Digital skoleeksamen - for studenter

På denne siden finner du som student informasjon om digital skriftlig skoleeksamen. NTNU bruker den digitale eksamensplattformen Inspera Assessment.

 

English version - Digital school exam - for students

Temaside om eksamenSider merket med eksamen

Logg inn i Inspera Assessment

Anbefalte nettlesere for bruk av Inspera: Google Chrome og Firefox.

 

1. Forberedelse

 1. Om ikke annet er opplyst i studentweb, skal du bruke din egen bærbare PC/Mac under eksamen. Dersom du blir plassert på datasal, skal du bruke NTNUs stasjonære PC'er. I slike tilfeller vil dette stå spesifikkt på Studentweb som tilleggsinformasjon bak romkoden til rommet du skal sitte på.
  Når du skal bruke egen PC, må maskinen oppfylle noen krav for å kunne kjøre Safe Exam Browser programvaren:
   
  1. Windows 7 eller 10 (Safe Exam Browser 3.0.1 64bit Høst 2020)
  2. MacOS 10.14 eller nyere (Safe Exam Browser 2.1.4, Høst 2020 NB:nyeste versjon 2.2.1 er ikke i bruk hos oss enda, last alltid ned riktig versjon via https://ntnu.inspera.no)
  3. Du må ha administratorrettigheter på maskinen for installasjon av Safe Exam Browser (SEB).
  4. Linux, Android, iOS, ChromeOS er ikke støttet. Å kjøre Safe Exam Browser via VM er grunnlag for å bli tatt for juks under eksamen.

 2. Det er alltid lurt å sørge for at maskinen din er oppdatert. Kjør en Windows-oppdatering / MacOS-oppdatering en dag eller to før eksamensdagen.

 3. Logg deg på Inspera Assessment og gjennomfør en demoeksamen med SEB - her finner du mange nyttige tips for hvordan du bruker verktøyet under eksamen.

 4. Om du har en ikke-fungerende PC ber vi deg kontakte Orakeltjenesten. De kan bistå med god hjelp, og har kjennskap til eksamenssystemet Inspera Assessment. Dersom det viser seg at du ikke kan benytte egen PC under eksamen, kan du søke om å låne-PC her.
  Antall låne-PC-er er begrenset. Søk derfor så tidlig som mulig. Skjemaet sender ut et automatisk svar på søknaden.

 5. Internett: Vi anbefaler at alle fjerner nettverkene 'ntnu' og 'ntnuguest' fra sine nettverkskort. Riktig nettverk er eduroam. Huk av for 'koble til automatisk'. Husk at du må logge på eduroam med brukernavn@ntnu.no og ditt NTNU-passord.
  Eksamensbesvarelsen din lagres jevnlig til en server og krever nettilgang gjennom hele eksamen. Programvaren lagrer også en lokal kopi av besvarelsen, i tilfelle det skulle oppstå nettverksproblemer.

 6. Om du har Safe Exam Browser fra før, er det lurt å sjekke at du har riktig versjon før eksamen. Versjon oppdateres som regel hvert semester og er ikke alltid bakoverkompatibel.

  Demoprøver

 7. Sjekk hvor du skal møte til eksamen (Studentweb) NB! Ditt emne kan være fordelt på flere rom og soner. De som sitter på feil sted vil bli flyttet og risikerer med det å sløse av egen eksamenstid, samt forstyrre medstudenter unødvendig. Du finner kart/beskrivelser av eksamenslokalene her.

 8. Her finner du informasjon om hvordan du kan skanne håndtegninger på digital eksamen.

2. På eksamensdagen

 1. Husk å ha med bærbar PC og lader, med mindre annet er spesifikt opplyst på Studentweb. (Er du plassert på datasal, skal du bruke NTNUs stasjonære PC-er.)

 2. Husk gyldig ID.

 3. Ta med blå eller svart penn. Du vil få muligheten til å kladde for hånd, og i noen tilfeller vil man kunne levere skisser.

 4. Ta med tillatte hjelpemidler i henhold til emnebeskrivelsen.

 5. Møt opp i god tid, 30 minutter før eksamensstart er anbefalt.

 6. Koble til (Eduroam).

 7. PIN/Passord du trenger for å åpne eksamen oppgis i eksamenslokalet.

 8. Husk å avslutte Safe Exam browser når du er ferdig med eksamen, før du forlater eksamenlokalet.

  Hjelp på eksamensdagen

  Dersom noe skulle skje med din PC, eller med strøm/nettilgang på eksamensdagen, har vi IT-støtte som hjelper til for å løse problemene. Dersom din PC slutter å fungere, vil IT-støtten skaffe til veie NTNU-eid utstyr, slik at du får gjennomført eksamenen din. Hvis det tar tid å løse problemet, vil du kunne få tilleggstid tilsvarende den tiden du har mistet.

Tilrettelegging - for emner med digital eksamen

Se artikkel om tilrettelegging ved eksamen.

De som er innvilget PC som tilrettelegging på eksamen, vil bli plassert på datasaler med NTNU-eide PC-er og vil ikke kunne bruke egen PC såfremt annet ikke er avtalt.

Har du dysleksi, anbefaler vi at du enten benytter stavekontroll via LingDys, Inspera Assessment eller Word.

Dersom du har dysleksi og er innvilget mulighet til å vedlegge eksamensbesvarelsene dine en dysleksiattest, må du ved digital eksamensgjennomføring varsler via et eget skjema dersom du ønsker attest vedlagt besvarelsen din. (Ved analog eksamen leveres skjemaet inn på papir sammen med eksamensbesvarelsen). Merk at du må fylle ut ett skjema per emnekode/eksamen. Ved digital hjemmeeksamen/innlevering kan du legge ved attesten i besvarelsen din selv.

Orientering om juks

Juks på eksamen kan medføre annullering av eksamen, samt at studenten kan bli utestengt fra institusjonen og fratatt retten til å gå opp til eksamen ved alle utdanningsinstitusjoner som er underlagt universitets- og høyskoleloven, i inntil ett år.

Se mer informasjon på NTNU sine sider om juks.

Eksamenslokaler

Her finner du informasjon om eksamenslokalene.

Kontakt & brukerstøtte

Lurer du på noe? Sjekk siden for spørsmål og svar.

Orakeltjenesten
E-post: orakel@ntnu.no

Tlf: 735 91500


0 Vedlegg
139724 Visninger
Gjennomsnitt (8 Stemmer)