Office 365

Office 365 - Excel

IT-info: programvare Målgruppe: Medarbeidere Studenter Tema: IT-hjelp

Slik er det du kommer i gang med Excel. Denne siden inneholder informasjon om hvordan man blir kjent med Excel-miljøet og svar på ofte stilte spørsmål om forskjellige funksjoner i programmet. Regnearkprogrammet Excel er en del av Office 365 pakken som er gratis å laste ned for studenter og ansatte. Hvis du vil laste ned Office 365 pakken eller sjekke ut andre veiledninger bør du følge portalen for Office 365. 

Komme i gang #

Når du kommer i gang med Excel blir du møtt med et blankt regneark med en øvre meny og en nedre meny.  På Mac har du også muligheten til å starte regnearket fra en mal. Den øvre menyen er hovedmenyen og består av følgende faner:

  • Hjem - Utklippstavle, Skirft, Justering, Tall, Stiler, Celler, Redigering
  • Sett inn - Tabeller, Illustrasjoner, Apper, Diagrammer, Rappoerter, Sparkline-grafikk, Filtre, Koblinger, Tekst, Symboler
  • Sideoppsett - Temaer, Utskriftsformat, Tilpass, Arkalternativer, Ordne
  • Formler - Funksjonsbibliotek, Definerte navn, Formelrevisjon, Beregning
  • Data - Hent eksterne data, Tilkoblinger, Sorter og filtrer, Dataverktøy, Disposisjon
  • Se gjennom - Korrektur, Språk, Kommentarer, Endringer
  • Visning - Arbeidsbokvisning, Vis, Zoom, Vindu, Makroer

For å åpne eller lage nye arbeidsbøker så finner du disse alternativene i Fil-fanen. På Windows er denne plassert ved siden av Hjem-fanen. På Mac er dette plassert i Macs innebygde øvre meny. 

På den nedre menyen i Excel så har du mulighet til å åpne og bytte mellom regneark i arbeidsboken. På høyre siden av den nedre menyen kan du bytte mellom normal oppsett og sideoppsett. Ved siden av disse er det mulig å justere zoom prosenten til regnearket.

Når du lagrer arbeidsboken din, så kan du velge mellom å lagre dette lokalt på din maskin eller lagre det i OneDrive. Ved å lagre i OneDrive sin skytjeneste så har du mulighet til å åpne og redigere dokumentet hvor som helst og bruke nettversjonen av Excel, Excel Online.

Deling og samarbeid #

Veiledning over deling og samarbeid

Tips og Triks #

Informasjon om tips og triks kommer

Brukerveiledninger #

Microsoft opplæringssenter for Office 365

Kontakt #

Orakeltjenesten på orakel@ntnu.no ved spørsmål.

0 Vedlegg
9913 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)