Nettpublisering -...

Gjør dokumenter synlig via søk

Sørg for gjøre dokumentet søkbart på nett når du bruker pdf-dokumenter og andre nedlastbare filer. Tillatte dokumentformat i staten er pdf og odf. Du kan godt bruke doc, men da skal du alltid tilby en versjon i pdf eller odf i tillegg. English version - Making documents easy to search for

Ser du etter noe annet? Temaside om web | Sider merket med web

Før du laster opp vedlegg #

Vurder om vedlegget kan skrives om og legges som wiki/nettside. Det gir bedre søkbarhet og brukerens terskel for å lese innholdet blir lavere.

For offentlig tilgjengelig informasjon er vi påbudt å bruke PDF eller ODF. Du kan bruke Word, men du må alltid ha en versjon i PDF eller ODF i tillegg.

Gjør pdf-dokumentet søkbart #

Denne veiledningen er basert på Adobe Acrobat, men det er samme fremgangsmåte for Foxit-programmet. Det er viktig at du fyller ut dokumentets "Properties" for at dokumentet skal bli godt synlig i søk.

  1. Åpne pdf-dokumentet med Foxit Phantom eller Adobe Acrobat 
  2. Fra nedtrekksmeny, velg File og deretter Properties (Ctrl + D)
  3. Fyll ut disse fire feltene: Title, Author, Subject, Keywords (avbildet under)
  4. Klikk OK (nederst i dialogen).
  5. Lagre filen på nytt.

Fyll ut disse 4 feltene

Gjør word-dokumentet søkbart #

Også word-dokumenter bør du optimalisere for søkemotorene, og på omtrent samme måte som pdf kan du fylle ut "properties" for word.

Klikk Fil, Egenskaper, og deretter Vis dokumentpanel. Skriv inn en god og beskrivende tittel og relevante nøkkelord. Lagre dokumentet på nytt.

Se også  #

1 Vedlegg
15399 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)