Gruppeinnlevering i Inspera - for studenter

Målgruppe: Studenter Tema: Oppgaveskriving

Denne siden inneholder veiledning for studenter som skal ha gruppeinnlevering i Inspera.

English version: Group submission in Inspera - for students


Se også: Temaside om eksamen | Sider merket med eksamen

 Logg inn i Inspera

Ved gruppeinnlevering i Inspera, vil alle gruppemedlemmer ha lik mulighet til å laste opp/levere besvarelse. Men merk at bare en av gruppemedlemmene laster opp/leverer på vegne av gruppa. Hvis prøven er satt opp med automatisk innlevering ved prøveslutt, vil det være den siste opplastede fila som leveres når prøven lukker. Merk at prøven bare kan åpnes av ett gruppemedlem om gangen. Som gruppemedlem kan du se hvilken fil andre i gruppa har lastet opp/levert, enten under mine prøver (før levering/mens prøven er aktiv) eller i arkivet (når gruppa har levert/prøven er avsluttet).

Grupper i Inspera kan settes opp på ulike måter - forhåndsdefinerte grupper og kandiadtstyrte grupper.

NB! Alle kandidater- også de som eventuelt skal skrive alene - må knyttes til en gruppe. Dette gjelder både ved forhåndsdefinerte grupper og kandidatstyrte grupper.

Forhåndsdefinerte grupper #

Ved forhåndsdefinerte grupper, er det administrasjonen ved instituttet som har fastsatt hvilken gruppe du som kandidat tilhører. I Inspera vil dette se slik ut:

Dersom du etter å ha klikket "se flere detaljer", ser at du ikke har blitt tildelt en gruppe, vil du ikke kunne åpne prøven i Inspera når prøven starter. Da må du kontakte instituttet som administrerer emnet.

Kandidatstyrte grupper #

Det finnes to typer kandidatstyrte grupper - med og uten passordbeskyttelse. I begge tilfeller er det kandidatene som definerer gruppene. Du kan enten opprette en ny gruppe eller bli med i en eksisterende gruppe. En gruppe skal bare opprettes én gang, så det er viktig å avklare hvem som oppretter gruppa. 

Kandidatstyrte grupper uten passordbeskyttelse #

Klikk deg inn på prøven og videre til "se flere detaljer".

Velger du "Lag ny gruppe", må du definere en firesifret PIN-kode som de andre gruppemedlemmene trenger for å bli med i gruppa du har opprettet.

Når du har definert PIN-koden og opprettet gruppa, må du formidle PIN-koden til de andre gruppemedlemmene.

Skal du melde deg inn i en eksisterende gruppe, taster du inn PIN-koden du har fått fra medstudenten som har opprettet gruppa du skal være med i.

Når du har blitt med i en gruppe, vil du se kandidatnumrene til alle medlemmene i gruppa. Du vil også kunne forlate gruppa dersom du har blitt med i feil gruppe eller skal bytte gruppe.

Kandidatstyrte grupper med passordbeskyttelse #

Passordbeskyttede kandidatstyrte grupper lages og fungerer på samme måte som kandidatstyrte grupper uten passordbeskyttelse. Forskjellen er at det genereres et passord i Inspera idet gruppa opprettes. Nye medlemmer trenger både passordet og PIN-koden for å bli med i en slik gruppe.

Skal du bli med i en eksisterende gruppe, oppgi korrekt gruppe-ID (PIN-kode) og passord og klikk "Bli med i gruppe". 

10 Vedlegg
6014 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)