LGBTQ-nettverket på NTNU

Her vil du få informasjon om LGBTQ-nettverket ved NTNU. 

Engelsk versjon - LGBTQ Network at NTNU

Hva er LGBTQ+-nettverket for ansatte? #

Målet med LGBTQ+-ansattnettverket er å være en ressurs for det rike mangfoldet av LGBTQ+-identifiserende ansatte ved NTNU. Vi ønsker å være et inkluderende og støttende miljø for alle som identifiserer seg selv som en del av LGBTQ+-fellesskapet, uavhengig av seksualiet eller kjønnsidentifisering, i tillegg til allierte. 

Hva står LGBTQ+ for? #

LGBTQ+ står for lesbian, gay, bisexual, transgender og queer, som på norsk kan oversettes til LHBTQ+ – lesbiske, homofile, bifile,  transpersoner og queer. Det er et stort mangfold av identitetskategorier som hører inn i gruppen av dem som bryter med normer for kjønn og identitet, noe som gjør at antallet bokstaver som må brukes for å inkludere alle, blir for lang, og er erstattet av "+". Du kan lese mer om begrepet hos Fri – Forening for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Hva er målene våre? #

Nettverket eksisterer for å støtte fellesskapet av LGBTQ+-ansatte ved NTNU. Våre spesifikke mål er å

  • bidra til at LGBTQ+-ansatte ved NTNU kan bli kjent med hverandre gjennom sosiale sammenkomster, da spesielt den årlige pride-paraden
  • fungere som et kontaktpunkt for LGBTQ+-ansatte som er nye ved NTNU og i Trondheim
  • gi informasjon om LGBTQ+-relevante arrangement ved NTNU, og om LGBTQ+-fellesskap i Trondheim
  • øke bevisstheten og synligheten av LGBTQ+-relaterte saker ved NTNU

Hvem er vi? #

Nettverket består av medlemmer fra alle ansattegrupper på tvers av avdelinger og campuser ved NTNU. Alle NTNU-ansatte kan bli med, inkludert doktorgradskandidater og administrativt ansatte.

Nettverket er driftet av en gruppe frivillige, som sammen med andre organisasjoner jobber med å nå felles mål. Vi leter alltid etter flere frivillige. Har du lidenskap for å styrke NTNUs støtte til LGBTQ+-fellesskapet, eller om du bare ønsker å stelle i stand sosiale arrangementer, kan du kontakte oss på lgbtq@folk.ntnu.no.

Hvordan blir jeg med? #

Hvis du vil bli lagt til i vår e-postliste, sender du bare en e-post til lgbtq@folk.ntnu.no. Nettverket driver også en Facebook-gruppe for å tilby et åpent forum for diskusjon og for å informere om hendelser og kampanjer til medlemmene.

For å sikre anonymitet er Facebook-gruppen stengt for ikke-medlemmer. Når du blir med på vår e-postliste, mottar du automatisk en invitasjon til å bli med i Facebook-gruppen vår.

Vennligst bruk din ntnu e-postadresse for å kontakte oss så vi kan være sikker på at du er ansatt ved NTNU. 

Jeg er ikke LGBTQ+, men vil likevel involvere meg #

Som LGBTQ+-alliert er du velkommen med i nettverket. Vi vil også anbefale deg å lese veiledningen fra Stonewall UK om hvordan du støtter LGBTQ+-likestilling på jobb (engelsk pdf).

Hvem samarbeider vi med på NTNU? #

Vi samarbeider med en rekke organisasjoner på NTNU. Noen av disse har egne nettsider som vi vil oppfordre deg til å utforske:

Hvilke andre LGBTQ+-fellesskap finnes i Trondheim? #

I Trondheim finnes det en del LGBTQ+-fellesskap. Disse inkluderer blant andre

I tillegg finnes det flere nettbaserte fellesskap i Norge:

0 Vedlegg
3224 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)