Office 365 - Teams

Teams - team-innstillinger

Denne veiledningen gjennomgår de forskjellige innstillingene du har for et Team. Merk at denne veiledningen kun fokuserer på team-innstillinger. Hvis du vil vite mer om personlige innstillinger i teams, se Teams – Personlige innstillinger.

English version - Teams - Team settings

Temaside om Teams | Temaside om Office 365

Administrer Team #

For å finne frem til team-innstillingene til et team kan du se på listen over teamene dine, til høyre for team-navnet klikker du på Flere alternativer () og deretter Administrer team. Du vil nå få opp en side med diverse faner. Videre kommer en oversikt over hver enkelt.

Medlemmer #

Her ser du en oversikt over alle om er medlem av teamet, samt hvilken rolle de innehar. Her har du anledning til å legge til medlemmer og endre medlemmers rolle.

Ventende forespørsler #

Her får du opp eventuelle forespørsler om å bli med i Teamet.

Kanaler #

Her finner du en oversikt over alle aktive og slettede kanaler. Du har mulighet til å opprette nye kanaler med Legg til kanal. Du kan slette eller redigere navn og beskrivelse på kanaler ved å trykke på til høyre for kanalnavnet. Ved å krysse av for Vis for medlemmer gjør du kanalen synlig for alle medlemmer i teamet.

Innstillinger #

Her finner du en liste med ulike innstillinger for teamet fordelt på kategorier. Disse forklares nærmere under.

Medlemstillatelser #

Disse innstillingene styrer tillatelsene til vanlige medlemmer (Ikke gjester) i teamet. NB! Medlemmer med rolle som eier har alle tillatelser. Det er ikke anbefalt å gi vanlige medlemmer tillatelse til å fjerne kanaler og innhold. Hvis du vil vite mer om roller i teams, se Teams - Opprette et Team.

Gjestetillatelser #

Her er det ikke så mange muligheter, men dersom du ønsker at gjester skal kunne opprette egne kanaler kan det settes her.

@omtaler #

Dersom man skriver @team i en melding i samtaler, vil hele teamet få en varsling. Dette brukes gjerne dersom man skriver en viktig beskjed som angår hele teamet. @kanal er tilsvarende men sender kun varsel til medlemmer som har kanalen i listen sin. Her kan du velge om vanlige medlemmer skal ha mulighet til å sende slike varsler vha. @omtaler.

Teamkode #

For å invitere medlemmer til et team kan du generere en teamkode. Denne kan du sende til personer du ønsker å legge til, og de kan bli med i teamet ved å skrive inn denne koden. Merk at personer som mottar en slik kode vil bli med i teamet uten å trenge godkjenning i forespørsler-fanen. Gjester kan ikke bli med vha. Teamkode.

Morsomme ting #

Dersom du ikke ønsker at de skal være mulig å dele animerte GIF-er, emoji eller klistremerker kan du deaktivere den muligheten her.

Apper #

Her finner du en oversikt over alle teamets tilknyttede apper. Her kan du avinstallere uønskede apper ved å trykke på søppelkasse-ikonet til høyre. Trykker du på Flere apper blir du tatt med til app-butikken der du kan finne og installere nye apper til teamet ditt.

Endre navn og beskrivelse #

For å endre navn og/eller beskrivelse til et team må du først finne teamet i listen over teamene dine. Trykk på til høyre for navnet og velg Rediger team. Da skal det sprette opp et vindu der du kan endre både navn og beskrivelse for teamet.

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du støter på problemer.

1 Vedlegg
483 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)