Blackboard...

Blackboard Collaborate - Samarbeidsgrupper - Ofte stilte spørsmål

Målgruppe: Medarbeidere Tema: Blackboard

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om Samarbeidsgrupper i Blackboard Collaborate. 

English version: Coming.

Temaside om Blackboard

Ofte stilte spørsmål om Samarbeidsgrupper i Blackboard Collaborate #

Kan eksisterende grupper hentes fra Blackboard og inn i Samarbeidsgrupper (Break-out groups) i ei Collaborate-økt?  #

Nei, dette går dessverre ikke an. Samarbeidsgrupper i Collaborate fordeles tilfeldig eller manuelt. Du kan enten fordele studentene selv manuelt; eller hake av for at studentene kan bytte gruppe og de kan selv fordele seg; eller du kan sørge for at Collaborate er et av gruppeverktøyene for gruppene i Blackboard. Dermed får eksisterende grupper hver sin Collaborate-økt.  

Jeg bruker Gruppeverktøyet i Blackboard, og ønsker at de samme gruppene skal brukes i Samarbeidsgrupper i Collaborate. Hvordan kan jeg få til dette? #

Det er ingen automatisk kobling mellom grupper i Blackboard og Samarbeidsgrupper i Collaborate. Den eneste måten å få til en form for “gjenbruk” av eksisterende grupper på, er å sørge for at gruppene i Blackboard har et nummer (gruppe 1, 2, 3 etc.). Så fordeles studentene tilfeldig i Samarbeidsgruppene, samtidig som du har haket av for at studentene selv kan bytte gruppe. Da må studentene selv flytte seg til samme gruppe(nummer) som de er medlem av i Blackboard.  

Jeg ønsker at studentene i Samarbeidsgrupper kan ta kontakt med meg (som er moderator) slik at jeg kan “besøke” gruppene deres. Hvordan får jeg til dette? #

Du kan på forhånd huke av for å tillate privat chat med moderator slik at de kan ta kontakt med deg via chatten, eller du kan be de rekke opp hånda (funksjonen nede i Profil-panelet), og du vil da se hvem som ønsker at du skal komme på besøk. Husk å avtale på forhånd med studentene hvordan de kan ta kontakt med deg.  

Er samarbeidsgrupper kun for sanntid? #

Samarbeidsgruppene administreres av moderator og krever deltakelse i sanntid. Moderator starter og avslutter dette gruppearbeidet, og samarbeidsgruppene eksistere der og da.   

Har man tilgang til grupperommet etter at man har avsluttet Samarbeidsgrupper? #

Nei, når gruppesamarbeidet er avsluttet blir samarbeidsgruppene lukket. Alternativet er å bruke gruppeverktøyet i Blackboard, hvor studentene selv kan jobbe sammen i Collaborate. Dette krever at verktøyet er med i lista over valgte gruppeverktøy. Da kan studentene selv starte egne sesjoner.  

#

0 Vedlegg
628 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)