Blackboard -...

Blackboard - Oppslag varsler og kalender

På denne siden finner du informasjon om kunngjøringer, varsler og kalenderen i Blackboard. Kunngjøringer, varsler og kalenderen gir oversikt over viktig informasjon til studenter med tilknytning til emnet.

English version - Announcements, notifications and calendar

Temaside om Blackboard for studenter | Sider merket med Blackboard

Kunngjøringer #

Gjennom Kunngjøringer kan du som student bli varslet når underviser sender ut beskjeder.

Finn kunngjøringer #

Du kan finne frem til kunngjøringer på flere måter:

 • Via Hjem-fanen: Ved å trykke på Hjem-fanen (1) i toppmenyen får du en oversikt over kunngjøringer for alle emnene du er oppmeldt i.

  Trykk på hjem-knappen for å få en oversikt over kunngjøringer i alle emner.
 • Via den globale navigasjonsmenyen: Du kommer inn i den globale navigasjonsmenyen ved å klikk på den oppovergående pilen (1) øverst til høyre. Klikk på Verktøy (2) etterfulgt av Kunngjøringer (3).

  Klikk på den lille pilen for å komme til navigasjonsmenyen, deretter Verktøy etterfulgt av Kunngjøringer for å komme til en oversikt over dine kunngjøringer.

  Dette åpner siden Kunngjøringer.

  Oversiktsbilde over kunngjøringer.
 • Via Emnets startside: Her finner du kunngjøringer for det valgte emnet:

  Emnerelaterte kunngjøringer finner du på emnets startside.
 • Via Blackboard-appen for studenter: Som student får du over oversikt over kunngjøringer i Blackboard-appen. Les mer om appen her: Blackboard app for studenter.

Administrere innstillinger for kunngjørings-modulen #

 1. For å endre innstillingene for kunngjøringer, trykk på tannhjul-ikonet (1) øverst til høyre i modulen for kunngjøringer.

  Klikk på tannhjulet i kunngjøringsmodulen for å endre innstillinger.
 2. Du kommer nå til siden Tilpass: Kunngjøringer.Her kan du velge hvilket tidsrom kunngjøringer skal vises i modulen. Trykk Send (3) for å lagre.

  Velg hvilke kunngjøringer som skal vises.

Varsler #

Varsler oppdateres kontinuerlig,eksempler på aktiviteter som genererer varsler er: nye kunngjøringer, opprettelse av oppgaver og vurderinger på innleverte besvarelser.

Finne varsler #

 1. Ved å klikke på Varsler-fanen (1) i toppmenyen får du en oversikt av varsler etter gruppering. Det er to moduler som viser varsler: Gjøremål (2) og Siste endringer (3). Disse gjelder for alle emnene du er meldt inn i.

  Varsler vises i Gjøremål-modulen og Siste endringer-modulen
 2. Ved å klikke på Emnets startside (1) får du en oversikt over emnespesifikke varsler i modulen for Siste endringer (2) og Gjøremål (3). Merk at noen undervisere kan ha omorganisert Emnets startside slik at den ikke har samme innhold som på bildet. Vennligst kontakt din underviser dersom du ikke finner disse modulene i ditt emne.

  Oversikt over emnespesifikke varsler: Siste endringer og Gjøremål.

Rediger meldingsinnstillinger #

Du kan også redigere meldingsinnstillinger under Siste endringer modulen. Ved å klikke på Rediger meldingsinnstillinger (1) i Siste endringer-modulen på Emnets startside kan du endre dine meldingsinnstillinger.

Klikk på Rediger meldingsinnstillinger i Siste endringer-modulen.

I siden du kommer til kan du velge å følgende: Rediger generelle innstillinger (1), Rediger individuelle emneinnstillinger (2), redigere Varslingsinnstillinger for massesletting (3) og Rediger individuelle organisasjonsinnstillinger (4).

Oversiktsbilde over mulige valg for redigering av meldingsinnstillinger.

Rediger generelle innstillinger #

 1. Ved å trykke på Rediger generelle innstillinger åpnes siden Generelle innstillinger. Her kan du velge og tilpasse varsler om innleveringsfrister i emner og organisasjoner. Ved å huke av for Ja (1) kan du fylle inn antall dager i forveien du ønsker påminnelse om innleveringsfrister. Huk av for Nei (2) dersom du ikke ønsker noen påminnelse. Trykk på Send (3) for å lagre innstillingene dine.

  Oversiktsbilde over valg av og tilpasning av varsler i Emner og Organisasjoner.

Rediger individuelle emneinnstillinger #

 1. Under Rediger individuelle emneinnstillinger kan du klikke deg inn på et enkelt emne for å endre varslingsinnstillingene. Du kan for eksempel velge å få varsel på telefonen dersom en oppgave skulle være levert. Trykk på Send (3) for å lagre innstillingene dine.

Varslingsinnstillinger for massesletting #

 1. Under Varslingsinnstillinger for massesletting kan du velge å gå inn i dine emner eller organisasjoner. Ved å trykke på Emner jeg tar (1) kan du redigere varslingsinnstillingene for flere emner samtidig.

  Klikk på emner du tar under Varslingsinnstillinger for massesletting.
 2. Velg emner fra Elementer som kan velges (A) ved å trykke på dem for deretter å trykke på pilen som peker til høyre (1) for å overføre emnene til Valgte elementer (B). Ved å trykke på pilen som peker til venstre flytter du emnene tilbake. Under innstillinger kan du huke av for ønskede varslingsmetoder for de ulike meldingene. Du kan velge å motta varsling på instrumentbord og på mobil. Lagre dine innstillinger ved å trykke på Send (3).

  Velg emnene du ønsker å redigere meldingsinnstillinger for, og huk av for ønsket varslingsmetode for ulike meldinger.

Rediger individuelle organisasjonsinnstillinger #

Dette gir deg mulighet til å se og endre gjeldende varslingsinnstillinger for organisasjoner sm du er meldt inn i. For å få tilgang til denne menyen må du være lagt til i én eller flere organisasjoner. Når du går inn i en organisasjon for å endre varslingsinnstillingene kan du huke av for ønskede varslingsinnstillinger på instrumentbord og/eller mobil. Lagre dine innstillinger ved å trykk Send.

Blackboard kalender #

Kalenderen i Blackboard kan brukes til å holde oversikt over kommende oppgaver, aktiviteter og frister.

Finn kalenderen #

Du får tilgang til kalenderen på flere måter:

 • Via Emnets startside:Du kan finne kalenderen ved å trykke på kalender-ikonet (1) i Lenker/links-modulen på emnets startside.

  Klikk på kalender-ikonet i Lenker-modulen.
 • Via den globale navigasjonsmenyen:Du kan også finne kalenderen ved å åpne den globale navigasjonsmenyen øverst til høyre i Blackboard og trykke på kalender (1)-ikonet.

Oversikt kalenderen #

Oversikt over kalenderen.

 1. Velg oppsett for kalenderen (1): Dag, Uke eller Måned.
 2. Liste over emnekalendere (2): Marker de emnene du ønsker skal vises i din kalendervisning.
 3. Opprett ny aktivitet (3): Lar deg opprette nye hendelser i kalenderen.
 4. Frister (4): Åpne oppgaver eller prøver direkte fra kalenderen.
 5. iCalender (5): Gir deg en ekstern link slik at du kan importere Blackboardkalenderen din til din personlige kalender utenfor Blackboard NB Kalenderen i Blackboard viser kun det du eller din underviser har lagt inn.

Timeplan på Innsida #

Du kan finne timeplan for dine emner ved å logge inn på Innsida og klikke på Timeplan (1) i toppmenyen: Logg inn på innsida

Finn timeplanen i toppmenyen på Innsida.

Se også #

Kontakt #

32 Vedlegg
10401 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)