Tilbake

Nettbaserte læringsressurser

Oversikt over ulike nettbaserte læringsressurser. Veiledningen er for undervisere ved NTNU.

Til Læringsstøtte - for undervisere

Table of Contents [-]

Det finnes etter hvert mange gode læringsressurser for høyere utdanning på nett. Å trene på å bruke disse kan gi deg og dine studenter økt digital kompetanse - blant annet gjennom; 

  • Trening på informasjonssøk
  • Tagging og bokmerking
  • Personliggjøring av informasjon
  • Online deling, samarbeid og kommunikasjon

Under får du en oversikt over ulike tjenester og programmer du kan teste i din undervisning. 

#

Kuratortjenester = =

Kuratortjenester er tjenester som hjelper deg med å finne innhold om et bestemt tema og som presenterer/modererer dette på en oversiktlig måte. Innholdet kan være i form av utdrag fra nettsider, multimedia (audio, video, bilder), tekstfiler, notater etc. og identifiseres ofte gjennom tagger.

Kuratortjenester kan moderere eksternt innhold som ligger ute på internett, eller innhold man har samlet selv i en egen base. Dette innholdet kan enten presenteres kun for én selv eller via en nettsky, der det er åpent for deling med andre.

Kuratortjenester kan være til nytte dersom man ønsker å samle alt man har jobbet med tidligere innenfor et bestemt tema, f.eks. til artikkelskriving eller utarbeiding av undervisningsopplegg, samtidig som man kan bruke det for å få en oppdatering av hva som er siste nytt ute i nettsamfunnet.

OneNote #

OneNote er utviklet for at du skal kunne skrive notater (gjerne inkludert multimedialt innhold) og organisere disse videre i notatbøker. Man kan selv velge om innholdet skal være personlig eller deles med andre.

Komme i gang med OneNote;

0 Vedlegg
6915 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)