Elbil - parkering og lading

Parkering og lading av elbil ved NTNU.

English version: Electric cars - parking and charging

Fra og med 01.01.2018 må alle ansatte og studenter som parkerer elbilen sin på NTNU i Trondheim, registrere bilen i bilnummerdatabasen for å kunne parkere gratis på ansatt-/studentplasser ved NTNU. Besøkende med elbil betaler besøkstakst.

Ansatte og studenter med elbil som parkerer på ansatt-/studentplasser trenger ikke å aktivere billett i SmartPark-appen, men registreringen i bilnummerdatabasen vil dukke opp i Trondheim parkerings kontrollverktøy. Parkerer du på områder for besøkende, og ikke har betalt besøkstakst, vil du bli ilagt parkeringsbot.

Du kan også lade elbilen din gratis på alle ladestasjoner, unntatt på Gløshaugen-platået hvor du må betale besøkstakst.

Parkere elbil #

Du kan parkere gratis på alle plasser på NTNUs områder, unntatt på Gløshaugen-platået og på MC- og HC-plasser. Bilen må være registrert i bilnummerdatabasen, men ansatte og studenter trenger ikke å aktivere billett i SmartPark-appen.
Om du har elbil å ønsker å parkere på Gløshaugen-platået, må du bruke sone "NTNU Besøkende" i appen, og betale besøkstakst.

Det er ingen tidsbegrensning for parkering av elbil.

Nærparkering med elbil på Gløshaugen-platået #

Ansatte og studenter som har fått innvilget nærparkering på Gløshaugen (sone A og B) må også registrere bilnummeret i bilnummerdatabasen. Dette, pluss en gyldig tillatelse innvilget av HR- og HMS-avdelingen, må være på plass for at du skal kunne parkere gratis på Gløshaugen-platået med elbil.

Lade elbil #

Finn din nærmeste ladestasjon.

Det er ingen tidsbegrensninger på parkeringsplasser med lademulighet ved NTNU. Likevel bør du flytte elbilen din til en vanlig parkeringsplass når den er ladet ferdig for å slippe til andre som trenger å lade elbilen sin.

NTNU kan innføre tidsbegrensning på ladestasjoner dersom det oppstår kapasitetsproblemer på ladestasjonene. Et annet alternativ er å innføre avgift på lading av elbil.

For hybridbiler er lading inkludert i parkeringsavgiften.

Kontakt #

Spørsmål om elbil og parkering sendes til e-vaktmester

1 Vedlegg
22910 Visninger
Gjennomsnitt (3 Stemmer)