ArchiCAD

ArchiCAD er et mye brukt program av arkitekter og av arkitektstudenter. Det brukes for å prosjektere hus og andre byggverk i 3D.

English version ArchiCAD

Ser du etter noe annet? Temaside om IT støtte | Sider tagget programvare

Tilgjengelig for #

Programmet kan installeres av både studenter og ansatte. ArchiCAD er tilgjengelig for Windows og Mac OS X.

Merk at programmet bare kan benyttes til akademisk arbeid (undervisning og forskning) – ikke til inntektsgivende oppdragsforskning.

Installasjon #

Hvordan du får programmet #

Alle studenter og anstatte kan hente ArchiCAD over nettet. Du kan få en lisenskode som varer i ett år. Student/lærerversjonen har ingen begrensninger i funksjonalitet i forhold til fullversjonen. Du kan alltid laste ned den nyeste versjonen av ArchiCAD.

Studenter og ansatte kan laste ned programmet fra ArchiCADs nettside

Ved problemer med nedlasting, send epost til student@graphisoft.no.

Lisens #

NTNU har inngått en avtale med Graphisoft Norge for ArchiCAD. Vi har tilgang til ubegrenset antall lisenser for studenter og ansatte. Lisensen knyttes opp mot din Graphisoft-konto. Programmet kan også installeres på en privat maskin.

Programvareinformasjon #

Graphisoft har vært i markedet internasjonalt i 25 år med fokus på byggebransjen. Mer enn 50 % av norske arkitekter bruker i dag ArchiCAD. Det siste året har mer enn 1500 studenter ved universiteter, høyskoler og fagskoler tatt i bruk ArchiCAD i forbindelse med sin utdannelse.

ArchiCAD er tilpasset norsk måte å prosjektere på og inkluderer ferdige innstillinger for veggelementer, dekker, tak, vinduer, dører etc. med maler basert på norsk standard. Man er derfor sikret at det fra starten av prosjekteres med en 3D-modell som er BIM (Building Information Modelling).

Gratis tilleggsprogram #

  • BIM Server/BIM Server Manager
  • Cadimage Collection
  • Cigraph Plug-ins
  • EcoDesigner
  • MEP Modeler
  • OBJECTiVE
  • Artlantis Studio 3

Kontakt #

Orakeltjenesten kan hjelpe studenter med installasjon av programmet.

0 Vedlegg
21374 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)