Nettilgang

NTNU har et godt utbygd datanettverk, utbredt trådløsdekning på campus og leverer nettverk til flere studentbyer. Du kan også få tilgang til NTNUs nett hjemmefra via VPN.

English version - Internet access

Temaside om IT-hjelp | Sider merket med nettverk

Fastnett #

Du finner nettkontakter i kontor- og vrimlearealer på NTNU, i SiTs studentbyer og i Singsaker Studenthjem. Kontaktene på campus gir direkte tilgang til ressurser på NTNU-nettverket.

Trådløst nett #

NTNU tilbyr trådløst nett for studenter, ansatte og gjester i de fleste av NTNUs eide og leide lokaler. I tillegg kan NTNUs brukere koble seg til det trådløse nettet «eduroam» i store deler av verden, inkl. mange av de store norske flyplassene.

For informasjon om trådløst nett, enten du er student, ansatt, gjest eller ute på reise, se egen informasjonsside om trådløst nett.

Tilkobling fra hjem og studentby (VPN) #

Hvis du trenger tilgang til NTNUs nett hjemme eller på studentby kan du bruke VPN (virtuelt privat nettverk).  Dette gir deg mellom annet tilgang til:

  • universitetsbibliotekenes databaser
  • eller ditt eget hjemmeområde

En VPN fungerer som en sikker "tunnel" mellom din datamaskin og NTNU-systemet, og datatrafikken er kryptert. Se hvordan du installerer VPN.

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg om du har spørsmål eller opplever problemer.

0 Vedlegg
28379 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)