Blackboard -...

Blackboard - Opprette og redigere kunngjøringer

Denne siden viser hvordan du kan opprette og jobbe med kunngjøringer i Blackboard.

English version - Creating and editing announcements

Temaside om Blackboard | Sider merket med Blackboard

Hvis du har behov for å gi studentene beskjed om noe, er kunngjøringer en god måte å gjøre dette på. Studentene vil bli varslet i Blackboard når du publiserer en ny kunngjøring, samt at du har mulighet til å sende beskjeden til studentene på e-post i tillegg. Du kan også lenke til vedlegg og emneinnhold i kunngjøringene dine. Etter du har publisert en kunngjøring kan du redigere, slette eller feste den.

Navigere til kunngjørings-verktøyet #

Du kan finne verktøyet for kunngjøringer på flere forskjellige måter:

 1. På emnets startside er det en modul som heter Kunngjøringer. Klikk på Flere meldinger for å se alle kunngjøringene i emnet.

  Flere meldinger fra emnets startside
 2. Dette området finner du også ved å trykke på Kunngjøring under Snarveier på emnets startside.

  Kunngjøringer under snarveier/quicklinks
 3. Under Emneverktøy finner du også en lenke til kunngjørings-verktøyet.

  Kunnkjøringer under emnebehandling

Opprette kunngjøringer #

 1. Klikk på Opprett kunngjøring for å begynne.

  Trykker på Opprett kunngjøring-knappen inne på Kunngjøringer
 2. Du har nå kommet inn i redigeringsverktøyet. Du må gi kunngjøringen din en tittel og du kan skrive kunngjøringen i tekstredigeringsverktøyet under.

  Inne på opprett kunngjøring, gir kunngjøringen en tittel, og meldingen
 3. Under Alternativer kan du velge om kunngjøringen skal ha begrenset Varighet, altså forsvinne på en bestemt dag eller ikke og du kan velge om du vil sende kunngjøringen på e-post til alle emnedeltakere.

  Alternativer til kunngjoring, varighet og e-postkunngjøring

  Hvis du ikke velger å sende e-post vil studentene likevel få varsel om kunngjøringen i Blackboard. Du kan også velge å sende e-posten senere.
 4. Hvis du vil legge til en lenke til noe som finnes i emnet i Blackboard kan du gjøre det ved å bla ned til Intern lenke. Klikk på Bla gjennom for å velge fra et vindu som dukker opp.

  Intern lenke som alternativ for kunngjøring

  Blar gjennom emnemenyen for å finne dit det skal lenkes til.
 5. For å fullføre og publisere, klikk på Send. Din publiserte kunngjøring vil vises på kunngjøringssiden.

  Viser den publiserte kunngjøringen på "kunngjøringer"

Legge til vedlegg til kunngjøring #

Hvis du vil legge til et vedlegg, kan du gjøre det ved å bruke redigeringsverktøyet. Du kan legge til filer, bilder, videoer med mer.

 1. Klikk på Bla gjennom min datamaskin for å legge til en fil fra din datamaskin eller på Bla gjennom Mitt innhold for å legge til en fil fra Mitt innhold i Blackboard.

  Alternativer for vedleggstype, inne på meldingsboksen

  Setter inn en innholdslenke
 2. Når du har funnet og valgt filen du ønsker å legge til i kunngjøringen din, kan du velge et navn til lenken som kommer i kunngjøringen og du kan legge til en alternativ tekst. Den alternative teksten brukes blant annet av synshemmede som bruker assisterende teknologi.

  Alternativer for vedlegg

  Det anbefales å alltid velge at linker skal åpnes i et nytt vindu. Klikk på Send når du er ferdig.
 3. En lenke til vedlegget vil dukke opp i tekstredigeringsverktøyet. Du kan flytte den i teksten som du selv ønsker.

  Vedlegg i tekst

Feste kunngjøring #

Hvis du vil at en kunngjøring skal forbli øverst på siden også når du lager nye innlegg, kan du feste det. Når du er på kunngjøringssiden, vil du se alle de forskjellige kunngjøringene i emnet sammen med en linje der det står Nye kunngjøringer vises under denne linjen.

Du kan flytte denne linjen opp og ned ved å klikke på den og dra i den. Hvis du lar den være over alle kunngjøringene vil alle nye kunngjøringer komme øverst og dytte de eldre lenger ned. Hvis du lar linjen ligge under en kunngjøring, vil alle nye innlegg komme under denne kunngjøringen, slik at din utvalgte kunngjøring forblir øverst. Du kan alltid endre dette etter hva du ønsker og også endre rekkefølgen på kunngjøringer.

Pil til linjen som heter "Nye kunngjøringer vises under denne linjen"

Redigere kunngjøring #

Hvis du vil redigere en kunngjøring, hold musepekeren over kunngjøringen og klikk på pilen som dukker opp ved siden av tittelen. Klikk på Rediger for å begynne.

Redigere kunngjoring}

Du har nå kommet inn i redigeringsverktøyet igjen og du har alle de samme mulighetene som da du opprettet kunngjøringen. Når du har gjort ferdig endringene, bla ned på siden og trykk på Send for å lagre og publisere endringene.

Send kunngjoring

Slette kunngjøring #

Hvis du vil slette en kunngjøring, hold musepekeren over kunngjøring og klikk på pilen som dukker opp ved siden av tittelen. Klikk på Slett. Du vil få beskjed om at slettingen er permanent og spurt om du vil fortsette. Klikk OK for å slette eller Avbryt for å beholde kunngjøringen.

 1. Slette kunngjoring
 2. Godta sletting

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg dersom du støter på problemer.

47 Vedlegg
12762 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)