NVivo

NVivo er et program for analyse av kvalitative data. NVivo hjelper deg med å få oversikt over og å analysere ustrukturert informasjon i dokumenter, intervjuer, bilder, lyd, video, regneark og databaser.


English version - NVivo

Ser du etter noe annet?  Temaside om programvare for studenter og programvare for ansatte  | Temaside om IT-hjelp | Sider merket med programvare 


Last ned NVivo #

NVivo kan installeres fra software.ntnu.no:

 Gå til nedlastingsside

Programmet kan installeres på egne maskiner av både studenter og ansatte. Det er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

Merk at programmet bare kan benyttes til akademisk arbeid (undervisning og forskning) – ikke til inntektsgivende oppdragsforskning.

Programmet kan også brukes via NTNUs Programfarm

På Windows PC-er  som er administrert av NTNU IT, kan NVivo installeres fra NTNU Software Center som er  i Start-menyen eller på Skrivebordet. Denne utgaven er ferdig lisensiert for NTNU.

Om programmet #

Alfasoft skriver om programmet: Er du overveldet av store mengder ikke-numeriske data? Når vi skal undersøke en sak, svare på spørsmål eller ganske enkelt finne ut av ting, leter vi ofte etter informasjon som kan hjelpe oss. Som regel vil ikke tall eller lineære data alene kunne gi oss hele bildet. Kvalitative eller ustrukturerte data kan ofte være nøkkelen til en dypere innsikt og nye oppdagelser, som kan revolusjonere dine anbefalinger og gi deg et forsprang i ditt forskningsfelt. 

NVivo er et program som støtter kvalitative data og blandede forskningsmetoder. Det er designet for å hjelpe deg med  å organisere, analysere og få innsyn i ustrukturerte eller kvalitative data som f.eks. intervjuer, åpne spørreundersøkelser, artikler, sosiale media og webinnhold.

For mer, se Alfasofts nettside om NVivo

QRS International: NVivo: The number one software for qualitative data analysis

Brukerhjelp #

Kurs i NVivo #

Universitetsbiblioteket arrangerer kurs i NVivo. Dette er et nytt kurstilbud høsten 2018. Foreløpig kun tilbud om dette ved  Biblioteket Dragvoll. For spørsmål om våre kurs, send mail til vår NVivo-support ved biblioteket. 

Opplæring og hjelp:

Lenker: #

Se også #

Produsentinformasjon #

Navn: QSR International Pty Ltd

Norsk distributør: Alfasoft AS

Tlf: 64 84 15 90

Epost: info@alfasoft.no

Adresse: Doncaster, Victoria, 3108 Australia

Utgave #

Nyeste utgave er  v. 12 for NVivo Starter og NVivo Pro for Windows og for NVivo for Mac.

0 Vedlegg
13203 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)