Blackboard -...

Blackboard - Redigere grupper

(Videresendt fra Blackboard - Opprette og redigere gruppesett)

I denne brukerveiledningen finner du informasjon om hvordan du kan redigere gruppene dine ved å fjerne gruppemedlemmer, slette en gruppe og hvordan du kan la studentene dine opprette egne enkeltgrupper. Hvis du ønsker å lese om hvordan du kan opprette enkeltgrupper og gruppesett, se denne brukerveiledningen: Opprette grupper.

English version - Edit groups

Temaside for Blackboard | Sider merket med Blackboard

Redigere grupper #

Ved å trykke på den grå sirkelen bak navnet på en gruppe, kan du enkelt redigere og administrere gruppene dine. Her har du blant annet tilgang til gruppens startside ved å trykke på åpne gruppe, og du har mulighet til å sende e-post til medlemmene av gruppen. Du kan også redigere gruppegenskaper, slette gruppen og opprette smartvisning.

Trykker du på den grå sirkelen bak navnet til en gruppe får du opp en meny med uliek valg

Fjern gruppemedlem #

Du som underviser kan fjerne et gruppemedlem fra en gruppe i ditt emne. Studenter kan ikke fjerne seg selv eller fjerne andre fra sine grupper.

  1. For å fjerne et gruppemedlem fra en gruppe trykk på den grå sirkelen (1) bak gruppenavnet og velg rediger gruppe (2).

    For å fjerne et gruppemedlem trykk på den grå sirkelen bak gruppenavnet og velg rediger gruppe
  2. Gå helt nederst på rediger gruppe-siden til du kommer til Medlemskap. Hvis du ønsker å fjerne alle gruppemedlemmene i gruppen, trykk på fjern alle brukere (1). Hvis du derimot kun ønsker å fjerne et gruppemedlem, trykk på det røde krysset (2) helt til høyre i gruppemedlemoversikten. Trykk deretter Send (3).

    gå nederst på rediger grupper-siden. For å fjerne alle gruppemedlemmene trykk på fjern alle brukere. For å fjerne et gruppemedlem trykk på det røde krysset helt til venstre i medlemsoversikten
  3. Gruppemedlemmet vil nå bli fjernet fra gruppen. For å bekrefte at en bruker er fjernet kan du gå til gruppens startside og sjekke medlemslisten.

Slett en gruppe #

  1. For å slette en gruppe, trykk på den grå sirkelen (1) bak navnet til gruppen og velg Slett gruppe (2).

    trykk på den grå sirkelen bak navnet til gruppen og velg slett gruppe
  2. I dialogboksen som dukker opp, trykk OK (1). Vær obs på at denne handlingen ikke kan angres, så ikke trykk ok før du er helt sikker på at du ønsker å slette gruppen.

    Viser dialogboksen som dukker opp når du velger slett gruppe fra menyen. For å slette gruppen, trykk ok
  3. Hvis du har aktivert vurdering på noen av gruppeverktøyene vil du nå komme til en side hvor du kan velge å slette vurderingskolonnene til gruppen i vurderingssenteret. Hvis du vil forhindre vurderinger for et gruppeverktøy fra å bli slettet når gruppen slettes, lar du avhukningsboksen (1) være tom. Trykk deretter Slett (2) for å slette gruppen.

    Viser siden hvor du kan velge å slette vurderingskolonnene hvis du har aktivert vurdering på noen av gruppeverktøyene.

Studentopprettede grupper #

Det er mulig for deg som underviser å gi studentene dine mulighet til å opprette egne grupper i Blackboard. Denne funksjonen kan være greit å ha aktivert slik at studentene har mulighet til å opprette egne grupper i forbindelse med for eksempel kollokvier.

  1. Trykk på Gruppeinnstillinger (1) helt til høyre på gruppe-siden.

    Bildet viser siden med oversikt over alle gruppene i emnet. En blå pil peker på gruppeinnstillinger helt til venstre på siden
  2. På siden du kommer til kan du bestemme om studentene skal kunne opprette egne grupper i emnet (1) og om de selv skal få mulighet til å redigere disse gruppene (2). Vær obs på at studentopprettede grupper ikke omfattes automatisk av gruppeinnleveringer. Trykk Send (3).

    Bildet viser siden hvor du kan velge å gi studentene tillatelse til å opprette egne grupper

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du har spørsmål eller støter på problemer.

11 Vedlegg
11232 Visninger
Gjennomsnitt (1 Stemme)