Wikier

HR-nettverk

Her finner du en oversikt over nettverkene ved NTNU innenfor HR-området

Mikronettverk for fravær og refusjon

Dette nettverket er for øyeblikket ikke aktivt

Nettverk for inkluderende arbeidsliv (IA)

Mandat

Hensikten med nettverket er at NTNU skal utnytte NTNUs faglige kompetanse innen fagfeltet, ved å ha en felles arena for kompetansedeling, erfaringsutveksling og utvikling på området. Nettverket vil ha en rådgivende funksjon for HR- og HMS-sjefen ved NTNU. Forslag til nye rutiner drøftes etter behov i HR-sjefforum og besluttes av HR- og HMS-sjef. Målet er å finne "beste praksis" for det som til enhver tid er de mest aktuelle temaene innen fagområdet, og bidra til utvikling av gode og hensiktsmessige arbeidsprosesser. Det skal tilstrebes å få en tilnærmet lik praksis innen gjeldende fagområde ved NTNU.

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • Bidra til utvikling av hensiktsmessige IA-rutiner og verktøy for enhetene
  • Bidra til god lokal lederstøtte på området
  • Bidra med aktuell IA-informasjon og statusoppdateringer i relevante fora lokalt og sentralt
  • Rapportere inn lokale IA-tiltak i organisasjonen til HR- og HMS-sjefen (årlig)
  • Gi innspill til lederutvikling/lederopplæring, NAV-team, andre nettverk
  • Delta på aktuelle eksterne kurs/temadager
  • Være oppdatert på nasjonale føringer og satsninger

Medlemmer i nettverket

Nathalie Gaulin Brovold, HR- og HMS-avdelingen (leder)

Marion Sandnes, AD

Karin Margrethe Hansen, HF

Guro Børseth Paaske og Kenneth Hågensen, IE

Amalie Nyeng, IV

Hanne Mattson og Kristin Hjeldnes, MH

Liv-Mari Granum, NV

Kirsten Sjolte, SU

Svein Olav Antonsen og Randi Holvik, ØK

Christen Torvik og Renate Lillian Johansen, VM

Trine Dahl, Fellesadministrasjonen

Rekrutteringsnettverk

Mandat

Bakgrunnen for opprettelsen av nettverket er behovet for å utvide mandatet som Forbedringsnettverk for rekruttering har i dag til å i tillegg til å sørge for kontinuerlig kvalitetsforbedring og effektivisering av rekrutteringsprosesser også inkluderer praktisk rekrutteringsbistand på tvers av organisasjonen ved behov. Dette er i tråd med NTNUs strategiske mål om «Ett NTNU».

Rekrutteringsnettverket skal bestå av representanter for alle fakultetene, NTNU Vitenskapsmuseet og Fellesadministrasjonen. Ansvaret for å drifte nettverket ligger hos prosesseier for rekruttering, utøvd av HR- og HMS-avdelingen. Nettverket skal være representert ved medarbeidere som har spesialistkompetanse på rekruttering, og som har interesse og ønske om å bidra i nettverket. Spesialistkompetansen kan være både innen vitenskapelig rekruttering og teknisk-administrativ rekruttering, og kan inkludere utvidet spesialisering som test-kompetanse.

Deltakerne i nettverket skal bistå med sin rekrutteringskompetanse på tvers i organisasjonen ved behov og kapasitet. Bidraget har som formål å bidra med kompetanseheving og erfaringsutveksling på tvers i organisasjonen, og kan foregå både ved hospitering av ressurser og bistand i enkeltsaker både på ordinært rekrutteringsarbeid og testing.

Deltakerne i nettverket skal også fungere som lokale prosessledere for rekruttering ved sine enheter. Lokal prosessleder skal sørge for at informasjon fra nettverket blir overført til kollegaer lokalt på enheten, og være ansvarlig for at tilbakemeldinger og bidrag til forbedringer fra fagmiljøene lokalt tas med inn i nettverket for videre bearbeiding. Forbedringsarbeidet nettverket skal ivareta, defineres i samråd med HR-sjefene. Prosessleder er ansvarlig for å fremme forslag til tiltak i samråd med nettverket.

Nettverket skal ha totalt 8-10 fastlagte møter i året, lengde på møter varierer etter arbeidsmengde i nettverket.

Oppgaver:

  • Arbeide for profesjonalisert, standardisert og enhetlig praksis for rekruttering – i tråd med strategiske målet om «Ett NTNU».
  • Bidra med kontinuerlig forbedring av rekrutteringsrutiner og verktøy.
  • Ivareta lokal prosessledelse ved sørge for informasjonsflyt innen det rekrutteringsfaglige inn i nettverk og ut i organisasjonen.
  • Bistå med rekrutteringskompetanse/-kapasitet på tvers i organisasjonen ved behov. Dette kan innebære opplæring på tvers, hospitering og bistand enkeltsaker, og avtales i HR-sjef-linja.

Medlemmer i nettverket

Merethe Fjørtoft Åsenhus, leder

Aaste L. Strand, NTNU HR-prosjekt

Natalia Swahn, AD

Monica Landrø, Fellesadministrasjonen

Hege Thronæs Kissten, HF

Oddrun Husby, IE

Wenke Eriksen, IV

Yngve Holger A. Lorentzen, MH

Joakim Henriksen, NV

Tove Rønsberg Røe, SU

Anne Karin Henning, VM

Oddny Pauline Lyngvær, ØK

1813 Visninger
Målgruppe: Medarbeidere Tema: Kommunikasjon