Wikier

Digitaliseringspr...

Portefølje - digitaliseringsprogram

På denne siden finner du informasjon om pågående tiltak og prosjekter i Digitaliseringsprogrammet. Listen over tiltak og prosjekter oppdateres forløpende.

NTNUs Digitaliseringsprogram | Sider merket med digitalisering

Side er under arbeid.

Avsluttede tiltak

BEVISST plan: forbedring PBO-prosessen

NTNU skal ha en effektiv standardisert plan-, budsjett- og oppfølgningsprosess (PBO). Formålet med utviklingsarbeidet BEVISST-plan er å bedre kvaliteten i plan- og budsjettprosesser gjennom en standardisert løsning og en samlet verktøypakke for NTNU som gir bedre kvalitet, bedre robusthet, økt brukervennlighet og effektivisering av PBO-prosessen.

Les mer om tjenesten: BEVISST - System for virksomhetsstyring

Prosjektleder: Trude Wictoria Bersvendsen

BEVISST plan - Studie

Bakgrunnen for dette forprosjektet er at dagens planleggingsløsning i BEVISST Plan, IBM Planning Analytics, er per dag dato tungvint og ressurskrevende å forvalte, drifte og (videre)utvikle.

Hensikten med forprosjektet er å foreslå tiltak som kan lette og effektivisere forvaltning, drift og videreutvikling (FDVu) av BEVISST Plan. Det er en forutsetning at effektivisering av FDVu ikke skal gå på bekostning av brukeropplevelsen. Brukerne må ikke oppleve at løsningen blir mer tungvint å bruke.

Prosjektleder: Trude Wictoria Bersvendsen

DelLab - Delingsøkonomi for labinfrastruktur

DelLab jobber med hvordan NTNU praktiserer TDI- og leiestedsmodellen. Prosjektet oppstod i forlengelsen av digitaliseringsprosjektet BookitLab og kan illustreres som en tredje fase for å oppnå mer lik praksis for håndtering av leiesteder. Prosjektet jobber direkte med instituttene for bistå i endringsarbeidet og for å gjøre overgangen til beste praksis enklest mulig.

Prosjektleder: Børge Godhavn

EWP - Erasmus without paper

NTNU ønsker å modernisere og effektivisere sin utvekslingsprosess for å støtte opp under universitetets internasjonaliseringsstrategi. Dette inkluderer:

1) Implementering av "Mobility online SOP", et IT-verktøy designet for student- og ansattutveksling, som støtter Erasmus Without Paper-initiativet og dekker NTNUs Erasmus-avtaleportefølje.
2) Å tilby et system som er brukervennlig, helhetlig, og funksjonelt for både studenter og NTNU ansatte, spesielt for saksbehandlere på nivå 1.
3) Forenkling og forbedring av utvekslingsløpet for å spare tid og ressurser, samt styrke samarbeidet mellom studenter, NTNU, og vertsuniversitetene.

Sammenfattet vil hovedmålet være å styrke NTNUs posisjon som en ledende internasjonal utdanningsinstitusjon ved å gi studenter og ansatte de beste verktøyene og prosessene for internasjonal utveksling.

Prosjektleder: May-Britt Øie Thoresen

Forprosjekt NTNU HR

BOTT HR innføringsprosjektet ved NTNU ble initiert for å innføre løsninger som understøtter HR- prosesser som bl.a. rekruttering, onboarding, medarbeiderutvikling, lønnsforhandlinger, m.m. Prosjektet ble opprinnelig rigget for innføring av DFØ HR med SuccessFactors med ulike moduler. Våren 2023 ble formålet for prosjektet endret til å bli et forprosjekt der formålet var å utrede behovet for og forslå omfanget til et eventuelt hovedprosjekt på HR området på NTNU.

Les mer om forprosjektet: NTNU HR

Prosjektleder: Hilde Marit Hauge

Forskningsdata

Prosjektet tar for seg trygg og sikker håndtering av forskningsdata, fra innsamling, lagring, analyse og bearbeiding, til arkivering, sletting eller publisering. I 2023 jobber prosjektet med:

  • Digitale intervju med fortrolige data
  • Infrastruktur for fortrolige data
  • Personvern i studentoppgaver
  • Kompetansesenter og infrastruktur for forskningsdata
  • Git-verktøy for versjonskontroll
  • Transkribering i Whisper
  • Elektronisk labjournal

Les mer om prosjektet: Prosjekt Forskningsdata - Digitaliseringsprogram.

For english information about the project please visit the wiki "Project Reseach Data - The Digitalisation Programme".

Prosjektleder for forskningsdata er Ingrid Heggland

Historiske HR-og ØK-Data

Målet med prosjektet er å sikre at disse historiske dataene bevares forsvarlig og er tilgjengelige for å møte både interne og eksterne behov. Det inkluderer etterlevelse av regler og bestemmelser for arkivering, samt interne behov for tilgang til data for ulike avdelinger og interessenter. Ved å gjøre dette ønsker NTNU å oppfylle sine forpliktelser, sikre god data forvaltning og bidra til universitetets overordnede effektivitet og integritet.

Prosjektleder: May-Britt Øie Thoresen

Massekommunikasjon

Forprosjektets oppgaver er å beskrive ambisjon og mål, endringer og gevinster, arkitektur og tekniske veivalg, ressursbehov og andre forutsetninger for å gjennomføre og realisere gevinster i hovedprosjekt-/er for tjenesten massekommunikasjon. Forprosjektet skal forberede anskaffelse og velge ny publiseringsløsning for nettsidene ved NTNU.

Prosjektleder: Anne Rognes

NTNU Sak (tidligere BOTT SA-innføring)

Prosjektet skal ivareta NTNUs interesser og arbeid i forbindelse med innføring av standardløsning levert av UH Sak, samt legge til rette for at NTNU er i stand til å utnytte mulighetene et nytt system gir for prosessforbedring og for å ta ut gevinster av den nye løsningen.

Les mer om prosjektet: NTNU Sak - innføringsprosjekt

Prosjektleder er Øyvind Hauge

UH Sak – nasjonalt (tidligere BOTT SA - nasjonalt prosjekt)

UH Sak (tidligere BOTT saksbehandling og arkiv) er et samarbeidsprosjekt i UH-sektoren for anskaffelse av en saksbehandlingsplattforn og en separat Noark 5-arkivkjerne. Ambisjonen er å gi saksbehandlere, ledere og dokumentasjonsforvaltere god prosesstøtte for sine arbeidsprosesser, automatisk og økt dokumentasjonsfangst til arkiv, selvbetjening samt god oversikt over egne arbeidsoppgaver.

Les mer om prosjektet: BOTT Saksbehandling og arkiv eller besøk BOTT-samarbeidet sine nettsider (ekstern lenke).

Prosjektleder for det nasjonale prosjektet er Frode Stortiset