Norske institutt i utlandet

NTNU har i samarbeid med flere norske universiteter åtte institutter i utlandet hvor både  vitenskapelige ansatte, studenter på  bachelor- og masternivå kan ta kurs, emner eller sommerkurs.

Ser du etter noe annet? Se temaside om utenlandsstudier

Det norske institutt i Athen #

Instituttet spiller en viktig rolle innen forskning, undervisning og publisering, ved å oppnå tillatelser til å utføre forskningsprosjekter. Det har som oppgave å legge forholdene til rette for vitenskapelig diskusjon, utveksling og utdanning. Instituttet driver fire utgravningsprosjekter / feltarbeider innen arkeologi i Hellas. Se mer om Det norske institutt i Athen.

Det norske institutt i Roma #

Det norske institutt i Roma er et senter for forskning, undervisning og formidling innenfor arkeologi, kunst- og kulturhistorie relatert til Italia og middelhavsområdene. Instituttet tilbyr emner på bachelor- og masternivå i kunsthistorie, antikke studier og italiensk , et flerfaglig emne om Roma fra antikken til moderne tid  og et årlig etterutdanningskurs for lærere i den videregående skole. Se mer om Det norske institutt i Roma.

Det norske universitetssenter i St. Petersburg #

Senteret formidler blant annet to emner i statsvitenskap på masternivå på 15 studiepoeng hver høst ved Baltisk Teknisk  Universitet. Undervisningen er på engelsk. Senteret eies og finansieres av NTNU og Universitetene i Bergen, Oslo og Tromsø i fellesskap. Se mer om  Det norske universitetssenter i St. Petersburg.

Det norske studiesenteret i York #

Senteret tilbyr flere ulike kurs og moduler for fordypning i engelsk, og ligger i den nord-engelske byen York. Velg mellom korte kurs på en til to uker og et helt semester på masternivå.

Les mer om Norwegian Study Centre - Det norske studiesenteret i York (nettsider på engelsk).

Det fransk-norske studiesenteret i Caen #

Det fransk-norske studiesenteret i Caen (Office Franco - Norvégien d `Echanges et de Cooperation - OFNEC) ble etablert i 1983 i samarbeid mellom UiB, NTNU, UiO og Université de Caen Basse-Normandie. Senteret tilbyr blant annet et årsstudium i fransk og femukers kurs i fransk språk og litteratur. Etter avtale kan også videreutdanningskurs arrangeres. Les mer om Det fransk-norske studiesenteret i Caen (på fransk).

Det norske studiesenteret i Kiel #

Senteret tilbyr fire- til seksukers intensive språkkurs. Andre moduler kan settes sammen etter avtale. Les mer om Das Deutsch-Norwegische Studienzentrum (DNSZ) på deres tyske nettsider: Det norske studiesenteret i Kiel.

Fransk-norsk senter for humaniora og samfunnsvitenskap #

Arbeider for å styrke kontakten mellom norske og franske forskningsmiljøer og enkeltforskere innen samfunnsvitenskap og humaniora. Senteret tilbyr Ph.d.-kurs, workshops og seminarer. Les mer om Fransk-norsk senter for humaniora og samfunnsvitenskap.

Nordic Centre Fudan University #

Nordic Centre i Shanghai er et samarbeid mellom Fudan University, The Nordic Institute of Asian Studies (NIAS) og 25 universiteter fra Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Senteret er en møteplass for kinesiske og nordiske forskere og studenter.

Informasjon om søknadsprosedyren for sommerkurs ved Fudan University og kontaktinformasjon.

For mer informasjon om  kurs og emner, og informasjon om søknadsprosessen,  se de enkelte instituttene og sentrene. Se også temaside om utenlandsstudier.

Kontakt #

Kontaktpersoner for utenlandsstudier

0 Vedlegg
5301 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)