Blackboard - Ofte stilte spørsmål for ansatte

På denne siden finner du ofte stilte spørsmål angående Blackboard for ansatte ved NTNU.

English version - Frequently asked questions for employees

Temaside for Blackboard | Sider merket med Blackboard

Denne siden oppdateres jevnlig - Siste oppdatering: 13.07.2018

Kom i gang #

Jeg får ikke logget på Blackboard, hva er galt? #

Noen brukere har opplevd å få en feilmelding ved pålogging, og i mange tilfeller løses dette ved å slette informasjonskapsler eller tømme cache i nettleseren din. Om du allikevel ikke får logget på kan du ringe eller sende mail til orakeltjenesten for hjelp. 

Jeg har ikke tilgang til de emnene jeg skal undervise i Blackboard. Hva kan jeg gjøre? #

Undervisere kan sende en mail til orakeltjenesten med informasjon om hva du mangler tilgang til og hvilken rolle du skal ha. Undervisere kan også gi tilgang til andre undervisere i sine emner dersom de har aktiv brukerkonto ved NTNU. Les mer: Legge til ansatte i emner.

Merk: Studenter får automatisk tilgang i emner i Blackboard (senest i løpet av et døgn) etter de har registrert seg i studentweb og betalt semesteravgiften. Vanlige studenter skal aldri legges til manuelt i emner i Blackboard. 

Studentassistent blir automatisk endret til student #

Systemet er ikke laget for å kunne håndtere denne typen dobbeltrolle der en student er undervisningsmeldt i et emne og skal være læringsassistent samtidig. Merk at en aktiv student som også er studentassistent i emnet kan gis muligheter til fusk og få fortrinn på øvinger og eksamen, samt kan bli satt til å rette sin egen øving.

Løsningen er å få studentassistenten lagt inn i emnets "Undervisningsenhet samlebilde" med rollen "Assistent" i FS. Dette må gjøres av Orakeltjenesten

Finnes det et verktøy for fraværsregistrering i Blackboard? #

Dette finnes ikke for øyeblikket.

Finnes det prosjektrom i Blackboard? #

Blackboard har organisasjoner som kan brukes til dette formålet. Organisasjoner i Blackboard kan bestilles gjennom fakultetskontakten din.

Jeg får veldig mange varlser i Blackboard-appen, hva er galt? #

Dette er en kjent feil som vil bli utbedret i en oppdatering. Du kan forsøke å slette cache i appen.

Bygge emneinnhold #

Hvorfor finner jeg ikke opprett-knappen? #

Undervisere må ha skrudd på redigeringsmodus, for å kunne opprette innhold i emnene sine i Blackboard. Knappen for redigeringsmodus finnes oppe til høyre i skjermbildet, og kan skrus av og på.

Oppgaver, prøver og undersøkelser #

Kan jeg som foreleser levere en oppgave på vegne av en student? #

Denne funksjonaliteten støttes ikke i Blackboard av sikkerhetsårsaker. Studenter skal alltid levere sine egne individuelle oppgaver.

Er det mulig å stenge en innlevering for sene besvarelser? #

Ja, dette er mulig. Når faglærer oppretter eller redigerer en oppgave, vil faglærer kunne "begrense tilgjengelighet" nederst i oppsettet. Ved å sette en "Vis til"-dato, vil oppgaven ikke lenger være synlig for studentene etter den gitte datoen. Såfremt det ikke er spesielle hensyn som ligger til grunn, anbefaler vi ikke å begrense tilgjengeligheten, ettersom dette vil forhindre studenter som har gyldig grunn til sen levering å sende inn sin besvarelse. Oppretting av nye innleveringer vil også medføre mye ekstraarbeid for undervisere. Det gjøres oppmerksom på at innleveringer som er levert inn etter fristen vil bli klart merket. Les mer her: Tilgjengelighet på Innleveringer

Kan studentene selv velge om de vil levere i grupper eller individuelt? #

Innleveringsoppgaver i Blackboard settes opp som enten individuell eller gruppeinnlevering. Studenter kan ikke levere en gruppebesvarelse på en oppgave satt opp som individuell innsending, og i utgangspunktet er det motsatte heller ikke mulig.

Studenter som ønsker å levere en gruppeinnlevering individuelt må være i en gruppe for seg selv. Det innebærer at det må være satt opp nok grupper i faget til dette. Les mer om grupper her: Grupper og verktøy for gruppearbeid

Hvordan vurderer jeg oppgaver i Blackboard? #

Det ligger flere veiledningsartikler om vurdering i Blackboard på temasida. Selve vurderingsprosessen er beskrevet i artikkelen "Gjennomføre vurdering".

Hvordan finner jeg tilbake til en tidligere gitt vurdering? #

En steg for steg-veiledning med skjermbilder ligger under "Finne tilbake til gitt vurdering" i artikkelen "Gjennomføre vurdering".

Vurderingssenter mangler rullefelt (scroll bar) i Chrome og Safari på Mac #

Åpne "System Preferences" på maskinen. Velg "General". Under "Show scroll bars" velg "Always".

Se også #

Innsida NTNU - Ofte stilte spørsmål for studenter

Blackboard.com - Vanlige spørsmål og svar for lærere

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du støter på problemer.

0 Vedlegg
9545 Visninger
Gjennomsnitt (3 Stemmer)