Office 365

Office 365 - Word

IT-info: programvare Målgruppe: Medarbeidere Studenter Tema: IT-hjelp

Slik er det du kommer i gang med Word. Denne siden inneholder informasjon om hvordan man blir kjent med Word-miljøet og svar på ofte stilte spørsmål om forskjellige funksjoner i programmet. Skriveprogrammet Word er en del av Office 365 pakken som er gratis å laste ned for studenter og ansatte. Hvis du vil laste ned Office 365 pakken eller sjekke ut andre  veiledninger bør du følge portalen for Office 365.

Komme i gang #

Når du kommer i gang med Word blir du møtt med en blank side med en øvre meny og en nedre meny. På Mac har du også muligheten til å starte dokumentet fra en mal. Den øvre menyen er hovedmenyen og består av følgende faner: 

  • Hjem - Utklippstavle, Skrift, Avsnitt, Skriftstiler
  • Sett inn - Sider, Tabeller, Illustrasjoner, Apper, Medier, Koblinger, Kommentar, Topp- og bunntekst, Sidetall, Tekst, Symboler
  • Utforming - Temaer, Dokumentformatering, Sidebakgrunn
  • Sideoppsett - Utskriftsformat, Avsnitt, Ordne
  • Referanser - Innholdsfortegnelse, Fotnoter, Sitater og Bibliografi, Tekster, Stikkordregister, Kildeliste
  • Masseutsendelser - Opprett konvolutt, Start utskriftsfletting, Skriv, Sett inn felt
  • Se gjennom - Korrektur, Språk, Kommentarer, Sporing, Endringer, Sammenlign, Beskytt, OneNote kobling (kun Windows)
  • Visning - Visninger, Linjal og rutenett, Zoom, Vindu, Makroer

For å åpne eller lage nye dokumenter så finner du disse alternativene i Fil-fanen. På Windows er denne plassert ved siden av Hjem-fanen. På Mac er dette plassert i den øvre meny-baren.

Den nedre menyen består av informasjon om antall sider, antall ord og språket brukt i dokumentet. I denne menyen har man også mulighet til å endre dokumentets oppsett til weboppsett eller lesemodus. Ved siden av disse er det mulig å justere zoom prosenten til dokumentet.

Når du lagrer dokumentet ditt, så kan du velge mellom å lagre dette lokalt på din maskin eller lagre det i OneDrive. Ved å lagre i OneDrive sin skytjeneste så har du mulighet til å åpne og redigere dokumentet hvor som helst ved å bruke nettversjonen av Word, Word Online. 

Deling og samarbeid #

Veiledning over deling og samarbeid

Tips og Triks #

Informasjon om tips og triks kommer

Brukerveiledninger #

Microsoft opplæringssenter for Office 365

Kontakt #

Orakeltjenesten på orakel@ntnu.no ved spørsmål.

0 Vedlegg
17797 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)