Utskrift - ofte stilte spørsmål

På denne siden finner du svar på ofte stilte spørsmål om utskrift til skriver, kopiering og skanning. English version: Printing - frequently asked questions

Temaside om utskrift og kopi | Sider merket med utskrift

Finnes det en oversikt over hvor skriverne befinner seg? #

Svar: Ja, det gjør det. Bruk en nettleser og slå opp på adresse use.mazemap.com og drill deg ned til riktig område. I søkefeltet kan du søke på kategoriene 'Åpen tilgjengelig' (blå ikoner) eller 'Adgangsbegrenset' (oransje ikoner) skriver. Du har mulighet til å zoome til ønsket bygning og veksle mellom etasjene. Det finnes også en app 'Mazemap' som kan lastes ned på android og Iphone. Dessverre viser ikke denne oversikten om skriveren har followprint eller egen dedikert skriverkø.

Student-/ansatt-kortet mitt virker ikke #

Svar: Kortet ditt er utstyrt med MiFareID som brukes til å gjenkjenne dine utskriftsjobber på skriveren. Hvis korterminalen på skriveren ikke klarer å lese av kortet, kan årsaken være at MiFareID-en på kortet ditt ikke er registrert eller ikke fungerer. Kontakt da Seksjon for byggsikring - adgangskontrollen. Det tar minst én dag fra du får kortet til det fungerer på skriverne.

Kan man kopiere / skanne uten bruk av kort? #

Svar: Nei, det kan man ikke. Med å bruke kortet så blir innskannede dokumenter sendt direkte til din epostadresse.
For Ricoh skrivere er det mulig å logge seg inn med brukernavn og passord i displayet.

Hvem sørger for at skriveren har papir og toner? #

Svar: Til så lenge skal dagens rutiner for bestilling, henting og innsett av papir og toner benyttes. Disse rutinene er forskjellig mellom ulike faktulteter og institutt. Ta derfor kontakt med en lokal bruker for å bli oppdatert på rutinene.

Får du 'PCL XL error'? #

Du får denne type feil på siste ark når du benytter en skriverkø 'ntnuprint-xerox' eller 'ntnuprint-ricoh' og henter utskriften på en skriver som ikke matcher utskriftskøen. Skriver du ut på en Ricoh skriver bør du benytte skriverkø 'ntnuprint-ricoh' og bruker mest Xerox skriver bør du benytte skriverkø 'ntnuprint-xerox.

Merk! Selv om man får ut et ekstra ark med meldingen 'PCL XL error' skal utskriften likevel være ok, og man blir ikke belastet for arket med feilmelding.

Hva gjør jeg hvis utskriften feiler? #

Dersom en utskrift feiler grunnet en teknisk feil med den aktuelle printeren, er du selv ansvarlig for å fjerne jobber som er valgt i utskriftsmenyen.Dette gjør du ved å trykke på jobbknappen (bilde av et papirark med et spørsmålstegn på Xerox-maskiner), velge jobben din i køen og trykke Slett. Dersom du ikke gjør dette, kan jobben din komme ut ved et senere tidspunkt.

Hvis utskriften er ødelagt/skadet/feiltrykket, ta med utskriften til Orakeltjenestens skranke, så kan vi vurdere eventuell tilbakebetaling av kvote.

Hva skjer hvis jeg skriver ut uten dekning/overskrider saldo? #

Svar: Hvordan skriveren oppfører seg når du overskrider kvoten varierer etter hvilken type skriver du bruker. Xerox-skriverne fullfører jobben uansett slik at du kan ende opp med negativ saldo. Ricoh-skrivere skriver ut ark så lenge du har penger på saldoen, men avbryter utskriftsjobben i det du går tom for penger på utskriftskvoten din.

Du får ikke logget deg på skrivere når du har negativ saldo. 

Hva skjer med kvoten min ved semesterslutt eller når jeg slutter? #

Svar: Kvoten slettes ved semesterslutt. Dette gjelder ikke ekstra kjøpt kvote. Merk at du ikke får refundert gjenstående beløp når du avslutter studiene. Dette gjelder også om du har fylt på kvoten selv. Derfor bør du ikke fylle på mer penger enn du trenger.

0 Vedlegg
7369 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)