Tilbake

Twitter-duell - KulDings

For en drøy uke siden fikk NTNU en invitasjon fra UiB om å bli med på twitter-duell. De ønsket å synliggjøre noen av de mange skattene som finnes utstilt og på lager hos universiteter og museumer rundt om. Hashtag ble avtalt å være #KulDings, og UiB skulle sparke igang ballen torsdag kl. 10.

Jeg allierte meg med Frid Kvalpskarmo Hansen på Vitenskapsmuseet, som forberedte noen veldig gode innspill. Tusen takk til Frid, og til alle dere som sendte inn forslag på dagen.

Jeg må bare si at jeg hadde den morsomste dagen på jobb siden jeg vet ikke når. Og tråden ble en kjempesuksess! Slike twittertråder blir ofte uoversiktlige etter en tid, så derfor har jeg laget et lite (eller ganske langt, egentlig) sammendrag av høydepunktene, for de som vil lese tråden noenlunde kronologisk. Dessverre fungerer ikke Twitter-embedding noe særlig godt i Innsida-meldinger, så jeg har lagt tråden på en egen side. Nederst i denne tråden byr jeg på noen av de viktigste erfaringene jeg gjorde meg underveis og i ettertid.  Enjoy!

Universitetet i Bergen åpnet ballet med denne meldingen

 

Bjerknessenteret var i form i går og fulgte opp med denne

Denne meldingen skulle vise seg å bli et av høydepunktene i tråden

Og da var festen i gang

Og så viste NMBU, med all mulig tydelighet, at de enten hadde en vikar på twitter-vakt i går, eller de skjønner rett og slett ikke hvordan sosiale medier virker. ;)

Og fikk passende respons fra UiO

Bjerknessenteret yppet på størrelse, men kom til kort

Havforskningsinstituttet hev seg på

Men man hevder seg ikke med kuler når NTNU er deltager, altså. Tsk, tsk.

Det er jo litt varierende hvor mange dingser de ulike institusjonene sitter på, så noen sentkommere prøvde seg på alternativ dingsefremvisning

Og etterhvert fikk vi jo selskap av flere utenfor-akademiske institusjoner også

Etterhvert begynte reaksjonene å komme

Tildels veldig hyggelige reaksjoner. :)

Jeg har fortsatt ikke sett en eneste negativ reaksjon på dette stuntet. Kun positive kommentarer over hele linja.

Også trendet vi på Twitter! <3

Trening på twitter

Hva lærte vi av dette?

  • Vel, for det første så lærte vi at sosiale medier er et øyeblikksverktøy, og at man må bruke momentum mens man har det.Det er flere organisasjoner som har fortsatt tråden i dag, men denne tråden var hot i går, og responsen i dag er på ingen måte den samme.  Sosiale medier venter ikke mens du gjør ferdig presentasjonen eller strategidokumentet ditt. Og når noe trender, så er du enten med eller du er utenfor.
  • Vi lærte at det kan gi god gevinst å gå ut av komfortsonen og leke med nye uttrykksformer. Store organisasjoner er ofte trauste og litt kjedelige i uttrykksformen på sosiale medier. Det er åpenbart rom for å leke enda mer med uttrykksformer.
  • Vi fikk nok en gang bekreftet at interaksjon, samhandling og dialog er gullstandarden på SoMe.
  • Jeg har lett etter negative reaksjoner på #KulDings-stuntet. Jeg har ikke funnet en eneste en. Det er tydelig at det er stor aksept for å gå utenfor den genren man vanligvis befinner seg i (så lenge det gjøres på en god måte, formodentlig).
  • Og med det lærte vi også at vi skal tørre å prøve – og da må det også være rom for å av og til feile. 
  • Vi lærte at det finnes et marked for vienskapsnerding på sosiale medier. (OK, akkurat det visste vi godt fra før, men det er hyggelig å få det bekreftet likevel.)
  • Vi (jeg) lærte at Twitter er mye morsommere enn det gir uttrykk for. Jeg skal jammen bruke det mere. :-D
  • Og Åge e fortsatt læn! 

Åge

0 Vedlegg
414 Visninger
Gjennomsnitt (4 Stemmer)