NTNU Check-in FAQ

Under finner du spørsmål og svar om NTNU Check-in, et system for registrering av oppmøte på NTNU.

28. aug: Oppfordrer alle som deltar i undervising å registrere seg digitalt.  

English version - NTNU Check-in Questions and Answers

Om NTNU Check-in #

For å kunne bistå kommunen med kontaktsporing i en eventuell tilfellet av covid-19 på campus, er NTNU ansvarlig for å ha oversikt over hvem som er til stede, når og hvor. Under finner du spørsmål og svar om NTNU Check-in løsning, datainnsamling og bruk. 

Hvis du har fått påvist covid-19 smitte, eller har sterk mistanke om smitte,  se NTNU sine sider om håndtering av korona.


FAQ #

Hvordan bruker jeg QR-koden i rommet? #

 1. Bruk kamera på mobilen for å skanne QR-koden som åpner sjekk-inn skjemaet for rommet (logge på med Feide dersom du blir spurt)
 2. Juster starttid og sluttid om nødvendig, og fyll inn seteplass (hvis du vet det)
 3. Klikk Sjekk inn

Må jeg laste ned noe? #

Nei. 

Du kan bruke det innebygde kameraet på mobilen for å skanne QR-koder uten å laste ned en app (med få unntak), og NTNU Check-in er nettbasert så det er ingenting å laste ned. Slik skanner du QR-koder

Hva om rommet ikke har en QR-kode? #

Dersom du ikke ser QR-kode, kan du alltid bruke manuell registrering.

 1. Logg på NTNU Check-in  med Feide (innsida.ntnu.no/checkin)
 2. Klikk manuell registrering og søk etter rommet du er i
 3. Justere starttid og sluttid om nødvendig, fyll inn seteplass (hvis du vet det)
 4. Klikk Sjekk inn

Skjermbildet - manuell registringer steg-2-3-4

  

Hvorfor ber dere om seteplass? #

I et eventuelt smittetilfelle, eller mistekte smittetilfelle ved NTNU vil informasjon i systemet bli brukt til å identifisere hvem personen med symptomer har kommet i nærkontakt med mens de opplevde symptomer, og i de 48 timer før vedkommende fikk de første symptomene. Vi ber deg registrere seteplass for å kunne utelukke personer i de store rommene. Feltet for seteplass/posisjon kan også være brukt av ansatte som vil beskrive plassering i kontorlandskapet og andre store lokaler.   

Kan jeg slette en registrering som er upresis? #

Ja! 

Du kan slette enkelte registreringer under "Mine innsjekkinger".  Slett oppmøte som er upresis, bruk deretter romsøk for å registrere oppmøte på nytt med korrigerte opplysninger.

Hvordan får jeg en QR-kode for mitt rom? #

QR-koder for alle rom er klar for utskriving eller presentasjon på storskjerm.

 1. Logg deg på NTNU Check-in og bruk søkefunksjon for å finne ditt rom.
 2. Klikk romstatus og info (nederst på innsjekk-skjemaet) for å åpne QR-koden for rommet.
 3. Skriv ut siden (CTRL+P eller Command+P). Telleren blir ikke med på utskrift.
 4. Husk å teste QR-koden på arket før du henger den opp.

Dersom du foreleser det kan være lurt å vise QR-kode siden på storskjerm på starten av forelesning, slik at studenter kan skanne koden fra der de sitter, og for å minne studenter om at de bør registrere sitt oppmøte.  

Skjermbilde - finn og skriv ut QR-kode 1-2-3

 

Kan jeg bokmerke et innsjekk-skjema? #

Ja!

URLen for sjekk-inn skjemaet er unik for hvert rom.  Dette betyr at du kan bokmerke rommets sjekk-inn-skjema og gjenbruke det når du besøker samme rom seinere. Faglærere kan også bokmerke QR-kode siden for rommene de benytter ofte.

For eksempel, for Skiboli rom 5 på Gløshaugen har disse URL: 

Hvorfor ser jeg AM/PM når jeg skriver tid? #

Det er dine innstillinger i nettleseren som styrer tidsformatet i feltet for å registrere starttid og sluttid. Dersom du har valgt å bruke engelsk som språk i nettleseren, kan det hende at du ser AM og PM heller enn 24-timers tidsformat.

Hvordan skanner jeg en QR-kode? #

 1. Åpne den innebygde kamera-appen på din mobil  
 2. Peke kameraet mot en QR-kode (kamera leser koden og du får et varsel)
 3. Trykk på varselet for å åpne lenken 

Unntak: Har du en eldre mobil? 


Personvern og NTNU Check-in #

Innsamling og bruk av data fra NTNU Check-in beskrives under.

Hvilken data blir samlet av NTNU Check-in?  #

NTNU Check-in samler kun lokaliseringsdata som du registrerer:

 • Rom
 • Tid og dato
 • Plassnummer

blir lagret sammen med ditt navn og feide-ID på en server ved NTNU. NTNU lagrer data kun i 21 dager, og sletter fortløpende.  Du kan selv slette enkelte registreringer, dersom noe er upresis.

Hva brukes data til? #

Formålet er ikke å følge den enkeltes bevegelser. Personopplysningene du registrerer i NTNU Check-in behandles konfidensielt. Opplysningene blir kun brukt ved et mistenkt tilfelle av covid-19 på NTNU.

I et slikt tilfelle, vil informasjon i systemet blir brukt til:

 1. å identifisere hvem personen med symptomer har kommet i kontakt med mens de opplevde symptomer, og de 48 timer før vedkommende fikk de første symptomene; og
 2. for å komme i kontakt med de som er har hatt en viss grad av fysisk nærhet (mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter sammenhengene). Vi ber deg registrere seteplass for å kunne utelukke personer i de store rommene.

Hvem har tilgang til mine data? #

Data blir ikke overført utenfor NTNU uten at det er behov for det. Opplysninger fra enkelte oppmøter blir aksessert og analysert kun i et eventuelt smittetilfelle eller mistekte smittetilfelle ved NTNU. Data blir behandlet av de med ansvar for kontaktsporing, og er ellers kun tilgjengelig for noen få personer med ansvar for prosessen. 

I et slikt tilfelle vil NTNU ikke overføre hele databasen, men kun de nødvendige opplysningene. Telefonnummer og e-postadresser for de aktuelle personer vil også overføres til de med ansvar for smittesporing. 

Om informasjonskapsler i NTNU Check-in #

Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere bra. NTNU Check in har veldig få, men det er én cookie for å håndtere pålogging og din nettleser-sesjon. Du kan blokkere og administrere disse i din nettleseren. For flere detaljer om hvordan NTNU benytter informasjonskapsler på ulike nettsteder se følgende side: Informasjonskapsler ved NTNU.


Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg om du opplever tekniske problemer med pålogging eller registrering.

2 Vedlegg
21100 Visninger
Gjennomsnitt (3 Stemmer)