Office 365 - Teams

Teams - opprette et team

På denne siden finner du informasjon om forskjellen på privat og offentlig team, hvordan du oppretter et team, legger til medlemmer og hvordan du oppretter et team med et allerede eksisterende team som mal.

English version - Create a team

Temaside for Office 365 | Temaside for Teams

Privat eller offentlig team #

Ved opprettelse av et team må du bestemme om teamet skal være privat eller offentlig. Privat vil si at ingen andre har tilgang til teamet med mindre du har lagt dem til som medlemmer, og det vil ikke være mulig å finne teamet ved å bruke søkefunksjonen i Teams. Dersom et team er offentlig, vil alle på NTNU kunne søke det opp og bli medlem i teamet ditt. NB: Dersom du har opprettet et offentlig team vil det ikke være mulig å endre det til privat.

Opprette et team #

 1. For å opprette et team trykker du på bli med i eller opprett et team (1) som du finner øverst til høyre i team oversikten. Her får du to valg: opprette et team eller bli medlem av team med kode. For å opprette et team trykk på opprett et team (2).

  Trykk på bli medlem i eller opprett et team øverst til høyre, forså å trykk på opprett team
 2. Du kan nå velge mellom fire ulike maler. Disse er Klasser (1), PLF (2), Ansatte (3) og Alle (4).

  Oversikt over de fire malene

  • Klasser er for lærere og elever/studenter som samarbeider om gruppeprosjekter, oppgaver og mer.
  • PLF er for lærer som samarbeider i et profesjonelt læringsfellesskap.
  • Ansatte er for teamledere og andre ansatte som samarbeider om skolens administrasjon og utvikling.
  • Alle er for elever/studenter og ansatte på skolen som skal samarbeide i interessegrupper og klubber.
 3. Skriv inn et teamnavn (1), eventuelt en beskrivelse (2) og velg om teamet skal være privat eller offentlig (3). Teamnavnet kan for eksempel være knyttet til et prosjekt eller en intern arbeidsgruppe. Trykk neste (4).

  Fyll inn navn, eventuelt en beskrivelse og velg om teamet skal være offentlig eller privat
 4. Nå kan du legge til medlemmer i teamet ditt. For å gjøre dette skriver du inn navn eller e-post (1) til personen du ønsker å legge til i søkefeltet. Når du har funnet riktig person, trykk legg til (2). Det er mulig å hoppe over (3) dette steget og legge til medlemmer senere.

  Legg til medlemmer ved å skrive inn navn eller e-post eller hopp over hvis du ønsker å gjøre det senere

Opprett et team med et allerede eksisterende team som mal #

Når du oppretter et team med et allerede eksisterende team som mal vil ikke meldinger, filer og innhold kopieres. Dette må lastes opp eller opprettes på nytt.

 1. Følg steg 1 i hvordan du oppretter et team over. Du skal nå ha kommet til vinduet hvor du oppretter teamet ditt. Helt nederst i dette vinduet trykker du på Opprett et team ved å bruke et eksisterende team som mal.

  Velg opprett et team ved å bruke et eksisterede team som mal
 2. Velg hvilket team du ønsker å bruke som mal.
 3. Skriv inn et navn (1) på teamet, eventuelt en beskrivelse (2) og velg hva du vil ta med fra det opprinnelige teamet (3). Bestem også om teamet skal være privat eller offentlig (4). Trykk neste (5).

  Skriv inn navn, eventuelt en beskrivelse, velg hva du vil ha med fra det opprinnelige teamet og velg om teamet skal være privat eller offentlig
 4. Legg til medlemmer eller hopp over steget og gjør det senere.

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du har spørsmål eller støter på problemer.

6 Vedlegg
316 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)