Ny student
Hva du må gjøre – og i hvilken rekkefølge
-
Registrer deg i Studentweb
Registrer deg som student når du har fått velkomst-e-post fra NTNU. Start semesterregistreringen og følg instruksjonene. Sjekk at kontaktinformasjonen stemmer. Lag og betal faktura for semesteravgift. Det tar inntil to virkedager før betalingen er registrert i Studentweb. Dagen etter at betalingen din er registrert der, kan du gå videre til punkt 2.
-
Aktiver brukerkontoen din
Etter at betalingen er registrert kan du aktivere brukerkontoen din. Maks ett døgn etter aktiveringen får du tilgang til IT-verktøyene du trenger i studiehverdagen, som e-post, Office 365, e-læringssystemet Blackboard, studentbevisappen og intranettet (Innsida).
-
Skaff deg studentkort
Studentkortet fungerer som adgangskort, lånekort hos biblioteket, ID-kort og til utskrift. Du trenger gyldig ID for å hente studentkortet ditt. Last ned studentbevisappen som beviser at du er registrert som student dette semesteret. Bildet i studentbevisappen kommer først i uke 33 etter ditt studentkort er produsert.
-
Les om oppstart for ditt studieprogram
Se detaljert informasjon om oppstart på nettsidene til hvert studieprogram. Notér datoer for immatrikuleringen, Fadderuka, evt. politiattest og andre krav og datoer spesifikke for ditt studium. Planlegg studiet ditt.
-
Logg på Blackboard
Beskjeder fra faglærer, forelesningsnotater og annet undervisningsmateriell finner du i Blackboard. Last ned Blackboard-appen på telefonen din for å få varsler om nye hendelser i dine emner.
-
Les meldinger fra NTNU
Logg på Innsida, som er inngangen til viktige verktøy og informasjon som du trenger i studiehverdagen. Der finner du nyheter om studieløpet, frister og arrangement. Husk å sjekke NTNU-e-posten din jevnlig.
-
IT - last ned programmer
Installer programmer som er nyttige for deg i studiehverdagen. Se oversikt over tilgjengelige programmer og last ned.
-
Husk viktige frister
Meld deg opp til undervisning og eksamen på Studentweb innen 15. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret. Fristen for å søke stipend og lån hos Lånekassen er 15. november i høstsemesteret og 15. mars i vårsemesteret.
-
Forebygging av smitte
Alle studenter skal ta det obligatoriske kurset om smittevern før oppmøte på campus. Husk å overholde 1-metersregelen.
Ta smittevernkurset
Hjelp
Trenger du hjelp med IT: Se Orakeltjenestens FAQ
Spørsmål om studie- og emnevalg: Se veiledning for studenter
9 NTNU-hacks
- Eduroam er det beste trådløse nettet tilgjengelig på campus, men visste du at du også kan bruke det på de fleste flyplasser og andre universiteter? Koble deg til Eduroam herfra.
- Bruk karttjenesten MazeMap for å finne frem på hele NTNU. Der finner du også Studentersamfundet, St. Olavs og en rekke andre lokasjoner.
- For å få studentrabatter må du bruke studentbevisappen.
- Din nye student-e-post fungerer som studentbevis for mange nettsider, og er dessuten også en vanlig måte å kommunisere med forelesere, samt et sted hvor du mottar en del annen viktig informasjon. Les mer om hvordan du kan sette den opp.
- Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad og VG er tilgjengelig gratis når du er pålogget Eduroam. I tillegg kan du også lese Dagens Næringsliv på nett gratis som student. Registrer deg for gratis tilgang på Dagens Næringsliv.
- Hvis du bruker VPN får du tilgang til nettavisene nevnt over, litteratursøk og andre ting tilgjengelig gjennom Eduroam. Les om VPN
- NTNU tilbyr gratis lisenser til mange programmer som kan hjelpe deg i din studiehverdag. Her finner du en oversikt over tilgjengelige programmer.
- Gå aldri glipp av en forelesning! Se timeplanen din på Innsida. Det finnes dessuten videoopptak av enkelte forelesninger for enkelte emner.
- Liker du å jobbe sammen med andre et sted hvor dere kan prate fritt? Reserver grupperom