Adobe Lightroom

Adobe Lightroom er et program for å organisere og forbedre bilder. Det er to program - et nytt skybasert program Adobe Lightroom CC for datamaskiner, mobilenheter og nettlesere, og Adobe Lightroom Classic for bruk mot bilder lagret i datamaskinen og tilknyttede lagringsenheter.

English version - Adobe Lightroom

Temaside om programvare | Sider merket med programvare

Merk: Dette siden er under arbeid

Tilgjengelig for #

Gjennom NTNUs avtale for programmene i Adobe Creative Cloud kan alle ansatte ved NTNU og også studenter ved Fakultet for arkitektur og design installere Adobe Lightroom CC og Adobe Lightroom Classic

Programmene finnes for Windows og Mac.

Merk at programmet bare kan benyttes til akademisk arbeid (undervisning og forskning) – ikke til inntekstgivende oppdragsforskning.

Installasjon #

Merk. Informasjon  om hvordan du vil få brukerkonto hos Adobe av NTNU-IT, vil komme her.

Adobe Creative Cloud bruker #

Du må  få en brukerkonto hos Adobe av NTNU-IT.  Kontoen knyttes til din @ntnu.no epostadresse. Du må være innlogget hos Adobe med denne brukerkontoen som Adobe Creative Cloud bruker for å installere og bruke program som inngår  i denne avtalen – det benyttes ingen lisenskoder.

Merk at du ikke kan være innlogget som Creative Cloud bruker og kunne bruke programmene i avtalen på mer enn 2 maskiner samtidig.

Installasjonsprogrammet Adobe Creative Cloud #

Programmene i avtalen installeres med programmet Adobe Creative Cloud. Når du starter  dette programmet  første gang, får du spørsmålet «Log på». Bruk din Adobe brukerkonto og du er innlogget som Adobe Creative Cloud bruker, og kan installere og bruke Lightroom. I programmet Creative Cloud vil du også finne informasjon om hvert program i avtalen.

For ansatte som har en Windows-PC som er administrert av NTNU, vil Adobe Creative Cloud (og  samtidig Adobe Acrobat Pro DC) være tilgjengelig  gjennom Software Center.

For andre PC-er og for Mac-er: Når du har fått din brukerkonto hos Adobe, last ned og installer installasjonsprogrammet   Adobe Creative Cloud    fra Adobes nettsider og installer så Adobe Acrobat. Ved installasjon  av Creative Cloud må du identifisere deg med  din Adobe brukerkonto. Da blir du Adobe Creative Cloud bruker.

Du får også tilgang til å installere programmene i avtalen direkte fra Adobes nettsider når du er innlogget som Creative Cloud bruker.  

Når du ikke  er innlogget som  Creative Cloud bruker, kan du logge deg inn på nytt  ved å starte programmet Creative Cloud -  eller når du starter det programmet du skal bruke.

Skylagring for Lightroom CC #

NTNU-avtalen gir alle som har en brukerkonto  tilgang til Adobes  skylagring for Lightroom CC.  Mobilappen Adobe  Lightroom  kommuniserer med denne skylagringen.Det gjør vi også når Lightroom brukes i en nettleser.

Mobilapp Adobe Lightroom CC #

Det er også en utgave av Lightroom  for mobiltelefoner og nettbrett. En kan  forbedre bilder med  mobiltelefonen og bildene kan være lagret i telefonen og i Adobes skylagring for Lightroom.  For mer om dette, se:  Get started with Lightroom CC on a mobile device

Bruk av Adobe Lightroom CC i en nettleser #

Vi kan få tilgang til bildene vi har lagret i Lightroom skylagring fra en nettleser og utføre forbedringer av bildene med nettleseren. Vi må logge oss inn med vår Adobe brukerkonto. Nettadressen til denne tjenesten er https://lightroom.adobe.com/

Brukerveiledning #

Programvareinformasjon #

Produsent #

Adobe Systems Incorporated

Utgave #

Gjeldende utgave, se:  Lightroom CC-Nyheter - Lightroom Classic-nyheter

0 Vedlegg
8216 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)