Databrille

Her kan du som ansatt finne ut om du har rett til synsundersøkelse og vurdering av behov for databrille med synskorreksjon.

English version - Computer glasses

Temaside om HMS | Sider merket med HMS

Hva er en databrille?  #

Bruk av databrille gjør at du ser så godt som mulig ved en dataarbeidsplass. Det finnes 2 hovedtyper databriller: databrille med enstyrke-glassløsning og databrille med kontorprogressiv glassløsning. Optikeren vurderer hva som er beste glassløsning i forhold til din arbeidssituasjon.   

Ansatte som jevnlig, og som en betydelig del av sitt arbeid, arbeider ved dataskjerm, har rett til synsundersøkelse og vurdering av behov for databrille. Hvis optikeren vurderer at du har behov for databrille, skal enheten dekke utgiftene til glass, tilpasning og en enkel innfatning. (Gjelder i prisklassen 149,- til 499,-).

Dersom du ønsker en dyrere innfatning dekker NTNU kr 200,-  inkl. mva. Resten av beløpet må du betale selv. Enheten dekker utgifter knyttet til synsundersøkelse, glass og tilpasning. Optikeren sender faktura til enheten. 

Optikeren henviser deg til øyelege dersom det er nødvendig. I slike tilfeller vil enheten også dekke egenandelen som du må betale hos øyelegen.    

Databrille som du får dekket utgifter til, er arbeidsgivers eiendom og skal derfor benyttes i arbeid tilknyttet NTNU.

Bestille databrille #

  1. Be om rekvisisjon for synsundersøkelse hos rekvirent på din enhet. Dette gjør du ved å sende inn behovsskjema.
  2. Rekvirent fyller ut rekvisisjon med denne beskrivelsen av vare: "Synsundersøkelse: Vurdering av behov for databrille" og sender deg så en ferdigutfylt rekvisisjon digitalt.
  3. Bestill selv time for synsundersøkelse hos optiker som NTNU har rammeavtale med (bruk søkeordet "databrille").
  4. Fyll ut måleskjema for databrille.
  5. Ta med rekvisisjon og måleskjema til synsundersøkelsen.
  6. Du får innkalling fra optikeren om eventuell ny vurdering av databrille ca 2 år etter første synsundersøkelse. Forutsetning for å få dekket utgifter til ny synsundersøkelse er at du fortsatt er ansatt ved NTNU. 

Reklamasjon #

Hvis databrillen ikke fungerer må du reklamere til optikeren så snart som mulig, og senest innen 3 måneder etter at du fikk utlevert brillen. Kostnader ved reklamasjon dekkes av optikeren.

Gjenbruk av briller #

Alle ved NTNU oppfordres til å levere inn sine gamle, men brukbare, briller til optiker som NTNU har rammeavtale med. Brillene leveres til organisasjonen "Vision for all" som sender brillene videre til land i den 3. verden.     

Hjelp og NTNU-bestemmelser #

Lovverk #

Kontakt #

Godkjenning/signatur #

Godkjent av HMS-sjef - 16. mars 2016 - HMSR19 - ePhorte 2013/11282

3 Vedlegg
55373 Visninger
Gjennomsnitt (4 Stemmer)