Parkeringsregler...

Elbil - parkering og lading

Parkering og lading av elbil ved NTNU.

English version: Electric cars - parking and charging

Fra og med 01.01.2018 må alle ansatte og studenter som parkerer elbilen sin på NTNU i Trondheim, registrere bilen i bilnummerdatabasen for å kunne parkere gratis på ansatt-/studentplasser ved NTNU. Besøkende med elbil betaler besøkstakst.

Ansatte og studenter med elbil som parkerer på ansatt-/studentplasser trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen, men registreringen i bilnummerdatabasen vil dukke opp i Apcoa Parking sitt kontrollverktøy. Parkerer du på områder for besøkende, og ikke har betalt besøkstakst, vil du bli ilagt parkeringsbot. 
Se egen parkeringsinformasjon for parkering på Øya

Du kan også lade elbilen din gratis på alle ladestasjoner, unntatt på Gløshaugen-platået og på Dragvoll ved Bygg 1, hvor du må betale besøkstakst.

Parkere elbil #

Du kan parkere gratis på alle plasser på NTNUs områder, unntatt på Gløshaugen-platået (Sone A og B), på MC- og HC-plasser. Bilen må være registrert i bilnummerdatabasen, men ansatte og studenter trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen.
Om du har elbil å ønsker å parkere på Gløshaugen-platået, må du bruke sone "NTNU Besøkende" i appen, og betale besøkstakst.

Det er ingen tidsbegrensning for parkering av elbil.

Nærparkering med elbil på Gløshaugen-platået #

Ansatte og studenter som har fått innvilget nærparkering på Gløshaugen (sone A og B) må også registrere bilnummeret i bilnummerdatabasen. Dette, pluss en gyldig tillatelse innvilget av HR- og HMS-avdelingen, må være på plass for at du skal kunne parkere gratis på Gløshaugen-platået med elbil.

Lade elbil #

Finn din nærmeste ladestasjon.

På NTNUs plasser har alle ladbare motorvogner (motorvogner som helt eller delvis drives frem av elektrisk motor) anledning til å lade, men det er kun ansatte- og studenters elbiler (med EB, EV, EK og EL-skilt) som kan parkere gratis på plasser forbeholdt ansatte og studenter. Andre ladbare motorvogner (hybridbiler) betaler p-avgift.

På de fleste av ladestolpene på NTNU er det kun mulig å lade på hverdager i tidsrommet 07:00 - 17:00.

Det er ingen tidsbegrensninger på parkeringsplasser med lademulighet ved NTNU. Likevel bør du flytte elbilen/hybridbilen din til en vanlig parkeringsplass når den er ladet ferdig for å slippe til andre som trenger å lade bilen sin.

NTNU kan innføre tidsbegrensning på ladestasjoner dersom det oppstår kapasitetsproblemer på ladestasjonene. Et annet alternativ er å innføre avgift på lading av elbil.

Nye ladere på NTNU er utstyrt med RFID-kortleser i front av laderen. Denne kan brukes av alle med et adgangskort, mobiltelefon med RFID sender eller nøkkelbrikke. Den er altså ikke låst til noe bestemt adgangsrettighet. Det er montert en bruksanvisning på begge sidene av laderen i form av et klistremerke som beskriver prosessen steg for steg:

  1. Hold adgangskort/nøkkelbrikke eller annen RFID-sender i front av laderen. Du vil da høre en pipelyd som bekreftelse på at laderen er åpnet.
  2. Trykk på den grønne knappen på den siden du ønsker å koble til din ladekabel, luke over ladekontakt vil da låse seg opp. Et lydsignal på valgt ladeuttak gies.
  3. Støpsle inn ladekabel i ladestolpe og bil
  4. Kabel skal da låse seg mellom bil og stolpe, og lading starter

Når du skal avslutte lading - gjøres følgende:

  1. Trykk på den røde knappen – Et lydsignal skal da gis som beskjed at lading stanses
  2. Trekk ut kabel fra ladestolpe og lukk luken over ladekontakten

Kontakt #

Spørsmål om elbil og parkering sendes til e-vaktmester

1 Vedlegg
49547 Visninger
Gjennomsnitt (8 Stemmer)