Tilbake

Blackboard - Påmelding i grupper

På denne siden finner du informasjon om grupper i Blackboard.

English version - Blackboard - Group enrollment

Temaside om Blackboard for studenter | Sider merket med Blackboard

Er du underviser? Se egen side for ansatte: Grupper og verktøy for gruppearbeid

Grupper #

Undervisere kan velge å opprette grupper i sine emner på Blackboard. De kan opprette grupper med Egenpåmelding, Tilfeldig påmelding eller Manuell påmelding. Dersom underviser oppretter grupper med Egenpåmelding kan du som student selv velge hvilken gruppe du melder deg inn i.

I denne brukerveiledningen får du innføring i hvordan du melder deg inn i grupper med egenpåmelding.

Hvordan finne grupper #

Du skal kunne finne alle emnets grupper fra snarveien GrupperEmnets startside:

Snarvei til grupper

Merk: Underviser kan ha tilpasset designet på Emnets startside. Kontakt din underviser dersom du ikke finner grupper i dine emner på Blackboard.

Hvordan melde seg på en gruppe med egenpåmelding #

 1. Klikk på linken Grupper fra Snarveier:

  Trykk på grupper
 2. Når du har kommet inn på Grupper-siden og funnet riktig gruppe: Klikk på Vis påmeldingsskjema for å bli med i en gruppe for å komme til påmeldingsskjema.

  Trykk på Vis påmeldingsskjema for å bli med i en gruppe
 3. Om din underviser har opprettet mer enn en gruppe, vil alle gruppene være opplistet på siden du nå kommer til. Velg da ønsket gruppe ved å trykke på Meld deg på:

  Meld deg på en gruppe
 4. Når du har meldt deg inn i en gruppe, vil det dukke opp en link i emnemenyen din (til venstre) som heter Mine grupper. Her vil du finne lenke(r) til gruppen du er tilknyttet i emnet.

  Lenke til din gruppe på Blackboard

  Merk: Det kan være du må oppdatere siden før lenken Mine grupper vises i emnemenyen din. Trykk i så fall på ikonet til høyre øverst i emnemenyen:

  Oppdater siden

Hvordan melde seg ut av grupper #

Kontakt din underviser eller læringsassistent hvis du har behov for å melde deg ut av en gruppe. Arbeid innlevert via gruppen vil bli slettet for gjeldende student dersom en melder seg ut av en gruppe. 

Gruppeverktøy #

Undervisere kan velge å aktivere følgende verktøy når de oppretter grupper:

 • Fildeling
 • Gruppeblogg
 • Gruppedagbok
 • Gruppediskusjonstavle
 • Gruppewiki
 • Samabeid (Collaborate)
 • Send e-post

Merk: En underviser kan alltid se det som skrives i blogger, forum og wikier.

Gruppeverktøyene er lett tilgjengelige under Mine grupper, i nedtrekksmenyen til den utvalgte gruppen (1). Du finner også GruppeverktøyGruppestartsiden(2).

Group Tools

Fildeling #

Undervisere og gruppemedlemmer kan benytte dette verktøyet for å laste opp filer til gruppeområdet. Alle medlemmer har tilgang til å slette filer uavhengig av hvem som lastet de opp. Filer vises i den rekkefølgen de er opplastet, opplastede bilder vil åpne seg i eget nettleservindu. Dette verktøyet er kun tilgjengelig i grupper i et emne.

Gruppeblogg #

Gruppemedlemmer kan legge til blogginnlegg og kommentarer til blogginnlegg for å utveklse ideer etc. Underviserer kan velge å gi vurdering til gruppeblogger, vurderingen vil da gjelde alle medlemmer av gruppen.

Gruppedagbok #

Gruppemedlemmer kan utveksle tanker og ideer og kommunisere med underviserne. Dagbokoppføringer som medlemmene gjør i gruppedagboken er synlig for alle gruppemedlemmer og emnets undervisere. Det er mulig å gi vurdering av gruppedagbøker. I tilfelle gis samme vurdering til alle medlemmene i gruppen.

Gruppediskusjonstavle #

Gruppemedlemmer kan kommunisere med de andre medlemmene av gruppen i et diskusjonsforum. Dersom underviser har aktivert dette som gruppeverktøy vil diskusjonstavlen kun være tilgjengelig for gruppemedlemmer og ikke for andre deltagere i emnet.

Wikier #

Gruppewikier er et område der medlemmene i gruppa kan samarbeide om å lage wiki-sider. Standardinnstillingen for gruppewikier er at det kun er gruppemedlemmer og undervisere i emnet som har tilgang. Det er derimot mulig for underviser å gi alle emnedeltakere lesetilgang til wikien.

Underviserer kan velge å gi vurdering til en gruppes wikier. I tilfelle blir vurderingen gitt til alle medlemmene i gruppen.

Samarbeid (Collaborate) #

Verktøyet Samarbeid gir gruppen et eget grupperom i Collaborate som de kan bruke til å f.eks. samarbeide på et gruppeprosjekt. Trykk her for å lære mer om Collaborate: Delta i Collaborate.

Send e-post #

Gruppemedlemmer får tilgang til å sende epost til hele gruppen eller individuell epost til gruppemedlemmer fra gruppesiden.

Gruppesamarbeid i O365 #

Alle studenter og ansatte hos NTNU har gratis adgang til Microsoft Office 365. Du får tilgang til disse verktøyene fra menylinjen 0365. Her finner du snarveier til e-post, OneNote, SharePoint, OneDrive og andre skytjenester. I tillegg har man tilgang til TeamSite og de gruppene som er forbundet med din Feide-bruker. Lær mer om verktøyene her: Office 365 (Innsida).

Se også #

Kontakt #

12 Vedlegg
13901 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)