Krise under utenlandsopphold

Før du reiser er det lurt å lage en liste over kontaktinformasjon i krisetilfeller. Se også UDs liste over bistand i utlandet. English version - Problems while abroad

Ser du etter noe annet? Alt om reise | Beredskap

Registrer din reise #

Utenriksdepartementet råder deg til å registrere hvor du reiser på UDs nettsider. Dette er frivillig.

Gi lyd fra deg #

Det er viktig at du kontakter din leder hvis det skjer noe alvorlig med deg eller i det landet du oppholder deg i. Selv om du ikke er utsatt for noe, kan det være usikkerhet her hjemme om hvor du befinner deg. Ta heller én telefon for mye.

Det kan også være at det har oppstått en krise ved NTNU eller i Norge. Bruk samme kontaktliste som under og følg med på intranettets kriseinformasjonssider.

NTNUs beredskapsnummer #

+47 800 80 388.

Telefonen er betjent døgnet rundt av Securitas. Dersom du blir oppringt fra beredskapsnummeret vil følgende nummer vises: 22 57 73 00. Husk å si hvem du er, hvor du er og hva det gjelder.

Last ned Sjømannskirkens krise-app #

NTNU har en beredskapsavtale med Sjømannskirken. Avtalen innebærer at Sjømannskirken stiller sine ressurser til disposisjon og forplikter seg til å være på stedet så raskt som mulig, uansett hvor i verden hendelsen skjer utenfor Norge. NTNU vil være eier av en eventuell hendelse, mens Sjømannskirken bistår.

Sjømannskirken har en app med oversikt over alle lokale nødnummer, uansett hvor i verden du er. Appen bruker mobilnettet og GPS for å posisjonere brukeren. Det er i tillegg mulig å legge inn relevant informasjon om blant annet forsikringsselskap, kontaktnumre til pårørende og arbeidsgiver.

Appen er tilgjengelig for både iPhone, Android og Windows-telefoner. Appen er gratis og du finner den ved å søke etter «sjømannskirken» eller «nødnummer» i din app-butikk.

Nyttige kontakter #

0 Vedlegg
11878 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)