Tilbake

Innlogging i Inspera Assessment - for ansatte og sensorer

På denne siden finner du veiledning om hvordan du som ansatt logger inn i NTNU sitt eksamenssystem, Inspera Assessment. Dette gjelder også innlogging for eksterne sensorer ved NTNU. Dersom du som ekstern sensor ikke har sensurert ved NTNU tidligere bør du ta kontakt med instituttet du skal sensurere ved og forsikre deg om at du er registrert som ekstern sensor. 

English version - Log in to Inspera Assessment - for employees and graders

Digital eksamen | Sider merket med eksamen |Ofte stilte spørsmål

  

Slik logger du inn i Inspera Assessment #

 Logg inn i Inspera

  • Gå til siden ntnu.inspera.no/admin. Trykk “logg inn med Feide”. Dersom du blir bedt om det, legger du inn NTNU som din organisasjon.
    Logg på med ditt NTNU Feide-brukernavn og passord. 


Mulige feilkilder dersom du ikke får logget inn  #

Har du prøvd å aktivere konto, sette passord og kommer fortsatt ikke inn? Ta kontakt med oss via digitaleksamen@sa.ntnu.no

Merknad! Dersom du skal sensurere ved NTNU, og ikke har vært inne i systemet tidligere, vil du ikke kunne logge inn før instituttet har opprettet emnet i Inspera og knyttet deg til emnet som sensor. Dette skjer som regel tett opp mot eksamensavviklingen.

Aktiver din brukerkonto ved å sette et passord #

Om du er ekstern vil du måtte knytte et passord til din konto. Man kan sette passord ved å bruke MinID/BankID - brukernavn oppgis til slutt i prosessen, husk å notere ned brukernavn til senere. Følg denne lenken for å aktivere konto.

Har du vært student/ansatt ved NTNU tidligere og får beskjed om at kontoen allerede er aktivert? Vennligst sett nytt passord via denne siden.

Glemt passord eller brukernavn  #

Dersom du har glemt passordet, eller brukernavnet du tidligere har brukt ved NTNU finner du informasjon om dette ved å følge denne lenken.

Jeg mottar ikke e-post fra Inspera Assessment #

E-post i Inspera Assessment hentes fra Felles Studentsystem - og kan i noen tilfeller være utdatert eller feil.
Hvilken e-postadresse man er registrert med påvirker ikke innlogging, men det vil påvirke hvilken adresse varsel om sensur sendes til.

For å rette dette kan man sende en e-post til digitaleksamen@sa.ntnu.no - eller redigere egen e-post selv ved å trykke på tannhjulet øverst til høyre og velge 'brukerprofil'.

Logget inn, men via studentinnloggingen #

Hvis du kommer inn i systemet, men kun ser ditt eget navn i stor font øverst på siden, så har du logget inn som student. Dette kan du gjøre selv om du ikke er registrert som student ved NTNU. For å bekrefte at det er problemet, kan du se i URL-en. Hvis det står ntnu.inspera.no/student er du logget inn som student.

For å logge ut, trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne, og trykk “logg ut”. Du vil havne på en side hvor du kan velge mellom “student” og “ansatt”. Velg “ansatt” og logg så inn med Feide.  Husk å alltid logge inn fra siden ntnu.inspera.no/admin.

Eksempel Studentinnloggingssiden

Eksempel Ansattinnloggingssiden

Manglende, eller feil rettigheter #

Om du har logget inn, men alle faner øverst (oppgaver, Prøver, Vurdering) er grået ut? Tyder på at du ikke innehar de riktige rettighetene/rollene du skal ha. Alle internt ansatte skal ha tilgang til 'Oppgaver' og 'Vurdering' - alle eksterne sensorer skal ha tilgang til 'Vurdering'.

Ta kontakt med digitaleksamen@sa.ntnu.no om å få de riktige rettighetene/rollen til å sensurere i Inspera Assessment.

Logget inn med feil brukerkonto?  #

Dersom du ikke finner NTNU-emner i Inspera, og ikke får åpnet linker til NTNU-Inspera, kan det hende du har logget inn med feil bruker i Inspera. Dette er noen av grunnene til at dette kan skje: 

  • Dersom du også har Feide-innlogging ved annet/andre undervisningsinstanser kan du ha logget inn med feil bruker.  
  • Dersom du har sensurert i Inspera ved NTNU tidligere, men da har hatt en annen bruker, kan det hende du ligger med dobbel bruker i systemet, og “feil bruker” er lagt inn på emnet.

Mangler tilgang #

Nettleser som ikke støttes av Inspera Assessment #

  • Inspera Assessment støtter de aller fleste nettlesere, med ett kjent unntak: Internet Explorer, vi anbefaler Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Samleside for brukernavn og passord ved NTNU

Kontakt #

Bruk din kontakt ved instituttet for generelle spørsmål, øvrige spørsmål kan sendes til:

E-post: digitaleksamen@sa.ntnu.no

14 Vedlegg
23414 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)