Visum

Søk om visum og oppholdstillatelse i god tid før avreise. Kontakt det aktuelle landets ambassade i Norge for informasjon om hvordan du søker om visum.

English version - Visas

Temaside om reise | Utenlandsstudium | NTNU International Researcher Support (NIRS) | Sider merket med reise

Visumfritak #

Norske borgere har visumfritak i enkelte land. Sjekk UDs landsoversikt for hvilke land dette gjelder. UD anbefaler at du tidligst søker om visum 3 måneder før avreise.

Visum i Europa #

Som EØS-borger behøver du ikke visum for reiser til de fleste land i Europa. Unntak er; Tyrkia, Russland og Hviterussland.

Oppholdstillatelse i Europa #

Du kan oppholde deg fritt 6 måneder i et EØS-land uten å måtte registrere deg hos myndighetene i landet. Ta med passet ditt! Det er ditt eneste gyldige legitimasjonsbevis i utlandet.

Visum i USA #

Dersom oppholdet ditt i USA er kortere enn 90 dager, kan du reise visumfritt inn til USA. Amerikanske myndigheter krever da at du har et maskinlesbart pass.

Husk at du må registrere deg via ESTA ( Electronic System for Travel Authorization) når du reiser uten visum. Responstiden på søknaden kan være opp til 72 timer. Får du avslag, må du søke om visum.

Merk deg hvilke unntak som gjør at du må ha visum ved innreise til USA. Se også sjekkliste for visumsøkere.

Skal du være lenger enn 90 dager må du søke visum. Forskere søker visum i kategori J-1. Den amerikanske ambassaden i Oslo anbefaler reisende på det sterkeste å lese alt om visumordningen på ambassadens nettside.

Registrer din reise hos UD #

Utenriksdepartementet (UD) råder samtlige nordmenn til å registrere seg ved utenlandsreiser, for å lettere kunne nå deg i krisesituasjoner. Registrer din reise på UDs nettside.

Arbeid i Norden #

Er du statsborger i et nordisk land, reiser du fritt over landegrensene. Likevel er det noen momenter du som arbeidstaker i Norden bør få med deg. Nettstedet norden.org gir deg en oversikt over gjeldende regelverk i de nordiske landene:

0 Vedlegg
17002 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)