Digital...

Gjennomføre digital testeksamen

English version - Digital test exam
Digital eksamen | Sider merket med eksamen


 Logg inn i Inspera

Test av digital eksamen for studenter #

Digital Eksamen ved NTNU benytter i dag et program fra Inspera, SafeExamBrowser. Dette er et program som låser ned maskinen så en kun får tilgang til selve oppgaven. Dette betyr at det er mye avansert som skjer i bakgrunnen, derfor er det viktig at en tester i forkant at dette fungerer på din maskin, som vil bli gjennomgått i denne artikkelen.

 1. Naviger til https://ntnu.inspera.no
 2. Trykk Logg inn med FEIDE
 3. Velg NTNU fra FEIDE listen
 4. Fyll inn ditt NTNU brukernavn og passord (samme login som for Eduroam, innsida, itslearning, NTNU maskiner osv.)
 5. Om dette er første innlogging vil du få en bekreftelses side. Trykk Yes, Continue
 6. Med innlogging ferdig, velg "Demoprøver" fra menyen. (På eksamensdagen vil du se prøven din under 'Mine Prøver'.)
 7. Fra listen kan du velge "Demo Seb exam" eller en annen relevant skoleeksamen demoprøve.
 8. Prøver i Inspera Assessment krever et passord. Passord oppgi i lokalet på eksamensdagen. For demoprøven er passordet oppgitt før du åpner prøven. Noter ned SEB Pincode/password før du åpner prøven.Om du allerede har riktig versjon av SafeExamBrowser installert kan du hoppe over installasjonen
 9. Trykk Last ned og velg Windows eller OSX, installer programmet før du fortsetter. Om du har en gammel versjon av SEB installert, avinstaller denne før du installerer ny versjon.
 10. Trykk 'Åpne Prøve' og nettleseren vil spørre deg hvilket program lenken skal åpnes i, vinduet som kommer opp varierer ut ifra hvilken nettleser du benytter:
 11. Google Chrome

  Mozilla Firefox

  Internet Explorer

  Om du får feilmelding som lyder: SafeExamBrowser er ikke konfigurert eller at den ikke er støttet i prøven har du mest sannsynlig feil SafeExamBrowser versjon, denne kan være gammel fra en tidligere eksamen, eller at programmet er lastet ned fra feil nettside. Hopp tilbake til trinn 10, avinstaller SEB og installer nyeste versjon.
 12. Før eksamen starter vil 'Åpne prøven' være grå. Om eksamen er i gang vil den være blå og kan åpnes.
 13. Naviger ved å trykke på pilene, eller trykk på oppgavenummer nederst. Nettverkstilkobling står øverst til venstre, gjenstående tid står også her.
  Øverst til høyre har du en meny hvor du kan blant annet bytte språk.
 14. Når du kommer til den siste siden får du valget om å levere, se på oppgaver som er ubesvart, eller navigere fritt i oppgavesettet. Trykk 'Lever nå' for å avslutte eksamen. En kan også levere blankt fra menyen øverst til høyre. Vanlige regler for oppmøte og leveringstid gjelder også for digital eksamen.
24 Vedlegg
50774 Visninger
Gjennomsnitt (6 Stemmer)