Søknad om utveksling til lærested i utlandet

Ser du etter noe annet? Temaside om utenlandsstudier.


Søknadsprosessen for å reise på utveksling er todelt:

  1. Du må søke til NTNU om å få lov til å reise på utveksling. Søknaden til NTNU inkluderer forhåndsgodkjenning, stipend fra NTNU og eventuell friplass.
  2. Du må søke til det utenlandske lærestedet. Her er det to ulike framgangsmåter, som kommer an på om du søker til a. et avtalelærested, eller b. et lærested hvor NTNU ikke har avtale.

A. Søknad til et avtalelærested #

Først må du søke om lov til å reise på utveksling av NTNU. Etter at søknadsfristen til NTNU har utløpt, vil du få informasjon om videre fremgangsmåte mot det utenlandske lærestedet fra Internasjonal seksjon. Det kan ta noen uker fra søknadsfristen utløper til du får videre instrukser.

Er du usikker på om NTNU har en avtale med det utenlandske lærestedet?  Alle aktive avtaler er listet i Avtaledatabasen.

B. Søknad til et lærested hvor NTNU ikke har avtale #

Du må selv søke til læresteder hvor NTNU ikke har avtale, og det betyr at du ikke får informasjon fra NTNU om prosedyrer eller frister. Hvis du står helt fast kan Internasjonal seksjon bidra med noe hjelp.

I tillegg til å søke til det utenlandske lærestedet, må du også søke om lov å reise på utveksling av NTNU. Du bestemmer selv om du søker til NTNU før eller etter at du har søkt det utenlandske lærestedet, men husk å sjekke viktige frister. 

Kontaktinformasjon #

Har du spørsmål eller trenger du veiledning? Ta kontakt med Internasjonal seksjon.

0 Vedlegg
2543 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)