Office 365 - Teams

Teams - bruk av faner

Kanaler i teams er delt inn i faner med forskjellige typer innhold. Denne veiledningen går gjennom hva faner kan brukes til, samt hvordan opprette og slette faner.

English version - Teams - Work with tabs

Temaside om Teams | Temaside om Office 365

Hva er en fane #

Teams er delt inn i kanaler, som igjen er delt inn i faner. Fanene kan du se øverst på kanalsiden like under kanalnavnet. Faner er ulike verktøy som kan legges til i en kanal. Alle kanaler har fanene Samtaler og Filer som standard. Ut over dette kan du legge til egne faner. Dette kan for eksempel være en enkelt fil, som et Word dokument eller en Power Point presentasjon. Med verktøyet wiki kan du legge ut tekstlig innhold på en oversiktlig måte.

Faner og apper #

En fane kan også være en app fra en tredjepart. Her er det mye forskjellig du kan velge mellom og du kan til og med laste ned flere apper fra app-butikken. Du kan for eksempel integrere et Microsoft Planner brett i en fane for å organisere arbeidsoppgaver.

Opprette en ny fane #

Først må du klikke deg inn på kanalen der du ønsker å opprette fanen. Øverst på siden ser du de eksisterende fanene, og til høyre for disse klikker du på +. Da skal det sprette opp et vindu der du kan velge hva slags type fane du ønsker å opprette. Velg applikasjonen du ønsker og følg de videre instruksene. Dersom du valgte excel, word, pdf eller en annen filtype må du først laste opp filen i Filer-området til kanalen. Les mer om hvordan du laster opp filer i en kanal her: Teams – Fildeling.

Slette en fane #

Faner som du har opprettet selv kan slettes. Til høyre for navnet klikker du på pilen ˅, og velger Fjern.

NB! For enkelte typer faner som f.eks. wiki vil det underliggende innholdet slettes permanent dersom fanen fjernes.

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du støter på problemer.

0 Vedlegg
3215 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)