventuelle filer du har lastet opp og se gjennom innholdet.

Om du ønsker å se på eller laste ned besvarelsen din etter eksamen, kan du logge inn i Inspera Assessment og navigere deg til "Arkiv"-fanen.

Vi anbefaler at du lagrer kopier av besvarelsene dine, da du ved endt studie vil miste tilgangen.

4. Ofte stilte spørsmål om digitale innleveringer

 1. Skal man bruke Safe Exam Browser ved hjemmeeksamen?
  Nei, ved hjemmeeksamen foregår eksamen direkte i din normale nettleser. Det er ikke noen nedlåsing av nettverk eller tilgang til programmer på maskinene deres ved hjemmeeksamen.
   
 2. Er det noen tekniske krav til utstyret man skal ta hjemmeeksamen på?
  Inspera Assessment støtter ikke nettleseren Internet Explorer. Vi anbefaler også at man sitter på utstyr med skjerm større enn 10". Mindre skjermer kan få problemer med å vise oppgavene riktig. Bruk demoprøvene for å teste utstyret ditt.
   
 3. Min eksamen vises ikke under "mine prøver".
  Eksamenen din vil bli tilgjengelig under "Mine prøver" senest 1-2 dager før eksamensdato. Vises ikke prøven, kan det skyldes en av to ting:
  1. Nettleser har cachet en tom versjon av siden - prøv i incognito/privat nettleservindu.
  2. Man er ikke vurderingsmeldt til eksamen. Dette kan du sjekke på Studentweb. Er du ikke oppmeldt, kontakt Eksamenskontoret.

    
 4. Jeg får ikke lastet opp besvarelsen min.
  Dette kan skyldes at man prøver å laste opp en filtype som ikke er tillatt i oppgaven. Tillatte filtyper står oppgitt i opplastingsoppgaven.
   
 5. Problemer med levering før frist
  Administrasjonen ved instituttet ditt administrerer innleveringer. Ta kontakt om du har problem med å levere. Orakeltjenesten kan også hjelpe med spørsmål, de har dog ikke tilganger til å administrere innleveringen i Inspera Assessment på vegne av instituttet.
   
 6. Levere etter at fristen er utgått
  Ved ordinære hjemmeeksamener/innleveringer, er det administrasjonen ved instituttet ditt som bestemmer om det skal åpnes for innlevering etter endt frist eller ikke. Kontakt administrasjonen ved instituttet ditt, legg ved en kopi av besvarelsen du ønsker å få levert.
   

Relevante veiledninger

Hjemmeeksamen med Håndtegninger
Hjemmeeksamen med Programvare
Gruppeinnleveringer
Lagre dokument som PDF
Åpne og pakke zip-filer
NTNU Programfarm
PDF editor via programfarm
Dele internett via en mobil enhet
Fjerne forfatterinformasjon på dokumenter

Tilrettelegging

Studenter med dysleksi som ønsker at dysleksiattest skal legges ved til sensor(ene), kan løse dette ved å legge ved attesten i besvarelsen sin. Hvis du ikke har en digital versjon av attesten tilgjengelig, kan du isteden fylle ut dette skjemaet. Attesten vil da bli lastet opp som vedlegg til besvarelsen din av eksamensadministrasjonen i etterkant av eksamen. Dette vedlegget vil ikke vises for deg i "Arkiv" i Inspera.

For ytterligere informasjon, se artikkel om tilrettelegging ved eksamen.

Orientering om juks

Juks på eksamen kan medføre annullering av eksamen, samt at studenten kan bli utestengt fra institusjonen og fratatt retten til å gå opp til eksamen ved alle utdanningsinstitusjoner som er underlagt universitets- og høyskoleloven, i inntil ett år.

Se mer informasjon på NTNU sine sider om juks.

Kontakt & brukerstøtte

Orakeltjenesten
E-post: orakel@ntnu.no

Tlf: 735 91500

(Merk at telefonnummer for brukerstøtte under en pågående eksamen kan være et annet. Du finner det på forsida av eksamenoppgaven.)

 

35 Vedlegg
119888 Visninger
Gjennomsnitt (9 Stemmer)