Studieveiledere...

LOS-tjenesten - Medisinstudiet - MH

(Videresendt fra LOS-tjenesten - DMF)

Alt er ikke like enkelt, og det er mange spørsmål knyttet til legeyrket og utdanningen. Nettopp derfor har vi opprettet LOS-tjenesten (lege- og studenttjenesten), fordi vi vet at noen av våre studenter innimellom trenger å snakke med et kvalifisert medmenneske som selv er lege.

Medisinstudiet er både spennende og krevende. Gjennom studiet får du trene undersøkelsesteknikker på medstudenter, du deltar i midtevaluering i PBL og får personlig tilbakemelding på det du sier og gjør.

Gjennom studiet kommer du også i kontakt med alvorlig syke pasienter. Kanskje tenker du av og til - vet jeg virkelig hva legeyrket innebærer? Vil det være et stort ansvar? Kommer du til å tåle ansvaret og presset? Klarer du å ta imot den gode tilbakemeldingen, men også kritikken som vil komme? Hva går egentlig legeyrket ut på? Hva kan jeg velge senere? Hvorfor er de nyutdannede legene så fornøyd med yrkesvalget sitt? Er legeprofesjonen riktig for meg?

LOS-tjenesten består av to kontaktleger, en mannlig og en kvinnelig. De tar gjerne imot studenter som ønsker en samtale, og avtalen settes opp av studieveileder i Studieseksjonen. Denne samtalen vil forhåpentligvis gi svar på mange spørsmål, og dersom det er behov for videre oppfølging, vil kontaktlegen og studenten sammen bli enig om hva som bør gjøres videre.

Har du behov for en samtale, eller er du bekymret for en medstudent? Ta en telefon til Studieseksjonen eller kom innom og snakk med en studieveileder. Vi ordner en avtale med kontaktlegen.

I tillegg har Studieseksjonen studieveiledere som tar seg av den ordinære studieveiledningen. Vi har også en egen e-postadresse som kan brukes for raske tilbakemeldinger. Ta kontakt med oss på veileder@medisin.ntnu.no.

Ingenting er bedre enn at våre studenter trives og har en spennende studietid ved Det medisinske fakultet. Vi håper LOS-tjenesten kan være ett av tiltakene som gjør hverdagen litt enklere.

   

0 Vedlegg
15282 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)