Blackboard -...

Blackboard - ​Gjøre opptak av tilbakemelding til studenter

I denne brukerveiledningen finner du informasjon om hvordan du kan gjøre opptak av tilbakemeldinger du gir til studentene dine i vurderingssenteret.

English version - Record feedback to students in Blackboard

Temaside nettbasert undervisning | Temaside Blackboard

Opptak av tilbakemeldinger #

Du kan legge inn lyd- eller videoopptak med tilbakemelding når du vurderer forsøk i vurderingssenteret. Studentene kan se eller høre på tilbakemeldingen din ved siden av en eventuell tekst du legger inn.

Når du bruker opptak, kan du få bedre kontakt med studenter i emner hvor det er bare litt eller ingen kommunikasjon ansikt til ansikt. Når du kombinerer video- og lydopptak med tilbakemelding i tekstformat, blir det lettere å gi studentene nyttigere, mer praktisk og mer personlig tilbakemelding om innsendingene deres.

For øyeblikket støttes ikke tilbakemelding i lyd- og videoformat for vurdering av vurderingsmatriser. Denne funksjonen støttes ikke av alle nettlesere. Du bør bruke Chrome eller Firefox for å få den beste brukeropplevelsen.

Gjennomføre opptak #

Tilbakemeldingsopptak er unike for de ulike studentinnsendingene. Du kan ikke laste ned, dele eller gjenbruke opptak som er lagret i redigeringsverktøyet for tilbakemelding.

 1. Gå inn i vurderingssenteret og finn det forsøket du ønsker å gi tilbakemelding på. Trykk på den grå sirkelen (1) bak forsøket, og velg Forsøk dd.mm.åå (2). Du kommer nå til vurderingsdetaljer-siden.

  Viser vurderingssenteret, med en pil på en grå sirkel av forsøket til en student, og en annen pil på forsøkt dd.mm.åå, i menyen som dukker opp
 2. For å kunne ta opptak av tilbakemeldingen, velg redigeringsikonet som er representert av bokstaven A (1) nederst på Tilbakemelding til student-boksen. Redigeringsprogrammet åpnes i et pop-up vindu.

  Bildet viser vurderingspanelet til venstre, hvor en pil peker på ikonet representert som bokstaven A. Her kommer du til redigeringsprogrammet
 3. I Tilbakemelding til student-vinduet, velg mikrofonikonet (1) nederst til venstre i tekstbehandlingsverktøyet. Det vil nå åpnes et nytt vindu.

  Viser tilbakemelding til student-vinduet, med en pil som peker på mikrofonikonet nederst til venstre i teksbehandlingsverktøyet
 4. Den første gangen du åpner opptaksvinduet, må du gi nettleseren tillatelse til å bruke lyd og video. I boksen som dukker opp øverst til venstre, og som ber om å la Blackboard bruke mikrofon og kamera, trykk Tillat (1).

  Viser nettleseren med en boks som dukker opp i venstre hjørnet som spør om du vil la nettleseren bruke mikrofon og kamera. Trykk tillat for å la nettleseren bruke dette
 5. I opptaksvinduet, trykk på kameraikonet (1) i opptaksgrensesnittet for å aktivere kameraet. Hvis kameraet ikke er aktivert, tar verktøyet kun opp lyd når du begynner opptaket. Når du er klar, trykk på Ta opp-knappen (2) for å ta opp lyd- og videotilbakemelding.

  Viser opptaktsvinduet, med en pil pekende på kameraikonet som du kan trykke på for å aktivere kameraet, og en pil pekende på ta opp knappen, som er rød i midten, og som starter opptaket
 6. Gjør deg klar til å ta opp mens verktøyet teller ned. Opptak kan ha en varighet på opptil 5 minutter.

  Viser opptaksvinduet med med nedtelling. Tallet som vises er 3
 7. Velg Sett opptaket på pause (1) for å stoppe og gjenoppta tilbakemeldingen, eller velg Stopp opptaket (2) for å gå gjennom opptaket og lagre eller forkaste det. Hvis du vil spille inn tilbakemeldingen en gang til, kan du slette opptaket og starte på nytt.

  Viser opptaksvinduet med hvor et opptak er underveis. En pil peker på pause knappen som setter opptaket på pause. En annen pil peker på stopp knappen som er rød, som stopper opptaket
 8. Velg Lagre og lukk (1) hvis du er fornøyd med opptaket og vil dele det med studenten.

  Viser et opptak som er stoppet, med opptaket liggende i midten av bildet. En pil peker på lagre og lukk nederst til høyre
 9. Gi deretter opptaket et nytt navn (1) og legg til alternativ tekst (2) for å gjøre det tilgjengelig for alle brukere. Som standard bruker systemet tidspunktet og datoen for opptaket for disse feltene. Velg Sett inn opptak (3) for å fullføre prosessen og sette inn tilbakemeldingen i redigeringsverktøyet.

  Viser oversikt over opptaket. En pil peker på opptaksnavn, en annen på alternativ tekst. Når du ønsker trykk på sett inn opptak nederst til høyre
 10. Opptaket vil nå bli lagt inn i Tilbakemelding til student-vinduet. Trykk Send for å legge opptaket til i vurderingsdetaljer-siden.

  Viser tilbakemelding til student-vinduet, med opptaket liggende i tekstfeltet. Trykk send nederst til høyre for å legge opptaket til i vurderingsdetaljer-siden
 11. For å finne tilbake til opptaket du har sendt til en student, må du gå inn i cellen for den aktuelle studenten i vurderingssenteret, trykke på den grå sirkelen (1) bak forsøket og velg Vis vurderingsopplysninger (2).

  Viser vurderingssenteret, med en pil pekende på den grå sirkelen bak forsøket til en student. En annen pil peker på vis vurderingsopplysninger

Ta opp filer #

Innspilte filer inkluderes ikke i emnearkiver eller sikkerhetskopier - selv om filtilordningen beholdes. Men opptakene bør vises i dataretensjonsvinduet når de relaterte emnene gjenopprettes på samme Blackboard Learn-system. Hvis du vil ha mer spesifikk informasjon om databevaring ved institusjonen din, bør du kontakte administratoren din.

Se også #

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du har spørsmål eller støter på problemer.

11 Vedlegg
1109 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)