Video

Videomøte

NTNU har løsninger for å kommunisere via lyd og bilde med personer som er et annet sted. Bestill rom og utstyr her. English version - Video conferencing

Ser du etter noe annet? Temaside om IT-hjelp | Sider merket med videokonferanse

Når trenger man videomøter? #

Videokonferanser kan brukes til fjernundervisning , muntlig eksamen, disputaser, prosjektmøter, jobbintervju og konsultasjoner. Det er et ønske fra NTNUs ledelse om å redusere det totale antallet jobbreiser, og da er videomøter et godt alternativ, såvel miljøvennlig som tidsbesparende og billigere.

Videokonferanserom #

Det finnes en del tradisjonelle videokonferanserom ved NTNU, som er egnet for møter med flere deltagere mot andre parter som også har videokonferanserom. Disse rommene er hovedsaklig utstyrt med videokonferanseanlegg fra Polycom eller Cisco/Tandberg. 

Se: Videokonferanserom ved NTNU

Videomøter fra din egen PC eller telefon #

Et alternativ til å låne et videokonferanserom hos SASS kan i mange tilfeller være å delta i videomøter fra sin egen PC, smarttelefon eller tablet, enten fra ditt eget kontor, fra hjemmekontor eller fra et hotellrom hvis du er på reise og ønsker å delta i et møte. Dette egner seg best for en enkelt deltager; hvis dere er flere som skal delta i et møte sammen anbefales å låne et videokonferanserom.

Blackboard Collaborate #

Passer når flere deltakere skal delta i videoundervisning fra hver sin PC. 

Skype for Business (tidligere Lync) #

Passer når flere deltakere skal delta i et videomøte fra hver sin PC. Her kan man også delta fra telefon. Skype for Business er Skypes storebror, og er under utrulling ved NTNU som et prosjekt fra NTNU IT.

Åpne eksterne tjenester #

Det finnes mange eksterne systemer man kan bruke til videomøter, men de støttes ikke nødvendigvis av NTNUs støttetjenester. Noen av dem er nevnt under.

Kontakt #

Her finner du en oversikt over alle videokonferanserom på NTNUs campuser, med kontaktpersoner. 

0 Vedlegg
15234 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)