Mail

E-post for studenter med ansattforhold

English version: E-mail for students with employee affiliation

Informasjon for studenter som også har/har hatt ansattforhold #

Fra Unix til Exchange som e-postserver #

Den gamle e-postserveren for @stud.ntnu.no fra Unix blir erstattet av to ulike varianter av Microsoft Exchange som e-postservere.

Exchange Online #

Den ene varianten kalles Exchange Online, og vil bli e-postserver for alle studenter som ikke har et ansattforhold ved NTNU. Exchange Online er en skybasert e-postserver.

Exchange On premise #

Den andre varianten er en såkalt «on premise»-versjon av Exchange. Ansatte og studenter som også har et ansettelsesforhold ved NTNU, vil få e-postene sine via denne løsningen. Det vil si at e-postene til @stud.ntnu.no-adressen og @ntnu.no-adressen havner i samme innboks.

E-postklienter #

Exchange er e-postserver som du kan knytte til forskjellige e-postklienter som Outlook, Thunderbird og andre, for eksempel e-postappen som er levert med telefonen eller lesebrettet ditt. I Office 365-portalen vil det dukke opp et nytt ikon for e-post/Outlook.

Outlook til Windows og Mac #

Til deg som bruker Windows-pc eller Mac, anbefaler NTNU IT å bruke en Outlook-klient for @stud.ntnu.no-eposten din for å kunne dra nytte alle fordelene ved integrasjonene med andre Office 365-produkter kontaktlister, kalender og oppgaver.

Bruk klientene som er levert med operativsystemet på smarttelefoner og lesebrett #

På mobiltelefoner og lesebrett kan du foreløpig ikke benytte Outlook-appen som Microsoft tilbyr for slike enheter. Bruk derfor app'ene for e-post, kalender og oppgaver som er levert med operativsystemet til enheten. Eller åpne Outlook via nettbrowseren (Outlook.com eller Office 365-portalen

Avsender alias og filtrering #

For dere som er studenter men har/har hatt ansattforhold vil dette bety at dere fra nå av vil bruke ansattmail og dermed følge ansattveiledningene for oppsett og bruk.

Foreløpig er det kun mulig å ha "hovedmail" som avsender, altså den mailen dere er registrert med som hoved i systemet. Dette betyr at hvis dere har ansattmailen som hoved, men vil sende med studentmailen som alias, blir det vanskelig slik systemet er nå.

Det er planlagt at den enkleste løsningen er å kunne filtrere studentmail til en egen mappe og bruke avsender alias når dere trenger studmail som avsender.

Filter og Alias er noe vi vil prøve å få i orden iløpet av høsten.

Kontakt # #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du støter på problemer.

0 Vedlegg
8117 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)