Wikier

Søk opptak - Forskerlinjen - Medisinstudiet

Leter du etter mer informasjon? Forskerlinjen | Gjennomføring | Finansiering | Forskningsoppgave | Nyttig informasjon

Hvorfor gå forskerlinjen?

Som student gir forskerlinjen deg en god mulighet til å få utløp for egen nysgjerrighet og vitebegjær ved at du deltar i et forskningsmiljø. Du vil få kjennskap til forskningens egenart og vil kunne bidra til utvikling av kunnskapsgrunnlaget i medisin.

Du vil blant annet få dette ut av forskerlinjen:

  • Du uteksamineres fra Fakultet for medisin og helsevitenskap med attestasjon på at du har graden cand. med. med fullført forskerlinje.
  • Du skal ha utført ca. 50 % av arbeidet til en ph.d. og forholdene ligger godt til rette for å fullføre doktorgraden.
  • Forskerlinjen gir grunnlag for faglig og sosial nettverksbygging. Du har muligheten til å etablere kontakter med fagområder av spesiell interesse.
  • Tilleggskompetansen kan gi deg fordeler i arbeidsmarkedet.
  • Kombinasjonen av forskning og studier gir ofte synergieffekter. Forskerlinjestudenter oppgir at forskerutdanningen styrker deres forståelse av medisinstudiet.

I det kliniske arbeidet vil erfaring fra medisinsk forskning lette tolkning og praktisering av ny nasjonal og internasjonal viten. Forskerlinjen sikrer god rekruttering til de ulike forskermiljøene ved fakultetet. Tidlig rekruttering til forskning gir gevinster ved at kompetanse oppnås tidligere og kan benyttes over flere år.

Samfunnsmål

Forskerlinjen ble fra høsten 2002 opprettet ved alle de 4 medisinske fakultetene i Norge, ut fra et ønske om å rekruttere flere medisinere til forskning, å forbedre organiseringen av forskerutdannelsen, samt å fremme vitenskapelig holdning til medisinsk virksomhet.

Søk opptak

For opptak til forskerlinjen kreves det ingen formelle kvalifikasjoner utover det å være medisinstudent med interesse for medisinsk forskning. De viktigste forutsetningene for å søke opptak er motivasjon, interesse og vilje til å bruke den tid som er nødvendig utover vanlig medisinstudium. Opptak baserer seg på en skriftlig søknad samt intervju av søkerne. Å finne prosjekt og veileder kan være tidkrevende, og det tar tid å utarbeide en prosjektbeskrivelse. Studenten må derfor planlegge søknaden i god tid i forkant av søknadsfristen 1. februar.

Samtlige søknader blir vurdert av en komité som består av to vitenskapelige kvalifiserte medlemmer, en forskerlinjestudent samt faglig leder av forskerlinjen. Komiteen gjennomfører også intervjuene. En tillitsvalgt for forskerlinjestudenter blir invitert som observatør. Komiteens sekretær er den administrative koordinator for forskerlinjen. Komiteens innstilling blir sent til Fakultetet til godkjenning.

Husk at dersom prosjektet trenger godkjenning av Regional Etisk Komité (REK) må dette være i orden før innsending av søknaden. Dette gjøres av den potensielle hovedveileder. Dersom en søknad til REK ligger inne og venter på behandling må dette presiseres av hovedveileder i søknaden.

Hvordan søke?

  1. Finne veiledere og prosjekt
  2. Utarbeide prosjektbeskrivelse sammen med veileder
  3. Sende inn søknadsskjema med prosjektbeskrivelse og egen CV, samt veilederuttalelse og veilederes CV
  4. Her finner du søknadsskjema og mal for prosjektbeskrivelse
  5. Ved spørsmål, ta kontakt med Cicilie Nordvik

Hvordan finne forskningsprosjekt

Når du vil finne ut hva du kan forske på, er det lurt å se på forskningssidene til de forskjellige instituttene og forskningssentrene på Fakultet for medisin og helsevitenskap. Ta gjerne kontakt med forskningsgruppenes kontaktperson og be om et møte for å høre mer om prosjektmuligheter.

Du kan også se på oversikten over forskerlinjestudentene, og se hvilke prosjekter og veiledere disse har. Ta gjerne kontakt med forskerlinjestudenter for å få hjelp til å finne ut mer om et forskningstema.

Ønsker du hjelp til å finne forskningsgrupper og komme i kontakt med disse kan få hjelp og veiledning hos Cicilie Nordvik.

I løpet av hvert høstsemester blir det arrangert informasjonsmøter om forskerlinjen.

Prosjekttilbud

Flere forskningsgrupper har laget korte presentasjoner av mulige forskningsprosjekter. Du finner disse i lenken nedenfor. De nyeste ligger øverst.

Prosjekttilbud Forskerlinjen i medisin

Child Pages (1)

  • Prosjekttilbud - Forskerlinjen - Medisinstudiet

    Her legges det ut prosjekttilbud som er særskilt meldt inn av veiledere. Få ideer til forskningsprosjekter og tematiske forskningsområder ved å se på instituttenes web-sider, oversikt over...