Blackboard -...

Blackboard - Endre utforming på startsiden og andre modulsider

Denne siden viser hvordan du redigerer startsiden og hvordan du kan opprette og redigere en modulside.

English version - Edit Course front page and other module pages

Temaside for Blackboard | Sider merket med Blackboard

Modulsider er stedet der du har tilgang til ofte brukte verktøy og kan se hva som skjer i emnet ditt. Eksempler på moduler er Snarveier/Quick-links, Kunngjøringer og Gjøremål.

Emnets startside #

Emnets startside er en emnemodulside som inneholder forhåndsdefinerte moduler. Modulsiden gir både underviser og studenter en oversikt over siste nytt i emnet, kommende gjøremål og tilgang på snarveier til enkelte verktøy i emnet. I tillegg gir den deg som underviser en rask oversikt over vurderinger som ikke er fullført og antall studenter som ikke har levert en oppgave innen innleveringsfristen.

Legge til moduler #

Du har mulighet til å legge til flere moduler til modulsiden.

 1. Dette gjøres ved å trykke på knappen Legg til emnemodul (1) på emnets startside.

  Legg til emnemodul.
 2. Du har mulighet til å søke etter ønsket modul, sortere modulene etter kategori eller bla gjennom alle modulene. Velg ønsket modul og trykk på legg til (1). I dette eksempelet har vi valgt å legge til modulen Kalkulator.

  Finn og legg til ønsket modul.

  Trykk OK for å komme tilbake til modulsiden.
 3. Du kan nå finne den nye modulen nederst på modulsiden.

  Kalkulator-modulen lagt til nederst på modulsiden.

Administrer moduler #

Du kan organisere modulsiden slik du selv ved en dra-slipp metode. Plasser musepekeren over tittellinjen til modulen, og hold den venstre museknappen inne. Du kan nå flytte modulen dit du ønsker. Slipp museknappen når du er fornøyd med plasseringen.

Drag and drop modulen dit du ønsker.

Velg Åpne i nytt vindu-ikonet (1) for å åpne modulen i et eget vindu.

Åpne i nytt vindu.

Dersom du ønsker å fjerne en modul fra modulsiden, gjøres dette ved å trykke på kryss-ikonet (1).

Fjern modul.

Dersom du angrer fjerningen av en modul, må du finne modulen fra siden hvor du legger til moduler, og legge den til på nytt.

Endre startside for emnet #

Du har mulighet til å endre hva som skal være emnets startside. Du kan for eksempel sette Kunngjøringer til emnets startside.

 1. For å endre startside til Kunngjøringer må du først lage en verktøyslenke til kunngjøringer i emnemenyen. Les mer om dette her: Tilpasning av emnemenyen.
 2. Trykk på Tilpasning (1) i emnebehandlingsmenyen, og velg deretter Utseende (2).

  Trykk på Tilpasning i emnebehandlingsmenyen etterfulgt av Utseende.
 3. Her kan du velge hvilket av elementene fra emnemenyen som skal være startside for emnet. Trykk på den lille pilen (1) og velg for eksempel Kunngjøringer (2).

  Endre startside for emnet.

  Husk at verktøyslenken Kunngjøringer må være gjort tilgjengelig for at den skal kunne settes som startside.

Opprette nye modulsider #

Du har mulighet til å opprette nye modulsider i emnet. Legg til et nytt menyelement ved å trykke på +-ikonet (1), og velge modulside (2).

Modulside.

Skriv inn navn og huk av for Tilgjengelig for brukere hvis du er klar til å vise modulsiden til studentene. Trykk Send for å lagre. I dette eksempelet har vi valgt å opprette en modulside for kontaktinfo.

Opprett kontaktinfo som ny modulside.

Nå har du opprettet en ny modulside, og lenken vises nederst i emnemenyen. Nå kan du kan legge til moduler som vist over.

Om du vil fjerne modulsiden igjen trykker du på den lille pilen (1) ved siden av modulsiden du vil fjerne. Deretter velger du Slett (2) i nedtrekksmenyen som dukker opp.

Slett modulside ved bruk av nedtrekksmenyen.

Du kan også bygge emnemodulsider i et innholdsområde eller en mappe. Les mer om dette her: Innholdsområde og menyer for å legge til innhold. Trykk på Bygg innhold (1) for å åpne menyen, og deretter velg Modulside (2). Bygg modulsiden som vist i lenken over.

Trykk på +-ikonet og bygg modulside.

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg om du støter på problemer.

25 Vedlegg
8820 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)