Blackboard -...

Blackboard - Ofte stilte spørsmål for studenter

På denne siden vil du finne de vanligste spørsmål om Blackboard og Blackboard appen for studenter.

English version - Frequently asked questions for students

Temaside om Blackboard for studenter | Sider merket med Blackboard

Kom i gang #

Hvordan får jeg tilgang til Blackboard? #

Logg inn på Blackboard med ditt Feide brukernavn og passord.
Både Innsida og Blackboard bruker Feide for innlogging.
Lær mer om Feide og IT support for studenter.
Lær mer om Innsida.

Ny student hos NTNU? Vennligst les Sjekklisten for nye studenter med viktige steg og informasjon om hvordan du aktiverer din Feidekonto m.m. Se også kjente feil ved eventuelle problemer.

NTNU Blackboard Lenke

Direktelenke til innlogging i Blackboard for NTNU-studenter: https://ntnu.blackboard.com/

Blackboard NTNU innlogging

Innsida Lenke

  1. Logg deg på NTNU's intranett Innsida med ditt Feide brukernavn og passord. Login finner du på Innsida. Klikk på vaffelmenyen (1) som du finner øverst i venstre hjørne når du er innlogget på Innsida. Klikk deretter på Blackboard (2) i menyen:

Blackboard Logg inn

Jeg får ikke logget på Blackboard, hva er galt? #

Noen brukere har opplevd å få en feilmelding ved pålogging, og i mange tilfeller løses dette ved å oppdatere nettleserhistorikken: Refreshing Browser Cache. Om du allikevel ikke får logget på kan du ringe eller sende mail til orakeltjenesten for hjelp. 

Jeg har glemt passordet mitt. Hva gjør jeg? #

Har du glemt Feide-passordet ditt kan du lage nytt. Merk at det kan ta opp til to timer før passordet fungerer i alle system.
Gå til siden for endre og lage nytt passord

Hvordan endrer jeg mine personlige innstillinger? #

Les om hvordan man endrer sine personlige innstillinger

Hvor kan jeg finne kalenderen i Blackboard #

Les om hvor man finner kalenderen i Blackboard eller gå direkte inn i kalenderen via denne lenken,(krever at du er innlogget fra før).

Emner i Blackboard #

Jeg finner ikke emnene mine i Blackboard #

For å få tilgang til et emne i Blackboard må du være undervisningsmeldt i faget og semesteravgiften må være betalt. Etter du undervisningsmelder deg på studentweb blir du automatisk lagt til emnet ila. 24 timer.

Obs: Faglærer skal ikke legge til studenter manuelt. Dersom du mener at noe er feil, ta først kontakt med Orakeltjenesten. Se sjekkliste for nye studenter for å få informasjon om blant annet bekreftelse av studieplan.

Les mer om hvordan du kan finne frem i Blackboard

Hvor finner jeg kunngjøringer og oppslag? #

Les mer om hvor du finner kunngjøringer, oppslag og kalender i Blackboard

Hvor finner jeg informasjon om mine forelesninger? #

Informasjon om dine forelesninger kan ligge i kalenderen, i en kunngjøring eller under emneinnhold. Les om hvordan du finner emneinnhold her.

Listen min over emner er feil, Hva gjør jeg? #

Når du har fullført registreringen og betalt semesteravgift vil du få tilgang til dine emner. Emnepåmelding i Blackboard hentes automatisk fra Studentweb. Kontakt Studentservice om du fremdeles ikke har tilgang til dine emnerom.

Det er mulig å skjule visning av emner i modulen Mine emner i Blackboard. Du kan ikke slette emner eller melde deg på emner via Blackboard.

  1. Velg tannhjul-ikonet til høyre for overskriften Mine emner.
    Organiser hva som vises av emner
  2. Bestem hvilke semestere som skal være synlig, og eventuelt hvilke øvrige emner som skal være synlige (1), trykk deretter Send (2).
    enkel organiser av emner

Hvordan kan jeg legge til eller fjerne et emne? #

Emnepåmelding i Blackboard oppdateres automatisk ved at informasjon hentes jevnlig fra Studentweb. Hvis du vil fjerne eller legge til et emne må du registrere endringene gjennom: Studentweb. Trenger du mer hjelp vedr. dette kan du kontakte Studentservice.

Oppgaver i Blackboard #

Hvor finner jeg oppgavene mine? #

Underviserne bestemmer hvilken dato oppgaver blir tilgjengelig for studentene. Framtidige tilgjengelige oppgaver finner du på startsiden til hvert emne og i Blackboard appen for studenter.

Hvordan leverer jeg inn en oppgave? #

Les om hvordan å levere oppgaver i Blackboard her.

Oppgaven min ble ikke levert. Hva gjør jeg? #

Kontakt din underviser eller læringsassistent.

Hvordan kan jeg endre eller sende en oppgave på nytt? #

Du kan ikke endre på en oppgave som allerede er levert. Dersom din underviser har satt opp innleveringen med flere forsøk, kan du likevel få lov til å sende inn en ny versjon av oppgaven. Kontakt din underviser dersom du har problemer. Lær mer om: å levere oppgaver og gjennomføre prøver.

Hva er forskjellen på individuell- og gruppeinnleveringer? #

Gruppeinnleveringer og individuelle innleveringer er stort sett det samme. Forskjellen er at én person leverer oppgaven på vegne av gruppen i gruppeinnleveringer.

Hvor kan jeg finne informasjon om eksamen? #

Informasjon om eksamen finner du på Innsida eller på Studentweb.

Mine resultater i Blackboard #

Mine resultater er en del av Blackboard hvor alle dine vurderte oppgaver ligger, med unntak av eksamener. Her finner du eventuelle tilbakemeldinger og hvorvidt oppgaver er godkjent/ikke godkjent.

Hvordan vet jeg at oppgaven er vurdert? #

Underviseren din må vurdere hver innlevering og publisere resultat og tilbakemelding. Via Global navigasjonsmeny (tilgang ved siden av navnet ditt, øverst til høyre i Blackboard) og ikonet du finner i den menyens venstre side, finner du mine resultater med oversikt over alle dine vurderinger. Hvis du har levert en oppgave men den ikke er vurdert, finner du et utropstegn ved siden av oppgavens tittel. Lær mer om Blackboard - Blackboard vurderinger.

Hvor finner jeg de oppgavene mine som er vurdert? #

Du finner dine vurderte oppgaver i Blackboard appen, eller i mine vurderinger (Se punktet over). Kontakt din underviser dersom du ikke finner dine vurderinger. Lær mer om Mine vurderinger.

Grupper og organisasjoner i Blackboard #

Hvor finner jeg mine grupper? #

Du finner en link til dine grupper på emnets startside. Ta kontakt med din underviser dersom du ikke finner dine grupper i Blackboard. Les om grupper i Blackboard her.

Hvordan melder jeg meg på en gruppe? #

Les om gruppepåmelding her.

Hvordan melder jeg meg på organisasjoner? #

Organisasjoner opprettes av NTNU og brukes f.eks. der det er behov for å dele informasjon med studenter på tvers av studieprogram. Påmelding skjer på samme måte som for grupper i emner. Kontakt Studentservice dersom du mangler tilgang til en organisasjon på ditt studieprogram.

Blackboard app for studenter #

Hvordan får jeg tilgang til Blackboard appen? #

Blackboard appen gir studentene mulighet til å se og kommunisere med emner, undervisere, medstudenter mm. Les mer om Blackboard appen for studenter.

Blackboard Collaborate #

Hvordan kan jeg delta i en Collaborate økt? #

Du vil motta en link fra din underviser. Les mer om hvordan man deltar i Collaborate.

Se også #

Blackboard  - Temaside for studenter

Kontakt #

Orakeltjenesten hjelper deg hvis du støter på problemer.

5 Vedlegg
24898 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)