Digital...

Undervisningsrom tilrettelagt for opptak og videostrømming

(Videresendt fra Undervisningsrom)

Se også: Temaside om nettbasert undervisning

Dette er sidene som omfatter rom som ved hjelp av en eller annen teknologi er blitt tilrettelagt for nettbasert undervisning. Sidene beskriver hvilke hjelpemidler og undervisningsteknologier som er plassert ut i hvilke undervisningsrom og inneholder blant annet veianvisninger, 360°-visninger, rombestilling og lenker til praktisk og pedagogisk informasjon om rommet.

Undervisningsrom sortert etter campus #

Undervisningsrom i Gjøvik
Undervisningsrom i Trondheim
Undervisningsrom i Ålesund

Undervisningsrom sortert etter teknologi #

Undervisningsrom med Omnom
Undervisningsrom med Panopto
Undervisningsrom med USB-tilkobling til kamera og mikrofon
Undervisningsrom med Zoom Rooms

Generell informasjon for alle rom #

 1. Slå på og bruk mikrofonen i rommet. Husk å slå av mutefunksjonen. Dette er kritisk for å gjøre opptak av stemmen din.
 2. Husk GDPR! Studenter og tredjeparter har krav til forsvarlig behandling av personopplysninger. Les hva du er pliktig til å opplyse om her.
 3. Gjenta spørsmål fra studenter, ingen mikrofoner er satt ut i den hensikt å hente lyd fra studentene.
 4. I rom med to-projektor-oppsett anbefaler vi å vise det samme innholdet på begge projektorene. (Det gjøres opptak bare av den ene av projektorene) Dette vil fremgå av hver enkelt romside.
 5. For teknisk hjelp i klasserommet, kontakt Orakeltjenesten (735) 91 500 eller se lokalt nummer på kateteret.

Generell informasjon for alle rom med Panopto #

 1. Panopto-opptakeren i rommet baserer seg på tidsstyrte automatiserte opptak. Det betyr at du må bestille en automasjon/tidsstyringsplan for det aktuelle rommet du skal undervise fra. For tiden er det Multimediesenteret som tar seg av oppsett av automatiseringen. Ta kontakt med Multimediesenteret for bestilling.
 2. Alle innspillinger starter 15 min over hel time, og tar opp i 45 minutter
 3. Hvis forelesningen avsluttes tidlig, må innspillingen redigeres i Panopto.
 4. Opptak blir publisert i Panopto: https://ntnu.cloud.panopto.eu/ og i BlackBoard hvis du har koblet Panopto til ditt emnerom i Blackboard.

Generell informasjon for alle rom med Zoom Rooms #

Hvis du bruker Record to Cloud, blir opptakene publisert i Panopto under My Folder > Meeting recordings: https://ntnu.cloud.panopto.eu/. NB! Du kan bli bedt om å skrive inn din epostadresse for å få videoene sendt til riktig sted.

Generell informasjon for alle rom med Omnom #

 1. Obs! Er det satt opptak av dobbelttime i Omnom starter opptaket 15 over hel time og varer i 1:45 (105 minutter). Dette betyr at alt som skjer i evt pauser i dette tidsrommet også blir tatt opp. Dette må varsles om til studenter ihht GDPR.
 2. Opptak blir publisert til https://forelesning.gjovik.ntnu.no/publish/

Generell informasjon for alle rom med USB-tilkobling #

Det er store lokale variasjoner på disse rommene. Men felles for de alle er at du kan bruke en programvare for å gjøre opptak med enten på egen medbragt datamaskin eller på audiotorie-PC.

4 Vedlegg
3057 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)