Blackboard - Eksporter og kopier emner

Denne siden gir en beskrivelse av hvordan du kan eksportere og kopierer emnene dine i Blackboard.

English version: Export and copy courses

Temaside om Blackboard | Sider tagget med Blackboard

Hvis du ønsker å overføre innhold fra et emne til et annet, vil det enkleste være å kopiere emnet. Derimot kan det hende at du ikke vet når du skal bruke emneinnholdet igjen, men bare ønsker å ha det lagret lokalt på din PC. I det tilfellet kan du eksportere emnet til en zip-fil som kan lastes opp til Blackboard på et senere tidspunkt. 

Kopier emne #

Du har to ulike valg når du skal kopiere ett emne:

 • Kopier emnematerialer til et eksisterende emne: Når du kopierer emnemateriell til et eksisterende emne, blir innholdet lagt til i emnet uten at eksisterende innhold fjernes. Du kan bare kopiere materiell til emner der du har rollen underviser.
 • Kopier emne med brukere (nøyaktig kopi): Kopier brukerposter, for eksempel diskusjonsaktivitet og vurderinger, til det nye emnet. Alt i emnet blir kopiert til det nye emnet nøyaktig som det ser ut i det eksisterende emnet.

Hvordan kopiere emne i Blackboard #

 1. Åpne emnet du vil kopiere
 2. Gå til Pakker og hjelpeprogrammer i Emnebehandlingsmenyen. Klikk deg inn på EmnekopiMusepekeren på Emnekopi under "Pakker og hjelpeprogrammer"
 3. Velg det aktuelle alternativet.
  Velger kopieringstype, alternativene er "Kopier emnematerialer til et eksisterende emne" og "Kopier emne med nrukere(nøyaktig kopi)"
 4. Skriv inn en emne-ID i Destinasjonsemne-ID-boksen for det nye emnet som skal opprettes og fylles med innhold fra det nåværende emnet.
 5. Om du valgte Kopier emnematerialer til et eksisterende emne, må du velge hvilket emnemateriell du vil kopiere.
  Viser noen av emnematerialene man kan kopiere, som innholdsområder, blogger og dagbøker
  NB: Emnekopieringen vil ikke starte før du har valgt minst ett av disse områdene: Innhold, Kontakter eller Innstillinger.
 6. Under valget Filvedlegg, velg alternativ for hvor linkene skal kopieres til:
  • Kopier lenker til emnefiler: Ingen kopier av koblede filer inkluderes i kopien. Det kopierte emnet har det samme settet med lenker. Disse lenkene leder tilbake til de opprinnelige plasseringen til lenkene som er angitt i kildeemnet.
  • Kopier lenker og kopier av innholdet: Kopier koblede filer, men bare filene det er lenket til. Filer i emnets hjemmemappe som ikke er knyttet til noe innhold i emnet, tas ikke med i kopien.
  • Kopier lenker og kopier av innholdet(ta med hele hjemmemappen for emnet):// Kopier alle filene i emnets hjemmemappe - uavhengig av om disse filene er knyttet til emneinnholdet.
   Velg alternativ for filvedlegg
 7. Velg Administrer pakkeinnhold hvis du vil fjerne filer og mapper fra pakken. Administrer pakke
 8. Velg Tilknytninger for å kopiere listen over brukere i emnet. Inkluder tilknytninger i kopien
  Brukerposter, for eksempel diskusjonsaktivitet og vurderinger, blir ikke kopiert. Brukerposter blir bare kopiert hvis du velger Kopier emne med brukere (nøyaktig kopi)-alternativet.
 9. Trykk på Send.

Emnemateriale som kan kopieres #

 • Innholdsområde: Emnemateriell - inkludert opplastede filer, læringsmoduler og lenker - blir kopiert. Det er valgfritt å kopiere emneinformasjon, emnedokumenter, oppgaver og nettadresser. Merk: For å kopiere oppgaver må du både kopiere innholdsområdet der oppgavene ligger og huke av for Kolonner og innstillinger i vurderingssenter.
 • Tilpassede visningsregler for innhold: Blir kopiert.
 • Blogger: Kan kopieres.
 • Dagbøker: Kan kopieres.
 • Diskusjonstavle: Ta med startinnleggene for alle tråder i alle forumer (anonymt) i emnekopien, eller bare ta med forumer uten startinnlegg.
 • Gruppeinnstillinger: Innstillingene inkluderer navnene på gruppene, innstillingene for verktøytilgjengelighet og navnene fra diskusjonsforumer.
 • Innholdstilpasninger: Alle innholdstilpasninger blir kopiert.
 • Innstillinger: Alle innstillinger blir kopiert. Her kan du velge mellom tilknytninger, bannerbilde, gjestetilgang, observatører, navigasjonsinnstillinger, språkpakke og tilgjengelighet.
 • Kalender: Alle kalenderelementer kopieres til det nye emnet.
 • Kolonner og innstillinger i vurderingssenter: Elementene i vurderingssenteret og innstillingene for de - for eksempel type, kategorier og visningsalternativer - blir kopiert.
 • Kontakter: Alle kontakter i emnet blir kopiert.
 • Kunngjøringer: Alle kunngjøringer kan kopieres
 • Oppfølgingssenter-regler:
 • Ordliste: Ordlister som er laget i emnet blir kan kopieres.
 • Prøver, undersøkelser og spørsmålsbank: Alle prøver og spørreundersøkelser - inkludert spørsmål og alternativer for å implementere de - blir kopiert. Alle spørsmålsbanker kopieres.
 • Vurderingsmatriser: Kan kopieres.
 • Wikier: Kan kopieres.

Eksporter emner #

Eksporter emne-funksjonen oppretter en ZIP-fil av emneinnholdet ditt, som du kan importere for å opprette et nytt emne. På Eksporter/arkiver emne- siden organiseres alle eksportpakkene du oppretter av emner.

Med eksporter emner-funksjonen blir bare det du velger fra listen, eksportert.

Eksportpakker lastes ned som komprimerte ZIP-filer, og de importeres i samme format. VIKTIG: ikke pakk ut eller slett filer fra eksportpakker. Da importeres ikke innholdet på riktig måte.

 1. I Emnebehandlingsmenyen går du til Pakker og hjelpeprogrammer. Her klikker du deg inn på Eksporter/arkiver emne. Pakker og hjelpeprogrammer-menyen, musepekeren på "eksporter/arkiver emne"
 2. Velg Eksporter pakkeEksporter/arkiver emne-siden Musepekeren på "Eksporter pakke"
 3. Eksporter emne-siden kan du velge å bare ta med lenkene til emnefiler eller ta med både lenkene og kopiere emnefilinnholdet. Alternativene for filvedlegg
  • For Kopier lenker og ta med kopier av innholdet bør du velge Beregn størrelse for å være sikker på at pakkestørrelsen ikke overskrider den tillate pakkestørrelsen som vises.
  • For å fjerne filer og mapper fra pakken velger du Administrer pakkeinnholdet
   Administrer pakkeinnhold er markert med blått
 4. I Velg emnematerialer-delen, merk av i avmerkingsboksen for hvert emneområde og -verktøy du vil eksporter.
  Viser noen av alternativene under "Velg emnematerialer"
  • Om du velger å ta med Diskusjonstavle, må du bestemme om du vil ta med startposter fra alle tråder i alle forumer (anonymt) eller bare ta med forumer uten opprettede innlegg.
 5. Trykk på send

Common Cartridge-format #

Common Cartridge er et initiativ som drives av IMS Global Learning Consortium. Initiativet støtter emnepakker du kan bruke på flere læringsplattformer (IMS), slik som i Blackboard. Lær mer om Common Cartridge på Blackboards egen hjelpeside: Common Cartridge Course Packages

Du kan eksportere emnepakker fra Blackboard i Common Cartridge 1.0, 1.1 og 1.2 -formatene. For at pakken skal kunne brukes på mange læringsplattformer, blir bare de vanligste funksjonene tatt med. De elementene som ikke støttes av Common Cartridge blir ikke med i pakken når du eksporterer eller importerer emner i Common Cartridge-format.

Emnene eksporteres til en enkelt mappe med innhold. Hvert innholdsområde eksporteres deretter som en undermappe i hovedmappen for emnet.

For å eksportere emner i Common Cartridge-format:

 1. Gå til Emnebehandlingsmenyen og velg Pakker og hjelpeprogrammer.
 2. Trykk på Eksporter/arkiver emne og videre inn på Eksporter Common Cartridge-pakkeMusepekeren på eksporter Common Cartridge-pakke
 3. Merk av i den aktuelle avmerkingsboksen (hvilken versjon som er den beste avhenger av om systemet pakken skal importeres i, støtter 1.1 eller 1.2) Alternativene for hvilken Common Cartridge-versjon man ønsker
 4. Klikk på send.

Last ned emnepakke #

 1. Gå til Emnebehandlingsmenyen og trykk deg inn på Pakker og hjelpeprogrammer og Eksporter/arkiver emne.
 2. Velg lenken til pakken på Eksporter/arkiver emne - siden for å laste den ned. Viser zip-filen inne på "Eksportr/arkiver emne"
 3. Pakken vil bli lastet ned som en ZIP-fil og lagret i nedlastinger. Flytt den til et egnet sted.
 4. Du kan se den grunnleggende eller detaljerte loggen via menyen for et arkivert emne. Logg for arkivert emne

Når du eksporterer et emne, vises en lenke til pakken på denne siden. Du kan laste ned pakken til datamaskinen din, og du kan dermed bruke den til å importere eller gjenopprette siden senere. Når du eksporterer en pakke, vises den ikke umiddelbart på denne siden. Du mottar en e-post så snart systemet har opprettet pakken. Deretter åpner du denne siden for å finne pakken og laste den ned.

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg om du støter på problemer.

26 Vedlegg
3673 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)