Kredittkort

Faste og midlertidig ansatte ved NTNU kan søke om kredittkortet EuroCard. Dette er et kredittkort med firmaansvar,  med fordeler som er forhandlet fram av NTNU. Du som privatperson vil ikke bli kredittvurdert ved søknad om kort med firmaansvar. Kortet benyttes til utlegg i jobbsammenheng, enten du representerer eller er på reise.

English version - Credit card

Kortet kan da bare brukes til jobbrelaterte utlegg. For private kjøp må du bruke et privat tilleggskort (se lenke lengre ned på siden)

Vanlige spørsmål og svar, rundt kredittkort med firmaansvar: https://eurocard.no/firmakort

Diners kredittkort ble utfaset i april 2017, og er nå ikke en del av NTNUs avtale.

Bestille kredittkort: #

 Bestill Eurocard

Søknaden sendes automatisk for godkjenning til fakultetet, ved å trykke på "Godkjenning" og deretter videre til kredittkortselskapet.

Eurocard er et velkjent kredittkort som har flere brukersteder i hele verden og en god reiseforsikring.

Søkere som ikke betaler skatt i Norge må legge lønnsdokument eller arbeidskontrakt ved søknaden.

Faktura sendes direkte til kortholders hjemmeadresse og det vil ikke være mulighet for delbetaling. Ved purringer, vil 2. gangs purring i tillegg bli sendt nærmeste leder for oppfølging.  NTNU som arbeidsgiver dekker renter dersom det er NTNU som har vært sene med utbetaling når den ansatte har levert sin reiseregning i tide. I motsatt fall blir kortholder belastet.

Søk om privatkort

Registrer kortnummeret hos Berg-Hansen #

Dette er viktig fordi du da vil være forsikret på reisen.

 1. Logg inn hos Berg-Hansen
 2. Klikk på Profil
 3. Velg Kredittkort i menyen

Få utleggene direkte i reiseregningen #

Registrere kredittkortet i HR-portalen (PAGA). Da kan du motta korttransaksjonene dine direkte inn i reiseregningen i PAGA.

Bestille nå og betale senere #

Selv om du bestiller flybilletter i god tid før avreise blir du ikke belastet for kostnaden før du reiser. Avtalen heter Book now - pay later og innebærer et lite gebyr som du må føre på reiseregningen slik at du får det refundert. Dermed kan du benytte deg av økonomibilletter som legges tidlig ut for salg. Dette ligger inne i avtalen med levarandøren av kredittkortet.

Utnytt dine fordeler med TPNO #

Ved fleksible reiser anbefaler vi å reise med “Travel pass” (TPNO, tidligere TPC). Dette gir deg:

 • rabatt på fullprisbilletter
 • billettløs reise
 • mulighet til å endre booking inntil 30 min før avgang
 • benytte lounge på Gardermoen
 • separat kø for passering av sikkerhetskontrollen (fast track)

Husk å hake av for en TPC-reise når du bestiller en fleksibel reise.

Aktivere TPNO: De aller fleste har et TPNO- eller TPC-nummer preget på baksiden av kredittkortet. Slik legger du det inn:

 • Logg inn på Berg-Hansen
 • Gå til Profil
 • Velg fanen E-billett og fordelskort eller SAS Travel pass og skriv inn ditt TPNO/TPC-nummer.

Reiseforsikring #

Når du bruker kredittkortet på hoveddelen av reisen og reisen foregår med offentlig transportmiddel er du forsikret av kredittkortselskapet. Med tanke på at Staten er selvassurandør, sparer man budsjetterende enhet ved NTNU for mye penger dersom tapet/ulykken er ute. Vær obs på egne forsikringsregler for utenlandske ansatte.

Reiseforsikring Eurocard

Unngå at din enhet blir ansvarlig for å dekke tap eller ulykke #

Bruker du kortet under reisen er du forsikret av kredittkortselskapet. Forutsetningen er at du har brukt kredittkort på hoveddelen av reisen og at reisen foregår med offentlig transportmiddel. NTNU har som statlig organisasjon et prinsipp om å ta risikoen for ulykker selv. Din enhet (eller den enheten som har budsjettansvar) ved NTNU spares for mye penger dersom tapet/ulykken er ute.

Kontakt #

1 Vedlegg
29760 Visninger
Gjennomsnitt (3 Stemmer)