Parkeringsregler...

Elbil - parkering og lading

Parkering og lading av elbil ved NTNU.

English version: Electric cars - parking and charging

Fra og med 01.01.2018 må alle ansatte og studenter som parkerer elbilen sin på NTNU i Trondheim, registrere bilen i bilnummerdatabasen for å kunne parkere gratis på ansatt-/studentplasser ved NTNU. Besøkende med elbil betaler besøkstakst.

Ansatte og studenter med elbil som parkerer på ansatt-/studentplasser trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen, men registreringen i bilnummerdatabasen vil dukke opp i Apcoa Parking sitt kontrollverktøy. Parkerer du på områder for besøkende, og ikke har betalt besøkstakst, vil du bli ilagt parkeringsbot. 
Se egen parkeringsinformasjon for parkering på Øya

Du kan også lade elbilen din gratis på alle ladestasjoner, unntatt på Gløshaugen-platået og på Dragvoll ved Bygg 1, hvor du må betale besøkstakst.

Parkere elbil #

Du kan parkere gratis på alle plasser på NTNUs områder, unntatt på Gløshaugen-platået (Sone A og B), på MC- og HC-plasser. Bilen må være registrert i bilnummerdatabasen, men ansatte og studenter trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen.
Om du har elbil å ønsker å parkere på Gløshaugen-platået, må du bruke sone "NTNU Besøkende" i appen, og betale besøkstakst.

Det er ingen tidsbegrensning for parkering av elbil.

Nærparkering med elbil på Gløshaugen-platået #

Ansatte og studenter som har fått innvilget nærparkering på Gløshaugen (sone A og B) må også registrere bilnummeret i bilnummerdatabasen. Dette, pluss en gyldig tillatelse innvilget av HR- og HMS-avdelingen, må være på plass for at du skal kunne parkere gratis på Gløshaugen-platået med elbil.

Lade elbil #

Finn din nærmeste ladestasjon.

På NTNUs plasser har alle ladbare motorvogner (motorvogner som helt eller delvis drives frem av elektrisk motor) anledning til å lade, men det er kun ansatte- og studenters elbiler (med EV, EK og EL-skilt) som kan parkere gratis på plasser forbeholdt ansatte og studenter. Andre ladbare motorvogner (hybridbiler) betaler p-avgift.

Det er ingen tidsbegrensninger på parkeringsplasser med lademulighet ved NTNU. Likevel bør du flytte elbilen/hybridbilen din til en vanlig parkeringsplass når den er ladet ferdig for å slippe til andre som trenger å lade bilen sin.

NTNU kan innføre tidsbegrensning på ladestasjoner dersom det oppstår kapasitetsproblemer på ladestasjonene. Et annet alternativ er å innføre avgift på lading av elbil.

Kontakt #

Spørsmål om elbil og parkering sendes til e-vaktmester

1 Vedlegg
35412 Visninger
Gjennomsnitt (6 Stemmer)