Blackboard -...

Blackboard - Påmelding i grupper

På denne siden finner du informasjon om hvordan du som student melder deg inn og ut av grupper i Blackboard, i tillegg til en oversikt over hvilke gruppeverktøy underviser kan velge å aktivere.

English version - Blackboard - Group enrollment

Temaside om Blackboard for studenter | Sider merket med Blackboard

Er du underviser? Se egen side for ansatte: Grupper og verktøy for gruppearbeid

Grupper #

Undervisere kan velge å opprette grupper i sine emner i Blackboard. De kan opprette grupper med egenpåmelding, tilfeldig påmelding eller manuell påmelding. Egenpåmelding betyr at du som student selv velger hvilken gruppe du melder deg inn i. I denne brukerveiledningen får du innføring i hvordan du melder deg inn i grupper med egenpåmelding.

Hvordan melde deg inn i grupper med egenpåmelding #

  1. For å melde deg inn i en gruppe på Blackboard med egenpåmelding, gå først inn i det aktuelle emnet. På framsiden av emnet trykker du på Grupper (1) under Lenker/links. Vær obs på at underviser kan tilpasse designet på emnets startside, slik at snarveien til grupper ikke vil være tilgjengelig. Ta kontakt med underviser om dette skulle være tilfelle.

    trykk på grupper under lenker/links
  2. Når du har kommet til Grupper-siden og funnet riktig gruppe trykker du på Vis påmeldingsskjema for å bli med i en gruppe (2). Du blir da sendt til et påmeldingsskjema.

    Trykk på Vis påmeldingsskjema for å bli med i en gruppe
  3. Hvis din underviser i emnet har opprettet mer enn en gruppe vil alle gruppene være opplistet på siden. Velg da ønsket gruppe ved å trykke på Meld deg på (1).

    Meld deg på en gruppe
  4. Når du har meldt deg inn i en gruppe, vil det dukke opp en lenke i emnemenyen din som heter Mine grupper (1). Her vil du finne lenken til gruppen du er tilknyttet i emnet. I noen tilfeller må du oppdatere siden for at Mine grupper skal dukke opp. For å gjøre dette, trykk på Oppdater-ikonet (2) øverst til høyre i emnemenyen.

    Lenke til din gruppe på Blackboard

Hvordan melde seg ut av grupper #

Hvis du ønsker å melde deg ut av en gruppe, ta kontakt med underviser i emnet eller en læringsassistent. Arbeid som du har levert inn i gruppen vil bli slettet dersom du melder deg ut av en gruppe.

Gruppeverktøy #

Undervisere kan velge å aktivere ulike verktøy i grupper når de opprettes. Disse verktøyene er lett tilgjengelig under Mine grupper i nedtrekksmenyen til den spesifikke gruppen. Du har også tilgang til gruppeverktøyene på gruppens startside. Det er kun studenter som er medlem av den spesifikke gruppen som har tilgang til gruppeverktøyene.

Viser gruppeverktøy i emnemenyen og på startsiden til emnet

Vær obs på at underviser vil ha tilgang til det som skrives i blogger, dagbøker, diskusjonstavlen og i wikier.

Collaborate #

Verktøyet Collaborate gir gruppen et eget digitalt grupperom som de kan bruke til å for eksempel samarbeide på et gruppeprosjekt. Hvis du ønsker å lære mer om Collaborate kan du lese denne brukerveiledningen: Delta i Collaborate

Fildeling #

Undervisere og gruppemedlemmer kan benytte dette verktøyet for å laste opp filer til gruppeområdet. Alle medlemmer har tilgang til å slette filer uavhengig av hvem som lastet de opp. Filer vises i den rekkefølgen de er lastet og opplastede bilder vil åpne seg i eget nettleservindu. Dette verktøyet er kun tilgjengelig hvis du er meldt inn i en gruppe i et emne.

Gruppeblogg #

Gruppemedlemmer kan legge til blogginnlegg og kommentarer til blogginnlegg for å utveklse ideer osv. Undervisere kan velge å gi vurdering til gruppeblogger. Vurderingene vil gjelde alle medlemmene i gruppen.

Gruppedagbok #

Gruppedagboken gir gruppemedlemmene mulighet til å utveksle tanker og ideer, samt kommunisere med underviserne. Dagbokoppføringer som medlemmene gjør i gruppedagboken vil være synlig for alle gruppemedlemmene og for emnets undervisere. Underviser kan også velge å gi vurdering på gruppedagbøkene og vurderingen vil gjelde for alle medlemmene i gruppen.

Gruppediskusjonstavle #

Gruppemedlemmer kan kommunisere med de andre medlemmene av gruppen i et diskusjonsforum. Dersom underviser har aktivert dette som gruppeverktøy vil diskusjonstavlen kun være tilgjengelig for gruppemedlemmer og ikke for andre deltagere i emnet.

Gruppewiki #

Gruppewikier er et område der medlemmene i gruppa kan samarbeide om å lage wiki-sider. Det er kun underviser og gruppemedlemmene som har tilgang til gruppewikiene, men underviser har mulighet til å gi alle emnedeltakerne lesetilgang til wikien. Undervisere kan også velge å gi vurdering på en wiki, og vurderingen blir gitt til alle medlemmene i gruppen.

Send e-post #

Gruppemedlemmer får tilgang til å sende e-post til hele gruppen eller en individuell e-post til et gruppemedlemmer fra gruppesiden.

Se også #

Kontakt #

  • Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du har spørsmål eller støter på problemer.
5 Vedlegg
14659 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)